Golden Goal! – Bækkelaget

Golden Goal!

For en lørdag det ble på Niffen! De færreste kunne drømme om et så vellykket arrangement på alle områder. Det hele startet for ca en måned siden, da markedssjef Alexander Faye-Schjøll og undertegnede jobbet med muligheter for å skape mer blest rundt klubben, og ikke minst få flere tilskuere på kampene. Vi tok kontakt med Rubicon TV som er produksjonsselskapet for Golden Goal. De responderte unisont positivt på forslaget om at Henrik Elvestad skulle spille en kamp for BSK/NIF.

Halv million seere på TV2

Da startet forberedelsene. Overgangen ble underskrevet og lisensen betalt, og da var det formelle i boks. ØIF Arendal-trener Leif Gautestad ble kontaktet, og han var veldig positiv til stuntet og effekten dette kunne gi. Forrige tirsdag var Henrik Elvestad med på trening, og fikk kjent litt på hva som kom til å møte han. Planene var lagt, han skulle få spille 3-4 minutter i første omgang og mulig litt på slutten hvis resultatet tilsa det. Men hvorfor hentet vi inn Elvestad til en så viktig kamp?  Vi lever i underholdningsbransjen, og er helt avhengig av media og publikum for å drive klubben på en god måte. Så langt denne sesongen har Postenligaen kun fått noen få minutters sendetid med veldig korte innslag på TV2s hovedkanal. Det viser seg dessverre at gode sportslige prestasjoner på langt nær er nok for å overbevise tv om at norsk klubbhåndball er god nok underholdning. Da vi fikk muligheten til å få 7 minutters tvtid på fredag kveld med ca. 500.000 seere, var det liten tvil om at dette var noe vi absolutt måtte gå for. Våre samabeidspartnere fikk en meget god profilering, samtidig som vi har fått masse mediaomtale i forkant og etterkant av kampen. Dette ville dessverre ikke fått dersom dette hadde vært en vanlig kamp mellom BSK/NIF og ØIF Arendal.

Stinn brakke

Når det gjaldt selve kampen så ble det stinn brakke i Nordstrandhallen. 743 tilskuere bidro til en elektrisk stemning, og det er for øvrig 100 tilskuere mer enn gjennomsnittet til norges beste lag Haslum, med hjemvendte landslagsspillere på laget. Gledelig var det også at dette sørget for mange ekstra publikumskroner i kassa! Også sportslig sett ble det en stor suksess! Gutta var tydeligvis ekstra tent av å ha med seg Elvestad og flere hundre ekstra supportere på laget. De fightet og sloss gjennom samtlige 60 minutter og fikk med seg to ekstremt viktige poeng for å henge med i en mulig medaljekamp. Elvestad ødela ikke mye de minuttene han var på banen, men bidro desto mer for en perfekt ramme rundt kampen.

Så jeg håper inderlig at klubbene rundt om i Norge kan være kreative og heller se muligheter enn begrensninger når det gjelder å skape noe ekstra rundt kampene i Postenligaen. Vi i BSK/NIF skal i hvert fall fortsette å få med oss media på laget! Følg med på TV2 Zebra, torsdag kl 23.00 og TV2 fredag kl 23.15 for å se hele innslaget!

Vi sees!

Henrik Wilhelmsen

Sportssjef

(BSK/NIF)