BSK/NIF scorer høyt – Bækkelaget

BSK/NIF scorer høyt

Postenligaen går påsken i møte med nyopprykkede BSK/NIF på 4.plass. Neste kamp for årets overraskelseslag er borte mot Elverum onsdag 7. april.

Vi benytter pausen til litt hyggelig statistikk-lesning.

Drammen er som kjent seriemestere, og har foreløpig kun tre tap i årets serie. Vi gratulerer, og bemerker at et av disse tapene kom borte mot BSK/NIF.

Drammen har vært norges beste håndballlag de siste årene og har ikke tapt mange kamper i den hjemlige serien. BSK/NIF er faktisk det laget som har scoret flest mål på Drammen(38!) i en Postenligakamp siden NIT/HAK vant 38-27 over drammenserne i desember 2005. Den gang var det nåværende BSK/NIF-spiller Henrik Eriksen som ble toppscorer for NIT/HAK med 9 mål.

Henrik Eriksen er forøvrig på den nest mestscorende spilleren i årets Postenliga med 122 mål, kun slått av Fyllingens Svend Magnus Pettersen som har scoret 132. Eriksen er kjent som meget sikker fra straffemerket, hvor han har scoret 35 mål i år.

Ser vi kun på spillemål er det en annen BSK/NIF-spiller som gjør seg bemerket. Johannes Hippe har scoret 115 mål på 18 kamper, hvorav kun 1 fra straffemerket. Det gir et snitt på 6,4 mål per kamp. Det vil si at Hippe scorer flest spillemål i gjennomsnitt i Postenligaen. Ikke dårlig av en 20-åring. Dette lukter det «årets nykommer» av.

Men det er ikke bare to spillere som kan score for BSK/NIF. Hele 10 spillere har scoret 20 mål eller flere for laget fra «Høgda». Det er faktisk bare Drammen som har scoret flere mål enn BSK/NIF så langt i årets sesong.

Mange mål betyr som regel god underholdning, og i den sammenheng vil vi minne om lokalderbyet mot Follo som spilles i Nordstrandshallen lørdag 10.april. Men først, god påske!