Ambisjoner om sluttspillplass, intervju med «Proppen» – Bækkelaget

Ambisjoner om sluttspillplass, intervju med «Proppen»

Ambisjoner om sluttspillplass

Jan «Proppen» Karlsson har ambisjoner om å nå sluttspillet den kommende sesongen med Bækkelaget Håndball Elite for menn.

EmilNedregård_JAN_5156

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Paul Fekjær (foto)

-Vi håper på en bedre sesong enn det vi hadde den forrige sesongen. Vi kom ikke skikkelig i gang forrige sesong, sier Jan «Proppen» Karlsson.

 

KevinM_Gulliksen_JAN_5153
Målsetting: sluttspillplass
Bækkelaget Håndball Elite måtte til slutt gjennom kvalifiseringskamper mot Follo for å beholde plassen i eliteserien. Det endte med seier. I år skrus målsettingen opp.

– Vi har hatt et møte i spillergruppen og vi har som mål å ta oss til en sluttspillplass, sier Karlsson.

– Så jakter dere NM-finale?

– Hehe. Vi har som målsetting å vinne hver kamp i NM, så får vi se hvordan det går etter hvert. Det er vanskelig å vite hvem du trekker som motstander i de ulike rundene. Vi har som sagt en målsetting om å vinne hver kamp, sier Karlsson.

Totalt sett, dersom troppen holder seg skadefri, er det ikke en urealistisk målsetting å nå et sluttspill.

-Når alle er friske, kan vi rotere mye. På visse posisjoner, eksempelvis på kantene, har vi utrolig konkurranse i laget allerede, sier Karlsson.

SimenJAN_5180

Tre skader – tror på alle spilleklare
Han merker en solid stigning fra tidligere på sommeren.

-Vi har hatt mange spillere på ulike landslagssamlinger og flere ute med skader men det begynner å se bedre ut nå. Det er god stemning i gruppen og de som har vært friske har fått trent veldig bra. Det er også en stigende formkurve når det gjelder kamper. Timingen to og to imellom sitter også mye bedre, sier Karlsson.

Torjus Bjørnstad har blitt spart i sesongoppkjøringen grunnet en vond fot. Simen Strømberg har også slitt med et overtråkk. Emil Jungman har slitt med en vond skulder.

-Vi har en drøy uke på oss til å lappe dem sammen. Jeg regner med å ha alle disse tre spillerne disponible til første serierunde, sier Karlsson.

Første serierunde er mot Haslum borte 6. september.

Sæverås skadet – Skaug inn
Verre er det med målvakten Kristian Sæverås.

-Han sliter med en knog i den venstre hånden og det har vært en infeksjon. Han må trolig foreta et inngrep i hånden og er ute i en lengre periode, sier Karlsson.

Kristian Skaug er kommet inn som ny målvakt.