Unggutta våre storspilte på juniorlandslagene – Bækkelaget

Unggutta våre storspilte på juniorlandslagene

Kristian Sæverås i aksjon mot Viking 14 Februar.

5 av gutta våre har vært med på landslagsspill i helgen og gjorde Bækkelaget veldig stolte!

Fabian Sandven scoret hele 5 mål i debutkampen sin for U-gutta i ScandIbericoturneringen i Sverige. Samtidig hadde vi Kristian Sæverås, Fredrik Løvberg, Kevin Maagerø Gulliksen og Magnus Abelvik Rød i aksjon i EM-kvalik i Bosnia – her var hele gjengen helt rå.

Norge vant gruppen sin og slo Bosnia (25 – 31), Hviterussland (29 – 34) og Sverige (27 – 29) – så nå blir det EM i Danmark 28. juli – 7. august.

Kevin ble toppscorer mot både Bosnia (7 mål) og Hviterussland (9 mål). Men ikke nok med det, både Magnus og Fredrik var blant toppscorerne på de fleste kampene. Fredrik hadde 5 mål mot Bosnia og 4 mot Hviterussland, mens Magnus slo til og var blant toppscorerne i alle tre kampene med 6 mål mot Bosnia, 5 mot Hviterussland og 5 mot Sverige.

Magnus, som fikk æren av å være kaptein, har følgende å si: «Det var veldig gøy å være med på EM-kvalik og jeg er veldig fornøyd med å være med å bidra til at vi vant gruppa.

«Det ble en tøff første kamp mot Bosnia – vi har ikke spilt mot dem før så vi måtte kjempe litt for å komme inn i det. Men var godt å ende opp med en komfortabel seier.

«Vi visste at hvis vi vant mot Hviterussland var vi videre så det ble en nøkkelkamp. De er store og sterke så det ble igjen en veldig tøff match – men vi måtte bare male på og jobbe for å vinne kampen til slutt.»

Siste kampen til gutta ble et klassisk nabooppgjør mot Sverige, og Magnus legger til: «Det blir alltid litt ekstra konkurranse når man spiller mot Sverige – begge lag vil vinne.

«Vi visste at vi allerede var sikret plassen og begge lagene var litt slitne – men det var veldig digg å stå igjen som vinnere!

«Nå ser jeg frem til EM – det er alltid veldig kult å spille mesterskap. Man får mulighet til å vise seg frem og måle seg med andre nasjoner.»

Vi har de siste ukene hatt nesten halve håndballaget på landslagssamling noe som viser at vi har veldig mange talenter i Bækkelaget. Som Magnus sier: «Jeg er veldig fornøyd med at så mange BSK spillere gjør det bra!

«Vi har mange som stiller på landslag og det viser bare at det gror godt i laget.»

Da er det bare å gratulere gutta våre med godt spill! Vi gleder oss til å se dem i aksjon i den gule trøya igjen i sluttspillet i Grundigligaen mot ØIF Arendal. Gutta spiller bortekamp i Sør Amfi i Arendal søndag 17. april kl 18.00 før det blir returoppgjør på hjemmebane i Oppsal Arena onsdag 20. april kl. 18.00.

Forsidebildet er av Kevin Gulliksen i en seriekamp tidligere i sesongen.