Seier mot Viking! – Bækkelaget

Seier mot Viking!

Poeng i bortekamper har ikke vært en vane denne sesongen, og mot Viking så det lenge stygt ut.

BSK/NIF ankom oljebyen med et klart mål om å ta med seg begge poengene hjem til Oslo. Kampen startet jevnt, og lagene fulgte hverandre tett det første kvarteret på stillingen 8-8. Da takket vertene for følget og de påfølgende fem minuttene ble preget av personlige feil av gjestene som effektiv ble straffet av Viking dyktige skyttere. Spesielt anført av 12-målsscorer Erik Rafoss viste hjemmelaget frem sin den hurtige håndballen de fleste lagene i Postenligaen frykter. Vi slet mot slutten av omgangen med å finne tilbake kontrollen i vårt forsvar, og til pause var stillingen 18-13 til hjemmelaget.

Etter en tordentale av Terje Gulbrandsen i garderoben gikk vi på banen fast innstilte på å løse våre problemer i forsvaret, slik at vi også kunne få noen kontringer. Og for en omgang det ble!

Det startet riktignok helt galt da Viking gav oss ytterligere to mål i sekken helt i starten før våre gutter viste frem det gode 3-2-1-forsvaret som har vært så suksessfylt etter nyttår. 19-åringen Petter Øverby var nok en gang helt sjef rundt deres linjespillere og Anders Myhra og Christian O’Sullivan overtok kontrollen på Vikings farligste bakspillere. Fremover på banen fikk Sundal tillit som han takket for med å gjøre det han kan best, nemlig å dunke ballen mot mål. I alt fire nettkjenninger ble det på Emil, men han fikk satt et solid trykk fra vår høyre side, som igjen gav mer rom til BSK/NIFs andre spillere.

Da det gjenstod 12 minutter av kampen var lagene igjen likt, på stillingen 27-27. Bortelaget stoppet imidlertid ikke der, og 10 minutter senere var stillingen 34-30 til BSK/NIF, og kampen var i realiteten avgjort. Det ble allikevel noe spenning de siste to minuttene da Viking reduserte tre ganger, men de klarte aldri å ta oss helt igjen, og vi kunne juble for to nye og viktige poeng i årets Postenliga.

Christian ble kåret til våre beste spiller, men dette må betegnes som en real lagseier!

Det gjenstår kun èn kamp i årets Postenliga for BSK/NIF og det ligger an til å bli en meget spennende avslutning. Onsdag 28. mars kl. 1830 tar vi i mot Runar i Nordstrandhallen og vi håper selvfølgelig at alle tar turen i hallen denne kvelden!

Les hva Rogalands Avis skriver om kampen.