Rammel ledet Bækkelaget til sterk seier – Bækkelaget

Rammel ledet Bækkelaget til sterk seier

Kristian Rammel scoret åtte mål da Bækkelaget overbeviste mot Bodø i Oppsal Arena.

Av Stian Olsen

Bækkelaget slo kraftig tilbake etter skuffelsen mot Elverum i forrige serierunde, da de vant 33-28 mot Bodø onsdag kveld. Kampens store spiller ble hjemmelagets Kristian Rammel, som leverte både offensivt og defensivt i en spennende håndballkamp. Før det var gått drøye tre minutter, hadde allerede Rammel puttet tre mål bak bortelagets solide sisteskanse, Joachim Christensen.

Kristian Rammel_web

Kristian Rammel noterte seg for åtte scoringer.

– Jeg tenkte ikke så mye over at jeg scoret så mye i starten. Det ga meg likevel selvtillit, og jeg følte at det meste klaffet for meg angrepsmessig, sier Rammel.

Tempoet innledningsvis var høyt, og begge lagene scoret nærmest på bestilling. Den forventede keeperduellen mellom Bækkelagets Emil Jungman og Joachim Christensen ble det aldri noe av. Midtveis i omgangen bestemte trener Jan «Proppen» Karlsson seg for å bytte målvakt, og inn kom Kristian Sæverås. Heller ikke Sæverås klarte å stoppe så mange baller i starten av sitt innhopp, men Rammel vil ikke legge skyld på keeperne.

– Vi var verken aggressive nok, eller hadde god nok kommunikasjon i forsvarsspillet gjennom hele førsteomgang, sier Rammel.

Lagene gikk til pause med 18-16 i favør av Bækkelaget, men ledelsen kunne fort vært mye større hadde Bækkelaget satt endel store sjanser.

Trener Jan «Proppen» Karlsson mener det er viktig å sette opplagte målsjanser.

– Vi må lære å ikke la motstanderne slippe inn i matchen med å brenne sjanser og gjøre enkle ballmiss, sier «Proppen».

Imponerte etter pause

Pausepraten til Jan «Proppen» Karlsson hadde tydeligvis hatt en effekt, fordi det var et mye mer skjerpet Bækkelaget som kom ut etter pausen. Rammel sier det ble gjort noen justeringer.

– I pausen snakket vi om å øke aggressiviteten og kommunikasjonen bakover, uten å endre så mye offensivt. Vi visste at dersom det dersom vi ble litt mer aggressive fikk vi flere redninger og flere kontramål, sier Rammel.

Flere redninger ble det definitivt, og Kristian Sæverås stod etterhvert frem som en matchvinner. Over seks minutter tok det før Bodø fikk sitt første mål i andre omgang, og på stillingen 22-17 i favør av Bækkelaget tok Bodø timeout. Keeper Kristian Sæverås sier mye handler om omstilling etter han slet litt i første omgang.

Kristian Sæverås_web

Kristian Sæverås imponerte med strålende keeperspill

– Jeg var litt i nervøs i starten, siden det var første kamp for sesongen. Jeg visste likevel at hvis jeg bare stod som jeg jeg gjør på trening, så ville redningene komme. Det ligger mye i hodet, man må omstille seg og tenke ny ball hele tiden, sier Sæverås.

Sæverås roser samarbeidet med Emil Jungman, som hadde en litt tung dag på jobben.

– Jeg og Jungman er et team, så når det ikke klaffer for han får jeg sjansen og omvendt. Det var ekstremt deilig å kunne bidra til seieren, sier Sæverås.

Nedregård tok fyr

Bækkelaget viste i denne kampen at de har bredde i stallen, og hvis noen spillere ikke helt har dagen, kan andre stå fram. En av disse var kantspiller Emil Nedregård. Da det stokket seg litt for vanligvis solide Kevin Gulliksen, stod Nedregård fram med viktige mål utover i andre omgang. Hele seks mål ble det på kantspilleren, og han sier det ligger forberedelser i bunn mens han venter på sjansen.

– Først og fremst tenker jeg at hvis jeg kommer inn, skal jeg fokusere på å gjøre en god jobb bakover. Samtidig skal jeg ta vare på mulighetene som byr seg fremover, og ikke være redd for å ikke lykkes, sier Nedregård.

Denne kvelden lyktes Nedregård med det meste.

– Dette var en av mine beste kamper, og det var ekstra deilig å lykkes mot en av ligaens beste keepere, sier Nedregård.

Nervøse sluttminutter

Da det så ut som Bækkelaget skulle gå mot en etterlengtet seier med seks mål ledelse, skiftet plutselig kampen karakter. Joachim Christensen gjorde flere redninger, selv om noen var av den enkle sorten. Da det gjenstod åtte minutter, var Bækkelaget kun foran med ett mål, 27-26.

Det var nok både spillere og publikum som hadde Elverum-kampen i bakhodet, hvor Bækkelaget ga fra seg en seier i sluttminuttene. Kristian Rammel mener seieren ikke var truet mot Bodø.

– Jeg visste at vi stod bra bakover og at Sæverås var bra i mål, så jeg tenkte bare at vi behøvde mer flyt i angrepsspillet, sier Rammel.

Det var derfor naturlig at kampens store spiller, Rammel, selv stod fram når det var som mest kritisk. I et langt angrep til hjemmelaget hvor dommerne stod klare til å blåse for passivt, fant Joakim Patricksson linjespilleren Rammel, som klinisk begravde ballen i hjørnet bak Christensen og økte til 28-26. Nysigneringen Patricksson leverte en veldig god kamp for Bækkelaget, og stod fram med rutine når det behøvdes som mest.

14207859_10153900888186305_2001375307307687018_o

Joakim Patricksson spilte en god kamp FOTO: Paul Fekjær

Fra dette tidspunktet så Bækkelaget seg aldri tilbake, og vant fortjent 33-28 etter at Anders Tverdal fikk æren av å sette det siste målet

Trener Jan «Proppen» Karlsson mener dette viser at klubben har tatt steg.

– Det er en bra seier, og vi viser at vi denne gangen klarer det vi ikke klarte mot Elverum, nemlig å lukke kampen. Vi avslutter sterkt etter en litt svak periode midtveis i andre omgang, sier «Proppen».

Mener Bækkelaget har sendt ut et signal

Banens beste, Kristian Rammel, mener kampene mot Elverum og Bodø viser at det er noe på gang.

– Jeg synes vi har fått en god start på sesongen, og jeg føler vi har gitt ut et signal om at vi kan hamle opp med hvem som helst, sier en positiv Rammel.

Han mener publikum bør kjenne sin besøkelsestid.

– Jeg håper publikum liker det de ser. I ankomstfasen er vi et av de beste lagene i serien, og vi har spillertyper som passer til denne type håndball, sier Rammel.

Han lover at starten ikke skal bli en sovepute.

– Jeg føler jeg har spilt to gode kamper, men det er en lang sesong. Jobben min blir å holde meg på det nivået jeg har vært i starten, og forhåpentligvis bli enda bedre, avslutter Rammel.

Kampfakta

Bækkelaget Herrer Elite – Bodø Håndballklubb 33-28 (18-16)

Mål Bækkelaget: Kristian Rammel (8), Emil Nedregård (6), Anders Tverdal (4), Joakim Patriksson (4), Nicolay Hauge (3), Magnus Rød (3), Fabian Sandven (2), Emil Sundal (1), Fredrik Løvberg (1) og Kevin Gulliksen (1).