Beste spiller mot Viking – Bækkelaget

Beste spiller mot Viking

Da BSK møtte Viking i Grundigligaen i håndball, ble Simen Strømberg (25) kåret til BSK sin beste spiller. Til daglig finner du håndballspilleren som trener på BSK Akademiet IFO.

DSC_0352

Å bli kåret til beste BSK-spiller synes han er hyggelig.

-Det er en hyggelig og fin anerkjennelse etter en kamp. Jeg legger ikke altfor mye i det siden det er spesielt utvalgte som kårer deg. Det er likevel tegn på at du har gjort noe riktig, sier Simen Strømberg.

BSK vant kampen 29-23 mot Viking i Stavanger.

Spilte på juniorlandslaget
Simen er vokst opp på Kolbotn og har spilt i BSK/Nordstrand siden 16-årsalderen. Han har også gått på Wang.

-Jeg gikk på Wang i klasse med Johannnes Hippe (nå Drammen), Jacob Heian Ringdal (nå Bodø) og Emil Sundal. Vi var i flere år stammen i juniorlaget til klubben og jeg var med da BSK/NIF-satsningen startet i 2. divisjon. Det har vært en fin vei å gå, sier Simen.

Alle de fire var sammen på yngre landslag.

-Vi spilte også Spar-serien for gutter 18. Vi ble nummer tre da vi deltok sammen med dem som var et år eldre, sier Simen.

 – Utrolig givende
Han er til daglig å finne på BSK Akademiet IFO – klubbens eget idrettsakademi. Bækkelagets Sportsklub (BSK) har utviklet sitt fotballakademi til et BSK Akademiet IFO. Nye idretter som kommer inn er håndball, friidrett, innebandy, ski og frilek. Akademiet vil fortsatt være basert på et samarbeid med Telenor Xtra.

-Det er utrolig givende og det er utrolig stas å bli kjent med alle de ivrige barna her, sier Simen.

Han synes det er spesielt kult dersom noen av barna dukker opp i Oppsal Arena og roper navnet hans i forbindelse med kamper i Grundigligaen.

-Det er kult å se kjente ansikter, sier Simen Strømberg.

DSC_0356
Bækkelaget møter Fyllingen i sin neste kamp den 18. oktober klokka 18.00 i Oppsal Arena.

-Fyllingen er ubeseiret (med fire seirer og en uavgjort kamp) så vi møter et topplag. De har stor bredde i stallen med mange gode spillere. Så det blir en kjempetøff kamp, sier Simen og konkluderer:

-Vi fikk en vitamininnsprøytning mot Viking og vi er lystne på vår første hjemmeseier for sesongen. Vi vil også vise publikum i Oslo at vi kan spille bra håndball.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)