Forsmedelig tap mot Elverum – Bækkelaget

Forsmedelig tap mot Elverum

I en kamp hvor Bækkelaget ledet gjennom mesteparten av andre omgang, var det bortelaget Elverum som til slutt gikk seirende ut 29-27.

Av Stian Olsen

Bækkelaget spilte til tider glitrende håndball hjemme mot regjerende mester Elverum i Oppsal Arena onsdag kveld, og laget hadde fortjent minst 1 poeng i denne kampen. Hjemmelaget ledet 25-22 med kun åtte minutter igjen, men klarte ikke å lukke kampen i sluttminuttene mot et rutinert Elverum-lag.

Bækkelagets trener, Jan «Proppen» Karlsson, oppsummerte tapet slik rett etter kampen.

– Det er surt å tape når man spiller så bra, sier «Proppen».

Det var nemlig fullt av lyspunkter i en kamp hvor resultatet ikke overskygger prestasjonen. Bækkelaget fremstod bunnsolid kollektivt, og jobbet hardt i duellspillet. Sammen med en særdeles opplagt Emil Jungman i mål og solid defensivt arbeid, skapte det rom for livsfarlige kontringer.

DSC_1214
BSK ved timeout

– Jeg er fornøyd med hele laget, men Nicolay Hauge gjør en stor jobb og styrer angrepsspillet på en bra måte. Samtidig holder forsvarsspillet til Magnus Rød og Kristian Rammel en høy klasse gjennom hele kampen, sier «Proppen».

Elverums trener, Mikael Apelgren, var enig i at kampen fort kunne endt annerledes.

– Det ble som vi hadde trodd på forhånd, en tett kamp mellom to jevngode lag, hvor vi har litt flyt på slutten. Det er en stor seier for oss, og jeg tror ikke mange lag kommer til å plukke poeng borte mot Bækkelaget, sier Apelgren.

Imponerte i debut fra start

En spiller som imponerte stort i onsdagens kamp for Bækkelaget, var 18-åringen Fabian Sandven. Unggutten har hatt en meget bra forsesong, og fikk fortjent sin første debut fra start i Grundiggligaen. Sandven tok til de grader vare på sjansen, og ble etter kampen belønnet med bestemannsprisen.

Sandven selv var fornøyd med å motta prisen, men tapet la en liten demper på mottakelsen.

– Det er gøy å vinne prisen, men det hjelper lite når vi ikke vinner kampen, sier Sandven.

Han er likevel klar på at det var en stor opplevelse å debutere fra start i Grundigligaen.

– Det ga mersmak å starte en kamp. Jeg setter pris på at lagkompisene mine stoler på meg selv om jeg er uerfaren, og det var en god dialog gjennom hele kampen, sier Sandven.

Trener «Proppen» har stor tro på sin unge spiller.

– Fabian viser han har mye ferdigheter som bare kommer til å bli bedre og bedre når han blir varm i trøyen, sier «Proppen».

En annen som lot seg imponere av Fabian Sandven, var bortelagets trener Mikael Apelgren.

– Det var imponerende å se Fabian i en så viktig match. Han kommer til å bli veldig dyktig, sier Apelgren.

Tvilsomme utvisninger

Kampen startet i et forrykende tempo, og det var høy temperatur både på banen og på benken. Hjemmelagets trener, Jan «Proppen» Karlsson, måtte se det gule etter drøye fem minutter for protester mot dommerne. Etter en god start hvor Bækkelaget ledet 5-3, kom dommerne raskt i fokus. På 6-6 ble Magnus Rød tildelt en 2 minutter utvisning, som så ganske billig ut der og da. En utvisning som førte til at Elverum kunne gå opp i en 8-6 ledelse i overtallsspillet.

Midtveis i omgangen følte igjen Bækkelaget seg bortdømt. Først på stillingen 7-8  da ble Nicolay Hauge utvist, før Kristian Rammel litt over minuttet senere også måtte sette seg på benken. En utvisning verken spillere eller publikum var særlig fornøyd med. Dette gjorde at Bækkelaget spilte en liten periode med to mann mindre på banen, og Elverum utnyttet det effektivt ved å gå opp til 13-8 på måltavlen.

DSC_1231
BSK spillerne var ikke alltid like enige med dommernes avgjørelser

Etter utvisningene viste Bækkelaget fantastisk lagmoral med å kjempe seg tilbake i kampen. Emil Sundal og Anders Tverdal scorer to viktige mål i slutten av 1. omgang, og Emil Jungman vartet opp med en dobbeltredning av høy klasse. Til pause stod det 15-13 i favør av Elverum.

Dominerte etter pause

Pausepraten til «Proppen» hadde tydeligvis virket, fordi det var et meget opplagt Bækkelaget hjemmepublikum fikk se etter pause. 13-15 ble til 16-15, og Bækkelaget hadde på en imponerende måte snudd kampen.

Bækkelagets beste, Fabian Sandven, var tilfreds med hvordan de snudde etter pause.

– Man kan diskutere om utvisningene er riktig eller ikke, men vi viser meget sterk lagmoral med å komme oss tilbake i kampen, sier Sandven.

På dette tidspunktet kjørte Bækkelaget kampen fullstendig, og Elverum virker rystet. Kristian Sæverås gjorde en viktig strafferedning på 19-18, og drøye 8 minutter før slutt ledet Bækkelaget 25-22, som gjorde at Elverum valgte å ta en timeout. Timeouten ga umiddelbart resultat, og Elverum utliknet til 25-25 etter tre mål av vingen Tamas Ivancsik.

Da det gjenstod under 2 minutter igjen av kampen, tok Elverum for første gang ledelsen siden starten av 2. omgang, da nevnte Ivancsik økte til 28-27. Samtidig fikk Bækkelaget en ny utvisning, også denne gangen av den litt tvilsomme sorten. Rett etterpå skaffet Kristian Rammel straffe til hjemmelaget, men uheldigvis bommet Anders Tverdal. Bortelaget kunne dermed nærmest spasere inn 29-27 med noen få sekunder igjen. Dette ble også sluttresultatet.

DSC_1237
Bestemannspremien for BSK ble utdelt til Fabian Sandven av unge Matteo Olivares

Fabian Sandven velger å fokusere på det positive fremover.

– Det er mye positivt å hente fra kampen mot Elverum, selv om det var kjedelig å tape slik vi gjorde. Vi skal bli bedre og bedre utover sesongen og mot sluttspillet, sier Sandven.

Han får støtte av trener «Proppen».

– Vi tar med oss masse bra fra denne kampen fram mot neste seriekamp mot Bodø. Forhåpentligvis skal vi ta to poeng i den kampen, avslutter «Proppen».

Intervju med Fabian Sandven, reporter Heidi Kalmo

Bækkelaget Herrer Elite – Elverum 27-29 (13-15)

Mål Bækkelaget: Magnus Rød (5), Anders Tverdal (5), Emil Sundal (4), Nicolay Hauge (4), Fabian Sandven (3), Kristian Rammel (3), Kevin Gulliksen (2), Emil Nedregård (1).