Proppens hjørne – Bækkelaget
Jan "Proppen" Karlsson

Proppens hjørne

Framover vil Proppen fortelle litt om hvordan herrelaget til BSK Håndball Elite har det fra tid til annen. Det vil være fullstendig uredigert og uten filter, så da får vi bare tåle at han skriver på svensk.

Jan "Proppen" Karlsson
Jan «Proppen» Karlsson

Efter ett långt upphåll för både jul- och nyårshelgerna och inte minst för EM i Polen så är det nu äntligen dags för hemmakamp igen, söndag 14/2 möter vi Viking Stavanger i Oppsal arena kl 18.00.

 

Det är gott att få komma igång med matchandet igen efter en lång januari månad där träningen blir som en mini-uppkörning. Förutom att njuta av Norges framfart i EM så har vi har använt tiden till att först ta lite ledigt över helgerna för att sedan dra igång en period med tuffare fysisk träning innan vi trappade ner lite inför omstarten mot Arendal i söndags.

 

När det inte är några kamper att ta hänsyn till så kan man givetvis träna lite annorlunda. Vi har de första ukerna haft fokus på den fysiska träningen och på individuell teknik plus samarbete 2 och 2 på handbollsträningarna. Efter hand som ukerna har gått så har fokus mer och mer flyttats över på tempospel och mer kollektiv träning plus att vi för att komma upp i matchtempo också har spelat två träningskamper mot Drammen hemma i BSK-hallen och mot Haslum i Nadderud arena. Vi lyckades vinna båda kamperna och jag tycker att utvecklingen av spelet helt klart går framåt.

 

Nu hjälpte det tyvärr inte i söndags utan vi förlorade med 2 mål mot Arendal men det var en match där vi kan ta med oss mycket positivt hem till första hemmakampen.

Bland annat så gjorde Kristian Sæverås comeback och spelade sin först kamp i Grundigligan för säsongen efter en lång skadepaus och han gjorde det väldigt bra. Han kom in efter ca 20 minuter och tog till exempel 3 av 4 straffar bla från Magnus Jöndal som var så säker som straffskytt för Norge i EM.

Vidare så fick vi testa ett nytt mittblock bestående av Kristian Rammel och Magnus Abelvik Röd och de båda högresta ynglingarna (207 och 204cm) gjorde livet surt för Arendals skyttar.

På högerkanten gjorde Emil Nedregård sin klart bästa match för säsongen nu när han fick fullt förtroende då Kevin Gulliksen varit småskadad en tid. Detsamma gällde Nicolay Hauge som också han fick fullt förtroende som mittback då Torjus Bjönstad var hemma i Oslo och blev far till en dotter.

Stort grattis till Torjus och Heidi!

 

Nu rullar matcherna på i jämn takt fram till serieavslutningen 16 mars och vi känner oss väldigt spelsugna och har väldig lust på att nå upp till en av de 8 slutspelsplatserna. För kommer vi bara dit så kommer vi att bli riktigt farliga!

 

Väl mött på söndag!

Jan ”Proppen” Karlsson