Kaptein Anders Tverdal oppsummerer håndballguttas sesong – Bækkelaget

Kaptein Anders Tverdal oppsummerer håndballguttas sesong

Sesongen 15/16 endte med 7. plass i serien der vi nådde vår målsetting om sluttspillplass. Med den skuffende 14/15 sesongen i minne med kvalspill var det godt å vise at vi kan bedre. I cupen røk vi ut mot Runar i 4. runde etter en skuffende prestasjon av oss.

Sluttspillet har blitt den viktigeste tittelen å vinne i Norge med Champions League billett i potten. I kvartfinalen slo vi ut årets seriemester Arendal over tre kamper med to meget sterke borteseiere. I semifinalen møtte vi overmakten Elverum som senere vant sluttspillet velfortjent. Vi var det eneste laget som slo de velspillende sluttspillmesterne (39-30!) etter jul i serie eller sluttspill.

I sesongen 15/16 synes jeg vi har hatt en fin utvikling. Vi har spilt hurtig, underholdene og kollektiv håndball. Å være igjen blant de fire beste lagene i sluttspillet i Norge står det respekt av. Spesielt sett i lys av at vi er blant de nederste på tabellen når det gjelder budsjett, publikumstall, hallfasiliteter mm.

Veldig gøy at Norges landslagstrenere har lagt merke til våres spillere. Magnus med en flott debut på A-landslaget, Kevin og Kristian S. på rekruttt – og A-landslagssamling, Simen og Kristian R. på rekruttlandslaget, Fabian, Sivert, Jonas, Fredrik L., på ungodms –og juniorlandslag. Dette beviser at vi gjør noe riktig i det daglige treningsarbeidet og at det gror godt i Bækkelaget.

En ekstra takk til Fredrik Lundgren (nok en gang), Simen Strømberg, Jon-Olav Barland og Sivert Nordeng som slutter/bytter klubber etter årets sesong.

Simen har blitt en legende i Bækkelaget og har vært med på hele reisen (minus et kort opphold i Haslum) fra opprykket fra 2. divisjon i 2008 til medaljer i serie og sluttspill 2013 og 2014, og frem til i dag. Han har vært en stor bidragsyter og har ofte vært på sitt beste i de viktigste kampene. Det er nok ikke bare spillerne som kommer til å savne nummer 71 da han har vært i publikumsyndling i den gule trøyen. Vi drømmer om at han blir en sesong til, men vet at sannsynligheten er liten.

Vi setter utrolig stor pris på at Fredrik nok en gang tok en sesong til. Ingen tvil at han har et stort hjerte for laget. Arbeidsgiver og familie ser nok frem til at de nå får se han mer. Han har også vært med siden vi spilte i 2. divisjon og har sammen med Simen vært en av de viktigste bidragsyterne i dette laget. En stor personlighet som vi ikke får takket nok. Nummer 10 blir aldri glemt i Bækkelaget!

NOV_6491Stord instagram

Jon-Olav bytter også beite etter årets sesong. En uslepen diamant som har vært en veldig viktig bidragsyter i laget på tross av liten spilletid. En dyktig håndballspiller med en voldsom fysikk og et knallhardt skudd. Vet ikke om noen spillere som lager så god stemning i garderoben som det Jon-Olav har gjort de siste årene. Takk Johnny!

Sivert har meldt overgang til Lillestrøm. Han har et veldig stort potensiale og kommer til å herje i eliteserien hvis han holder seg skadefri. Nettopp skader er mye av grunnen til at vi ikke har fått sett hans fantastiske skuddteknikk og eksplosivitet så mye som ønsket i Bækkelaget. Han er ellers en veldig lojal lagspiller som aldri klager og setter laget foran seg selv. Lillestrøm har gjort en veldig god signering!

Oppmann og ”alt mulig mann” Thomas Ekeberg trapper ned et år for å ta vare på familien å dyrke en ny kommende stjerne. Utrolig mange frivillige timer han har lagt ned. Tusen takk for alt du har gjort for laget og ikke minst Bækkelaget Sportsklubb!

Til neste sesongen ønsker vi Joakim Patriksson og Roald Glad Lien hjertelig velkommen fra Haslum og Vestby. I tillegg tar vi opp Aksel Strupstad opp i A-stallen på permanent basis. Spennende typer som vi gleder oss til å bli bedre kjent med.

En stor takk til breddelagene og spesielt gutter 04 og alle fra Bækkelagets aktivitetskole som har laget masse liv og god stemning på våres hjemmekamper. Vi synes det er utrolig gøy å spille når det er litt liv på tribunen setter voldsomt stor pris på deres støtte.

Lagbilde1DSC_0356

TUSEN TAKK til dere frivillige som bidrar rundt laget. Dere gjør en fantastisk jobb som er helt uvurderlig for oss! Vi skulle så gjerne ønsket at vi hadde flere av dere.

Og hjertelig tusen takk til alle sponsorene som er med på å støtte opp under laget – vi gleder oss til å se dere på kampene våre også fremover!

Gleder meg allerede til ny sesong. Vi sees i hallen til høsten!

Anders