BSK/NIF er best i byen! – Bækkelaget

BSK/NIF er best i byen!

Spenningen var til å ta og føle på før lørdagens byderby mellom BSK/NIF og Vålerenga. Det var to heltente lag som entret parketten, og det var tydelig at ingen av lagene hadde ambisjoner om å selge seg billig. At det også hadde foregått en aldri så liten "ordkrig" på klubbenes hjemmesider, bidro også sterkt til at dette var oppgjøret ingen av lagene ønsket å tape. Og da over 700 tilskuere hadde tatt veien til Niffen, lå alt til rette for en skikkelig håndballfest. Og for en håndballfest det ble! De 700 på tribunen fikk virkelig valuta for penga, dog uten den helt store spenningen, til det var gutta fra høgda altfor gode.

BSK/NIF startet kampen i et forrykende tempo, og det var tydelig at de ville vise publikum at det er ett lag i Oslo. Vålerenga holdt følge de første fem minuttene, men så var det stopp. Gutta så seg aldri tilbake, og 15-9 til pause ble til 34-21 ved fulltid. Vålerengas bohemer prøvde tidvis å yppe seg, men ble regelrett løpt i senk av hjemmelaget. Moro var det også å se at to av «gamlegutta» var tilbake på banen. Fredrik Lundgren var tilbake etter en smell i ryggen, og briljerte med fine scoringer og stort forsvarsspill, noe som også ble belønnet med bestemannspremie. Keeper Emil Jungman var tilbake i godt gammelt slag, og vartet opp med en rekke klasseredninger ( bl.a. holdt han to baller i fast grep ) og stod ellers en meget solid kamp. Etter Per Egil Riddervold sin kanonmatch mot Oppsal for en uke siden, er det meget tilfredsstillende å se at begge målvaktene leverer, noe som vil være ekstremt viktig utover i sesongen. Men alt i alt var dette en skikkelig lagseier, og det var tydelig at gutta ville vise seg fra sin beste side, foran en fullsatt hall. Gutta kjempet hele kampen i gjennom, og det var vel egentlig aldri noen tvil om hvor seieren ville gå.
 
Foran dette oppgjøret var det mange som var spente på hvor mange fra Klanen ( Vålerengas supportergjeng ) som ville dukke opp. Det ble sagt at det skulle bli satt opp to busser med supportere, men dette må ha vært halvfulle minibusser, for mer enn ti Vålerenga-supportere kan det neppe ha vært. Deres sporadiske og relativt pinglete forsøk på sanger og tilrop, ble totalt overdøvet av hjemmelagets fantastiske supportergjeng, «Klacken». Med trommer og et stort stemmeleie, var de klanen totalt overlegne og satte standarden for den fantastiske stemningen som preget «Niffen» denne lørdagen.
Vålernga skriver på sin hjemmeside ;
Pappaguttene på tribunen kunne rope «Enga jenter-17». Klanen svarte med «mor og far er søsken» og videre at Klanen vartet opp med solid støtte fra tribunen, men ikke en gang det hjalp i Nordstrandhallen lørdag. Dermed fikk pappagutter med rutete skjorter og tromme gå fornøyde hjem. Og det er jo aldri et pent syn.

Dette er jo ganske så artig lesning. At Enga ropte » mor og far er søsken», er vel strengt tatt å kaste stein i glasshus. Og at Klanen vartet opp med solid støtte er vel også en overdrivelse. Det ble også sagt at 1200 klansmedlemmer var på vei til Trondheim for å bivåne oppgjøret RBK-Vålerenga, noe som gjorde at lørdagens oppgjør var litt glissent. Oss bekjent så teller Klanens medlemmer over 10.000, og forklaringen om klanens dårlige oppmøte faller jo derfor på steingrunn.
Pappagutter i rutete skjorter eller ikke, «Klacken» er en fantastisk fin gjeng, de er en enorm inspirasjon for gutta, og de skal ha en stor takk for sitt engasjement! Det skal også sies at de har en god porsjon humor, noe som fremkom midtveis i 2.omgang da den kvinnelige dommeren lå nede for telling etter regelrett å ha blitt løpt ned ( ved et uhell) av en av spillerene. Etter mer eller mindre fem minutters stillhet runget det plutselig fra tribunen, » dommeren er deilig «, noe som fikk hele hallen til å trekke på smilebåndet, deriblant dommeren ( som det forøvrig gikk bra med og ikke minst Klanen(!).
 
BSK/NIF har befestet sin posisjon som byens beste håndballag, og vi venter i spenning på de kommende kampene. En stor takk til alle på tribunen som heiet frem gutta til nok en seier, en stor takk til «Klacken» som setter standarden hva gjelder stemning i hallen og ikke minst en stor takk til gutta som varter opp med lørdagsunderholdning som går gullrekka på NRK en høy gang! Neste søndag kl. 18.00 venter Elverum på bortebane. Så reis til Elverum og støtt gutta!
 
Vi sees!