– Keeperduellen blir avgjørende – Bækkelaget

– Keeperduellen blir avgjørende

To av Grundigligaens beste keepere møtes når Emil Jungman og Joakim Christensen vokter hvert sitt mål i dagens kamp mellom Bækkelaget og Bodø Håndballklubb. 

Av Stian Olsen

Det er duket for en forrykende keeperduell i kampen mellom Bækkelaget og Bodø i Oppsal Arena denne kvelden.

Emil Jungman_web
Kanskje en av Grundigligaens beste keepere, BSK’s Emil Jungman

 

Hjemmelagets keeper, Emil Jungman, mener duellen blir avgjørende.

– Joakim Christensen har alltid mange redninger. Vinner jeg duellen mot han, er jeg sikker på at vi vinner kampen, sier Jungman.

Jungman får støtte av trener Jan «Proppen» Karlsson.

– Målvaktsspillet er alltid viktig i håndball, og det blir avgjørende også i denne matchen, sier «Proppen».

Stian Høgland, journalist i Avisa Nordland, har fulgt Bodø Håndballklubb tett i mange år, og han er enig at det er en kamp i kampen mellom dagens to keepere.

– Det er uten tvil to av de beste keeperene i ligaen. Joakim Christensen mener jeg er den beste i ligaen når han er i form. Han hadde en liten formdupp i fjor, men virker å være på gang i år, sier Høgland.

Forventer tøff kamp mot Bækkelaget

Trener for Bodø Håndballklubb og tidligere landslagskaptein, Børge Lund, liker det han har sett av Bækkelaget hittil.

– Mot Elverum viser Bækkelaget at de holder et veldig bra nivå. Om laget fortsetter med slike prestasjoner, vil de kjempe om medalje, spår Lund.

Selv mener han laget står bedre rustet i årets sesong, selv om han har lagt opp og de har mistet Stig Tore Nilsen til Kristianstad i Sverige.

– Vi har en bredere tropp nå. Vi er ikke avhengig av en enkeltspiller, for eksempel at Stig Tore skulle score 10 mål, sier Lund.

Lund tror det kommer til å bli jevnt i kveldens kamp.

– Jeg forventer en tøff oppgave borte mot Bækkelaget. Vi skal uansett gjøre det vanskelig for dem, og forhåpentligvis hente hjem alle poengene, men Bækkelaget er naturlige favoritter på grunn av hjemmebane, sier Lund.

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen» Karlsson er ikke enig at laget hans er favoritter.

«Hvorfor er vi det? Det er for tidlig å si i sesongen. Vi spiller vår andre kamp, mens Bodø spiller sin femte kamp. De er mye mer samkjørte, vi behøver litt tid for å få satt rollene, sier «Proppen».

Har fortrengt forrige møte

I forrige sesong vant Bodø Håndballklubb 26-22 borte mot Bækkelaget. Keeper Emil Jungman husker lite eller ingenting av den kampen.

– Jeg tror jeg har glemt den kampen, sier Jungman med et smil etter lang betenkningstid.

Han er klar på at etter et surt tap mot Elverum er det viktig å slå tidlig tilbake.

– Det er alltid tøffe og jevne matcher mot Bodø, men vi skal ha alle poengene mot de, sier Jungman.

Emil Jungman mener årets utgave av Bækkelaget ser sterk ut.

– Det er et av de beste lagene vi har stilt så lenge jeg har vært i klubben. Vi har en treningsvillig gruppe, og vi har spillertyper til å bygge videre på, sier Jungman.

Han mener det ikke betyr så mye offensivt at Bodø har mistet Stig Tore Nilsen og Børge lund som spiller.

– De har fått Binai Aziz tilbake etter skade, det er en solid forsterkning. Lund hadde vel nesten ikke skudd i det hele tatt forrige sesong uansett, sier Jungman med et glimt i øyet.

Sportsjournalist i Avisa Nordland, Stian Høgland, bekrefter at det ikke ble avfyrt for mange skudd av Børge Lund i forrige sesong.

– Det var vel 20 skudd maks, sier Høgland.

AUG_3351
Jungman i aksjon mot Elverum forrige uke

Savner ikke å være spiller

Trener for Bodø Håndballklubb, Børge Lund, sier han ikke savner å være spiller etter han la opp foran årets sesong.

– Jeg kjenner at det kribler noen ganger, men håndballsporten er såpass interessant at å spille er ikke noe savn. Håndball er fortsatt morsomt, og jeg får enda bedre tid nå til å jobbe med laget, sier Lund.

– Gjør du comeback hvis laget begynner å slite?

– Det skjer ikke. Spillerne må klare seg selv hvis vi får en dårlig periode, men det er min oppgave å få de til å fungere i slike perioder, avslutter Lund.