En by – ett håndballag! – Bækkelaget

En by – ett håndballag!

Da er ordkrigen i gang før årets første Oslo-derby i Nordstrandhallen. Vi i BSK/NIF Oslo S satt opp fem gode grunner til å komme seg opp av sofaen og stille mannsterke på kamp førstkommende lørdag kl.16.00. Dette likte tydeligvis Vålerenga dårlig, og skrev et langt innlegg på sin hjemmeside, med den uforståelige overskriften "identitetstyveri".

/valerenga_m/artikkel/30550

Hvem som har skrevet dette innlegget vites ikke, men det er tydelig at vedkommende bør gå diverse påstander nærmere i sømmene. Alle først er det viktig å få avklart en ting, og det er at vi ikke ønsker å stjele noen identitet fra Vålerenga. Det er tydelig at Vålerenga tror at Oslo S i denne sammenhengen står for Oslo sentrum, noe som er feil. Hvis vedkommende som har forfattet denne artikkelen hadde fulgt med i geografitimene på skolen, så hadde han visst at høgda ligger syd  i Oslo, med andre ord står Oslo S for Oslo Syd. Vålerenga skal selvsagt få lov til å ha Oslo sentrum for seg selv.
 
Vålerenga har et meget sterkt merkenavn, og at klubben er viktig for Oslo-by er det liten tvil om, men da tenker vi først og fremst på fotball. Selvsagt er det morsomt at de nå også har et lag i Postenligaen i håndball, men da spillerstallen utelukkende består av aldrende svensker og innflyttere fra Follo-regionen, som helst vil sitte på pub eller være på hytta, så trenger man vel strengt tatt ikke ha noen doktorgrad i kvantefysikk for å skjønne at dette laget neste år spiller i 1.divisjon. Hva gjelder Klanen så er det jo selvsagt morsomt at de stiller opp på kamp for å støtte klubben i sitt hjerte, topp-håndballen trenger all den støtten og oppmerksomheten den kan få og det er naturligvis veldig positivt. Men når 90% av de fremmøtte klansmedlemmene hverken kan reglene eller navnet på spillerene, så sier det seg jo selv at dette kun er spill for galleriet. For å være ærlig så hadde det ikke vært veldig overraskende om Klanen ikke hadde reagert dersom lagenes 14 spillere hadde stilt opp med innebandykøller.
 
Vårt formål med gårsdagens artikkel var å mane lokalbefolkningen til felles støtte på lørdag. Hvis folk fra andre bydeler enn Nordstrand ønsker å komme på våre kamper, er de naturligvis hjertelig velkommen til det,men det er lokalbefolkningen vi først og tremst ønsker å aktivisere. Bækkelaget og Nordstrand er to tradisjonsrike klubber, både på herre-og damesiden. Endelig er vi tilbake i det gode selskap, og ekspertene tipper oss blant de fire beste. Vi har en stor lokal forankring i våre spillere, noe som gjør det ekstra moro å kjempe i landets gjeveste liga. Og som vi prøvde å formidle i går, på lørdag skal vi vaske gulvet med Vålerenga og vi skal overdøve Klanen!
 
 Avslutningsvis fortjener Vålerenga skryt for to ting som er skrevet i artkkelen og det er følgende :
 
  1. » Vi er underdogs » – helt korrekt!
  2. » Statistikken sier at lag som har tapt kommer til å vinne» – også helt korrekt, bare synd for Vålerengas del at det kommer til å skje sesongen 2011/2012 i 1. divisjon.
Når det er sagt, ønsker vi selvsagt både Vålerenga og Klanen hjertelig velkommen til håndballfest i Niffen!