– Jeg har stor respekt for Bækkelaget – Bækkelaget

– Jeg har stor respekt for Bækkelaget

Drammen-trener og tidligere landslagslegende, Kristian Kjelling, sparer ikke på superlativene når han omtaler Bækkelaget foran morgendagens kamp.

Av Stian Olsen

Onsdag møtes Drammen og Bækkelaget i Grundigligaen til dyst i Drammenshallen. Drammen-trener, Kristian Kjelling, tror kampen blir den tøffeste testen hittil for hans mannskap.

– Bækkelaget blir antakelig det beste laget vi har møtt hittil i år, og jeg har stor respekt for klubben, sier Kjelling.

Kjelling utdyper hvorfor han er begeistret for morgendagens motstander.

–  Jeg liker spillertypene de har, og de har en god miks innad i laget. Det er mange spillere som har høye kvaliteter individuelt, og jeg tenker særlig på Magnus Rød. Han er den hotteste på markedet akkurat nå, sier Kjelling.

Luftslottet er punktert

Sesongen i fjor var et mareritt for Drammen. Økonomisk rot og kaos preget klubben, og sportslig var det en svak sesong. Årets sesong har derimot startet veldig oppløftende for klubben. Tre seire på tre kamper i Grundigligaen, og videre avansement i cupen er fasiten så langt. Kristian Kjelling sier de har en mer realistisk plan dette året.

– De som var ansvarlig for rotet i fjor, er ikke lengre med oss. Det ble bygget et luftslott, og man snakket om ting som ikke var realistisk. Det var i perioder litt hodeløst, sier Kjelling.

Han sier videre det vil ta lang tid å forklare hva som er endret, men at ting løses annerledes nå.

– Nå bygger vi sten for sten. Vi skal ikke bli verdensmestre over natten, men ydmykt bygge klubben opp igjen. Vi har bedre fokus på det som skjer både på og utenfor banen, og vi har fått en mer samlet spillergruppe, sier Kjelling.

Frykter Bækkelagets offensive kraft

Kristian Kjelling er klar på hvilke styrker Bækkelaget har.

– De er flinke til å utnytte ankomstfasen. Laget omstiller raskt, og de kommer etter i kontringsfasen i fyr og flamme, sier Kjelling.

Jørgen Laug_web

Jørgen Laug er fornøyd med offensive kvaliteter

Assistenttrener i Bækkelaget, Jørgen Laug, er fornøyd med hvordan de har utnyttet denne styrken så langt i sesongen.

– Jeg er mest fornøyd med hvordan vi har klart å utnytte tempoet i laget vårt. Når vi løper mye så er vi ordentlig gode, sier Laug.

Han etterlyser likevel mer stabilitet.

– Vi trenger mer stabilitet innad i laget. Vi har perioder i kampene der vi faller for lenge ned i nivå, sier Laug.

Mener innbyrdes statstikk betyr ingenting

De fire siste oppgjørene mellom lagene, har alle endt i relativt komfortable seire til Drammen. Kristian Kjelling mener den betyr ingenting foran morgendagens møte.

– Det har ikke noe å si før dette møtet. Lagene er veldig annerledes fra tidligere, og begge lag har nye mannskap, sier Kjelling.

Assistenttrener for Bækkelaget, Jørgen Laug, mener det er vanskelig å peke på enkeltårsaker til at de har slitt mot Drammen.

– Det er vanskelig å si hvorfor vi har slitt mot de. Det er et godt lag, så det er ingen selvfølge at vi skal plukke poeng mot Drammen, sier Laug.

Han tror på et tøft oppgjør igjen mot laget fra elvebyen.

– Jeg forventer en tøff kamp mot ett av lagene som har imponert mest i sesonginnledningen. Kampen blir helt sikkert jevn og intens med to lag som er interessert i å spille bra håndball, sier Laug.

Han håper på støtte fra tribunen.

– Vi går på med godt mot og god selvtillit i spillergruppen, og vi håper på god støtte fra tilreisende BSK-supportere, avslutter Laug.