Fire på rekruttlandslaget – Bækkelaget

Fire på rekruttlandslaget

Kristian Sæverås, Magnus Rød, Kevin Gulliksen og Kristian Rammel er tatt ut når rekruttlandslaget samles i Skien 22. – 25. september. 

14285659_10208932158275527_2109581461_o

Av Stian Olsen

Bækkelaget Håndball Elite kan stolt konstatere at hele fire spillere er tatt ut av Norges Håndballforbund til treningssamling for rekruttlandslaget i Skien senere i måneden. I tillegg er Fredrik Løvberg tatt ut på LM96, som har samling sammen med rekruttlandslaget.

Trener Jan «Proppen» Karlsson er veldig fornøyd med uttaket.

– Det er et bevis på at spillere og klubb gjør en god jobb. Videre er det selvfølgelig inspirerende for våre yngre spillere å se at hardt arbeid lønner seg, sier han.

Magnus Rød som tidligere i sommer ble kåret til banens beste i a -landslagsdebuten mot Hviterussland, er glad for å ha tatt et steg videre.

– Det er hyggelig å bli tatt ut da det er et steg opp i forhold til hva jeg er vant til med LM96, sier Rød.

Både Kristian Rammel og Kevin Gulliksen er enige om at uttaket viser at satsningen på unge, lokale spillere gir resultater. Rammel er klar på at han ikke skal gi fra seg plassen uten kamp.

– Det er hard konkurranse på linjespillerposisjonen, hvor flere er utenlandsproffer. Jeg skal jobbe hardt for å etablere meg der, sier en offensiv Rammel.

Kristian Sæverås er for første gang tatt ut på rekruttlandslaget.

– Jeg gleder meg veldig, men samtidig er jeg litt nervøs. Jeg tror uansett det skal gå bra, og det er en trygghet å ha med seg tre lagkompiser når man kommer inn i et nytt miljø, sier han.

DSC_1231
Kristian Sæverås har kontroll i mål for BSK

Landslagssjefen har tro på Bækkelaget

Christian Berge, Norges landslagssjef, mener mange av spillerne i Bækkelaget har tatt steg den siste tiden. Han forstår ikke hvorfor laget ikke er tippet høyere på tabellen foran denne sesongen.

– Skal jeg være helt ærlig, forventer jeg at Bækkelaget skal ligge høyt på tabellen. De har spillermaterialet, og vi så mot Elverum hva som bor i laget. Bækkelaget vil kjempe i toppen, og å vinne slike matcher hvor de tapte mot Elverum, vil komme med erfaring, sier han.

Berge forklarer hvorfor han har tatt ut spillerne på Bækkelaget. Om Sæverås som debuterer på rekruttlandslaget sier han:

– Kristian Sæverås er en keeper vi satser stort på. Han er et stort talent, og hadde et bra mesterskap i sommer (EM i Danmark for 96-landslaget) inntil han ble skadet, sier han.

Videre mener han Kristian Rammel har tatt steg.

– Rammel har vært med mye før, og han har tatt steg, særlig defensivt. Men han er også blitt mye bedre i skuddøyeblikket, sier Berge.

Berge mener Magnus Rød har alt for å lykkes i fremtiden.

– Rød er en av de største talentene vi har i mitt hode. Han er bevegelig, selv om han er fysisk stor. Han er strukturert i treningsarbeidet, og jeg er 100 % sikker på at han kommer til å bli en klassespiller, sier Berge.

Berge var spesielt imponert over Kevin Gulliksen under EM i Danmark for 96-landslaget.

APR_2388
Kevin Gulliksen i aksjon

– Han hadde et vanvittig mesterskap i Danmark. Han var den som overrasket meg mest i det mentale biten og det holdningsmessige. Han er et arbeidsjern, og jeg liker fremtoningen hans, sier Berge.

Landslagstreneren benytter samtidig sjansen til å uttrykke sin begeistring for Fabian Sandven.

– Jeg så han mot Elverum, og ble imponert. Fabian var veldig god, og jeg har stor tro på han fremover, sier Berge.

Kan han være aktuell for innkalling i nær framtid til rekruttlandslaget?

– Nei, han har godt av å spille med litt eldre spillere i klubben for egen utvikling, avslutter Berge.