– Bækkelaget kan vinne titler – Bækkelaget

– Bækkelaget kan vinne titler

 

Onsdag møter BSK Håndball Elite regjerende mester Elverum i Oppsal Arena. Elverum-trener Mikael Apelgren mener Bækkelaget kan vinne titler i årets sesong.

Av Stian Olsen

Endelig er det duket for seriestart for våre håndballgutter i Grundigligaen, som på onsdag får besøk av fjorårets mester Elverum. Laget fra de dype skoger har vunnet sluttspillet fem år på rad, men bortelagets trener Mikael Apelgren har stor respekt for Bækkelaget.

– Bækkelaget har et veldig bra lag på papiret. Jeg tror laget kan være med å slåss om titler i år, men det kommer til å bli jevnt, sier Apelgren.

BSK Håndball Elite tapte sammenlagt i sluttspillet mot Elverum i forrige sesong, men imponerte stor da de vant 39-30 hjemme. Dette var faktisk Elverums eneste tap i serie og sluttspill etter jul. Apelgren mener det var ikke så mye de kunne gjøre den gang.

– Bækkelaget var glohete i den kampen, og jeg syns ikke vi gjorde så mye feil egentlig, sier Apelgren.

APR_2388
Kevin Gulliksen i aksjon mot Elverum sist lagene møttes i Oppsal Arena

Stigende formkurve

Trener i BSK Håndball Elite, Jan «Proppen» Karlsson, tror laget hans er på gang tross mange skader i forsesongen.

– Endel skader har gitt mindre tid til samtrening, men spillere er på vei tilbake. Det ser veldig bra ut når vi er fulltallig, og vi har en stigende formkurve, sier en optimistisk «Proppen».

Han tenker ikke så mye at det er regjerende mester som står på andre banehalvdelen.

– Det er første kamp, og det er vanskelig å vite hvor man står. Vi har fokus på eget spill, og ikke på Elverum. Vi får prøve å gjøre det vi er bra på, og se hvor langt det rekker, sier «Proppen».

Kaptein Anders Tverdal lover en heltent spillergruppe foran møtet med Elverum.

– Stemningen er veldig god. Gutta gleder seg voldsomt til å komme igang med Grundigligaen etter en lang oppkjøring, sier Tverdal.

Gulliksen har resepten klar

Sist Bækkelaget slo Elverum i sluttspillet, scoret lynvingen Kevin Gulliksen hele 10 mål og ble velfortjent banens beste. Selv om han har slitt litt selv i forsesongen, er han motivert til seriestart og har resepten klar for å slå Elverum.

– Vi må spille en fartsfylt kamp der vi står bra bakover, og kan løpe inn mange enkle mål fremover. Elverum har størrelsen på sin side, og vi må nok spille ganske hurtig håndball for å ha muligheter, sier Gulliksen.

Elverum-trener Apelgren innrømmer dette er en av styrkene til BSK Håndball Elite, og har dette i bakhodet før onsdagens kamp.

– Det blir viktig å ha ordentlige avslutninger. Bækkelaget er gode på å løpe og kontre, og vi må ha få tekniske feil. Mislykkes vi der, blir det fort et mål bakover, sier Apelgren.

«Proppen» er enig at Bækkelaget sin styrke ligger i utnyttelse av hurtighet.

– Vi spiller «snabb» håndball, og dette må vi utnytte. Vi har ikke den sterke skytterkraften, så det gjelder å få i gang kontringsspillet, sier «Proppen».

DSC_0903
Trener Jan «Proppen» Karlsson er klar for ny sesong!

Stolt av å utvikle lokale talenter

Onsdagens match byr på to klubber med litt forskjellig utgangspunkt. Mens BSK Håndball Elite først og fremst driver talentutvikling på små ressurser, henter Elverum inn etablerte spillere utenfra. Trener Jan «Proppen» Karlsson er stolt over arbeidet som gjøres i klubben.

– Vi er stolte av hva vi får ut av små ressurser. Vi samarbeider med klubber i nærområdet, og utvikler gode talenter, sier «Proppen.

Kaptein Anders Tverdal er enig med sin trener.

– Jeg er stolt over å spille i Bækkelaget som produserer så mange, lokale unge spillere til Grundigligaen. Det er absolutt ingen selvfølgelighet, og de fleste lagene i ligaen er ikke i nærheten av å ha den lokale tilhørigheten som oss, sier Tverdal.

Han mener videre at både BSK Håndball Elite og Elverum kan lære av hverandre.

– Elverum har en fantastisk interesse rundt klubben, og driver denne på en veldig profesjonell måte, som gjør at de kan signere kvalitetsspillere år etter år. Jeg tror klubbene kan lære av hverandre, men klart det er ekstra morsomt å slå en stor klubb med et så stort budsjett, sier Tverdal.

Elverum-trener Apelgren forstår ikke at mange syns det er bedre å utvikle talenter enn å vinne titler.

– Norsk håndball må komme bort fra dagens tankesett om at det er viktigere å utvikle spillere enn å vinne titler. For å utvikle norsk håndball, må man vinne ting og møte bedre motstand, sier Apelgren.

Apelgren mener geografisk beliggenhet spiller en stor rolle.

– Vi skulle gjerne hatt Oslo som arena for å hente spillere. Vi må betale mye for å få spillere opp «til skogen», og trenger å jobbe enda hardere for å tjene nok penger til å bygge et slagkraftig lag. Det er ingen konkurranse i talentutvikling, sier Apelgren.

Håper på spenning for publikum

«Proppen» gleder seg til mange jevne matcher i årets sesong.

– Vi håper å gå til sluttspill, og det ser ut som en sesong med tøffe og jevne kamper. Haslum virker på papiret hakket bedre enn de andre, men utover det kan det bli mange åpne matcher. Det er slike matcher publikum ønsker, sier «Proppen».

Elverum-trener Mikael Apelgren gleder seg også til onsdagens kamp.

– Det blir spesielt å møte Bækkelaget igjen, det var de som gjorde det vanskeligst for oss sist sesong, sier Apelgren.

Han tror ikke laget lider av hangover etter fjorårets suksessesong.

– Vi er dyktige på å feire her ute, det bruker å være et problem. I den her byen merker man fort om man taper to matcher på rad, og forhåpentligvis har det ikke sneket seg inn en metthetsfølelse, avslutter Apelgren.

 

Oversikt nye spillere og spillere i avgang hos BSK Håndball Elite

INN: Joakim Patriksson (Haslum), Marius Nysether (Charlottenlund), Roald Lien (Ski), Aksel Strupstad (Egen junior), Vetle Basma (Egen junior).

UT: Simen Strømberg (Randers), Torjus Bjørnstad (lagt opp), Fredrik Lundgren (lagt opp), Sivert Nordeng (Lillestrøm), Jon-Olav Barland (Drammen).