– Drømmer om A-landslaget – Bækkelaget

– Drømmer om A-landslaget

Magnus Abelvik Rød (18) spilte sin beste kamp noensinne mot ØIF Arendal. Han drømmer om A-landslaget men først skal han skyte BSK håndball elite for menn til finalen i sluttspillet.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Paul Fekjær (foto)

– Det var en veldig bra kamp mot Arendal og det er nok den beste kampen min i seniorsammenheng for Bækkelaget, sier Abelvik Rød, som bidro med 11 scoringer offensivt.
– Elverum har presset
Han føler at formen er veldig god for tiden.

– Jeg har mer selvtillit og føler at timingen sitter veldig bra. Vi spiller bra som et lag også og da er det enklere for meg å prestere. Det handler om å fortsette med å gjøre de riktige tingene, sier Abelvik Rød.

BSK-laget overrasket hele håndball-Norge med å slå ut Arendal. Han tror laget også kan ryste Elverum i semifinalen.

– Når vi kan slå Arendal to ganger på rad på bortebane, er det ingen grunn til å tro at vi ikke slå Elverum også. Det er likevel Elverum som har alt presset på seg, sier Abelvik Rød.

Vinneroppskriften
– Hva skal til for å slå Elverum?

– For å vinne mot Elverum må vi opp på samme nivå som vi hadde mot Arendal. Vi må fortsette det solide forsvarsspillet og ha med oss Emil Jungman i målet slik at vi kan få mange kontringsmål, sier Abelvik Rød.

– Hva er en god match for deg mot Elverum?

– En god match er en kamp der vi spiller bra bakover og der jeg kan bidra med mål, innspill og utspill offensivt, sier Abelvik Rød.

Om volleyballfleipen
I Elverum har de også fått opp øynene for stortalentet til Bækkelaget. På klubbens hjemmeside skriver de blant annet dette:
«Stortalentet som ble forsøkt vervet til volleyballandslaget på grunn av sin størrelse var sjukt god mot Arendal på søndag.»

– He he. Det er ikke riktig at jeg ble forsøkt vervet til volleyballandslaget. Det var en liten spøk fra lagkameratene mine. Jeg er ikke interessert i å bli vervet til volleyballandslaget, ler Abelvik Rød.

Vil til junior-EM
Han legger ikke skjul på at han drømmer om å bli veldig god på håndballbanen.

– Drømmen min er å få spille for A-landslaget, men da må jeg prestere på høyt nivå over lengre tid, sier Abelvik Rød og fortsetter:

– Første landslagsmålet er å bli tatt ut til junior-EM i Danmark i sommer!
Storskjerm på BSK-kontoret
For de som har tenkt å ta turen til Elverum lønner det seg å kjøpe billetter på forhånd. Dette siden arrangørene melder om fullsatt hall.

For de som ikke reiser til Elverum blir det åpent hus på BSK-kontoret. Det blir visning av kampen på storskjerm i BSK-lokalene i Norway Cup-fløyen (BAKS).

Arrangementet starter klokka 18.30 onsdag 27. april. Det vil bli salg av kake, pølser og annet godt.

NB! BSK møter Elverum på hjemmebane onsdag 4. mai klokka 18.30. Her kan du kjøpe billetter til hjemmekampen.