«Oh Captain, my Captain!» – Bækkelaget

«Oh Captain, my Captain!»

Som annonsert i forkant av BSK/NIFs hjemmekamp mot Bodø HK onsdag 17. April, så takker Henrik Eriksen av etter lang og tro tjeneste. For oss som har vært tett på de siste månedene kom ikke dette som noe sjokk, men det er allikevel alltid vemodig når personer forlater «teamet». Enten det er i form av overgang til annen klubb eller overgang til pensjonistforeningen.

Jeg var rundt 10 år første gangen jeg så Henrik i aksjon i Nordstrandhallen. G14-laget til NIF hadde trening, og min 13 år gamle bror fikk trene med de eldre. Det var virkelig mange flinke ballspillere i 78-generasjonen til NIF, men det var allikevel én gutt som skilte seg ut. Han var den eneste som kastet med «feil» hånd, og hadde en egen evne til å plassere ballen akkurat der han ønsket. Og hadde et blikk for spillet man ofte kun finner under Veteran-NM i Stavanger.

Hverken spesielt hurtig eller sterk; Det var Henrik Eriksen!

Henrik gikk gradene i NIF, og sammen mer flere av guttene født 78/79 gikk han hele veien opp til A-laget som på den tiden lå i den øverste divisjonen. Ikke ulikt dagens BSK/NIF besto dette mannskapet for det meste av unge egenproduserte spillere. Ungt pågangsmot holdt en stund, men på slutten av 90-tallet rykket laget ned, og Henrik valgte å satse videre i Drammen HK. Vi unggutta i NIF syntes jo selvfølgelig at det var stas at en vi kjente skulle spille med de store gutta!

Tiden i DHK ble kortvarig, og «lille» NIT/HAK stod klare for å benytte seg av Henriks tjenester. Det var en god signering av klubben, for Henrik ble værende der i 5 sesonger. Jeg må innrømme at Venstreslegga gikk litt i glemmeboka for mitt eget vedkommende, men gjensynsgleden var desto større da jeg leste at han skulle returnere til der det hele startet, da det fruktbare samarbeidet mellom BSK og NIF tok til.

Henrik fikk automatisk rollen som kaptein og fikk i oppgave å hjelpe de purunge, men svært lovende spillerne født i 90/91. Sammen med Lundgren, Jungman og Michael Rehnquist (spillende trener) lurte han unggutta til å tro at alt var mulig, og straks hadde Høgda igjen et lag i den øverste divisjonen.

«Il Capitano» har virkelig vært en av BSK/NIFs bærende krefter de sesongene laget har eksistert, og gutten har kun gått glipp av 4 seriekamper! Totalt har det blitt 367 nettkjenninger i Postenligaen. Best i debutsesongen, med totalt 131 stk.

Resten er som kjent historie, og «Il Capitano» har definitivt vært svært delaktig i utformingen av denne og han er for meg så nærme en legende som man kan komme.

Jeg er veldig takknemlig og stolt av å ha vært en del av samme lag som deg, Henrik!

Ditt nye lag i Bjørndal IF, populært kalt «BIF(F)», har definitivt fått en ny supporter i meg.

 

Håndballhilsen fra

Magnus Berg