Jungman banens beste mot Elverum – Bækkelaget

Jungman banens beste mot Elverum

Emil Jungman ble kåret til Bækkelaget HE sin beste spiller da laget tapte 21-28 for Elverum. Han blir gjerne mange sesonger til i BSK.

01_Emil_Jungman
– Jeg vet ikke om jeg var BSK sin beste spiller men det var ikke mange som var ekstremt bra i kampen, sier Emil Jungman.

 

God første omgang

Bækkelaget HE spilte en veldig god første omgang mot Elverum. De ledet både 12-7, 13-8 og 14-9 etter strålende angrepsspill og solid forsvarsspill. Bakerst stod Emil Jungman som en vegg periodevis.

– Det er trist at vi ikke klarte å holde på det forspranget inn mot pausen,  vi spilte riktig bra håndball en periode, sier Jungman.

Frem mot pausen knappet imidlertid Elverum inn på forspranget og kunne ta hvile på stillingen 15-15.
Gjestene var best
Utover i den andre omgangen viste gjestene seg som det klart beste laget anført av en strålende opplagt målvakt i Morten Nergaard og en minst like opplagt Petter Øverby.

BSKs spillere klarte bare å lure seks baller bak Nergaard i den andre omgangen. Bakover fortsatte Jungman tidvis å imponere men det var ikke nok til å vinne kampen.

– Vi ble litt stresset i den andre omgangen og klarte ikke sette de avgjørende sjansene våre. På stillingen 20-22 misset vi blant annet på to viktige situasjoner. Det var små marginer men de hadde en god målvakt også, sier Jungman.
Tror på god sesong
Målvakten tror Bækkelaget vil få en god sesong, til tross for tapet for Elverum.

– Vi har kommet bra i gang og spiller bra håndball. Vi har mislyktes litt bakover men mot Elverum møtte vi et lag som har spilt bra i Champions League, sier Jungman og fortsetter:

– Hadde vi spilt slik vi gjorde mot Elverum i første omgang i kampen mot Halden så hadde vi tatt alle poengene i den kampen. Fokuserer vi, trener bra og holder oss skadefrie kan vi true mange av topplagene videre utover i sesongen, sier Jungman.

Han forteller at sluttspillet er førsteprioritet for BSK denne sesongen.

– Vi skal komme oss med blant de åtte beste lagene, selv om det er mange lag som ønsker det, sier Jungman.

Blir gjerne lenge i BSK
Han er blitt 35 år gammel.

– Erfaringsmessig er jeg i min beste alder siden jeg har spilt håndball i mange år. Det er fortsatt j… gøy å spille håndball. Jeg blir gjerne i Bækkelaget i mange flere sesonger om klubben vil beholde meg.

I tillegg til å spille håndball er han rørlegger.

– Jeg startet med det da jeg kom for seks år siden og jobber fortsatt i det samme firmaet, sier Emil Jungman.

Fire sting for Abelvik Rød

Magnus Abelvik Rød slo hodet i kampen mot Elverum. Dagen derpå beroliger han fansen.

NOV_6549
Magnus Abelvik Rød i aksjon ved en tidligere anledning

 

– Jeg har sydd fire sting i hodet men det var ingen hjernerystelse. Jeg har fått beskjed om å ta det rolig noen dager men er klar igjen til neste kamp.

Kampfakta:
Grundigligaen
Bækkelaget HE – Elverum 21-28 (15-15)

Mål BSK: Torjus Bjørnstad 9, Kristian Rammel 1, Nicolay Hauge 1, Kevin Maagerø Gulliksen 6, Simen Strømberg 2, Magnus Abelvik Rød 2

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Paul Fekjær (foto)