Hardt straffet – Bækkelaget

Hardt straffet

Etter at kampen bølget frem og tilbake endte onsdagens lokaloppgjør i Nordstrandhallen med 31-30 seier til Haslum.

Hvem var best i dette spennende oppgjøret? Forskjellige leirer vil nok gi forskjellige svar. Det som er sikkert er at BSK/NIF føler seg hardt straffet av dommerne. Dommerne slet med å få et grep om kampen, og hadde med mange merkelige avgjørelser i begge ender av banen. Begge lags benker viste stor fortvilelse i forskjellige situasjoner.

Situasjonen som førte til at BSK/NIF valgte å levere inn protest etter kampen, skjedde etter at 16 minutter var spilt av 2.omgang. Hjemmelaget ledet 27-24, og hadde akkurat bommet på en god sjanse. Haslum kjørte i kjent stil raskt opp i angrep hvor Anders Røe forsøker å bryte gjennom mellom Henrik Eriksen og Jakob Ringdal. Henrik Eriksen takler Haslum-spilleren fra siden, og får direkte rødt kort. Eriksen reagerer med sinne og får deretter en 2 minutters utvisning for munnbruk. Dette blir beregnet som lagstraff og BSK/NIF må spille med 5 utespillere i 4 minutter. Les Henriks egen versjon på nett i Nordstrand Blad.

Det var ingen velspilt kamp, men det var spennende hele veien og lagene byttet på å lede. Begge lag spilte tidvist godt angreps- og kontraspill. Før Henriks utvisning var det BSK/NIF som hadde et lite grep om kampen, men Haslum knappet raskt inn tremålsledelsen i overtallspillet som fulgte. De siste minuttene er preget av rotete spill hvor kampen kunne vippet begge veier. Emil Sundal kommer inn og gjør en fin jobb hvor han blant annet scorer på et langskudd. I kampens siste minutt leder Haslum 31-30 og Bækkelaget er i angrep. En Haslum spiller slår ballen ut av hendene på Per Refseth som forsøker å hoppe inn fra vingen, men dommeren lar spillet gå videre og kampen ebber ut.

Mange vil nok føle at hjemmelaget fortjente minst et poeng, men denne gangen var det Haslum som hadde de nødvendige marginene på sin side.

Ergrelsen over dommeravgjørelser, dårlig spill og uflaks satt til side var det også en del lyspunkter ved kampen. Laget spilte jevngodt og tidvis bedre enn fjorårets sølvvinner og slutspillsmester, og dét uten Johannes Hippe.

Simen Strømberg gjorde nok en god kamp med mange fine mål, og spillende trener Michael Rehnquist lagde til tider store luker i Haslum-forsvaret nærmest på egen hånd.

I tillegg viste Nikolai Mathisen en fin figur  i comeback-kampen og scoret på 2 av 3 sjanser.

Målscorere for BSK/NIF: Henrik Eriksen 7 (4), Simen Strømberg 5, Anders Tverdal 4, Michael Bech Rehnquist og Fredrik Lundgren 3, Nikolai Mathisen 2, Per Steineide Refseth, Marius Straumsnes, Anders Lund, Jakob Heian Ringdal, Emil M. Sundal og Christian O´Sullivan 1 mål hver.

Toppscorer Haslum: Kent Robin Tønnesen 10 mål.

Når man føler man burde slått Haslum på en middels dag på jobben vet man at man absolutt har noe å gjøre i Postenligaen.

Neste uke er det nye muligheter da Runar kommer på besøk til Nordstrandshallen. Runar vil nok gjerne revansjere exit`n i kvartfinalen i NM, og må nok tåle et lite favorittstempel, til tross for at BSK/NIF sålangt har sanket flere poeng.