BSK-nykommer hamret inn mål – Bækkelaget

BSK-nykommer hamret inn mål

Joakim Patriksson introduserte seg for alvor i BSK-trøyen med ni scoringer, da han hjalp Bækkelaget til en 29-27 seier borte mot Drammen.

Bækkelaget har de siste sesongene slitt mot Drammen HK, men i gårsdagens match ble spøkelset fra elvebyen endelig begravet. I sentrum for begivenhetene stod en fryktløs svenske, som rett og slett så ut til å bry seg lite om statistikker. Bækkelagets nye signering, Joakim Patriksson, scoret hele ni mål og var svært delaktig i triumfen over Drammen.

– Vi har et bra lag, og personlig har jeg en bra statistikk mot Drammen. Jeg hadde tro på seier, sier Patriksson.

Patriksson som er utdannet snekker, hamret inn mål etter mål for gultrøyene. Han mener det enda gjenstår litt før han er i form, etter han gikk skadet store deler av oppkjøringen.

– Jeg kjenner meg bedre og bedre, men jeg behøver litt tid å få opp kondisjonen. Jeg behøver også å bli bedre kjent med lagkompisene, slik at samhandlingen blir bedre, sier han.

DSC_0903

«Proppen» er fornøyd med sin nye signering

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen Karlsson, er enig at vi enda ikke har sett det beste av Joakim Patriksson.

– Vi har ikke lært å utnytte hans kvaliteter til det fulle, og samtreningen ligger litt etter. Han er jo veldig dyktig mann mot mann og god i ankomstfasen, og dette ønsker vi å bruke mer, sier «Proppen».

Sæverås imponerte

Etter en litt rotete innledning på første omgang, festet Bækkelaget etterhvert grepet om kampen. Bakerst stod Kristian Sæverås meget bra, og viste tidlig fram sine offensive egenskaper. En utsøkt kontringspasning fant Anders Tverdal, som iskaldt satte inn 4-3 mot gamle lagkamerater fra Drammen. Sæverås fulgte opp innledningen med gode redninger, og etterhvert trakk også «Proppen» på smilebåndet. Det var tydelig at han var fornøyd med sin keeper.

– Kristian har sett bra ut på trening, og jobbet ambisiøst etter skade. Han er dyktig på å sette i gang oppspillene, og det var «riktigt skoj» å se han mot Drammen, sier «Proppen».

Bækkelaget gikk til pause med 16-12 ledelse.

Slurv i angrepsspillet

Starten på andre omgangen var på mange måter lik første omgangen. Begge lagene var ganske slurvete offensivt, og det var lite nettkjenninger de første minuttene. Jan «Proppen» Karlsson mener angrepsspillet haltet store deler av kampen for Bækkelaget.

– Angrepsspillet er slurvete. Dette var gjennomgående i hele kampen, og i andre omgang bommer vi for mye når vi har sjansen å dra i fra og punktere kampen. Det var generelt litt krampeaktig, sier «Proppen».

Haltet gjorde også Bækkelagets beste, Joakim Patriksson, i starten av omgangen. Svensken fikk føling med en lårhøne, og ba om å få sette seg på benken. Dette ble kontant avvist av «Proppen», og det viste seg å være en rett avgjørelse. Patriksson løp av seg lårhønen, og stod frem mer og mer utover kampen.

– Jeg hadde ondt der i starten av omgangen, men jeg løp det av meg og det bare å kjøre på. Jeg klarte meg greit, sier Patriksson.

Svensken klarte seg mer enn greit. I en fase hvor Drammen gradvis kappet ned på forspranget, viste Patriksson ro og rutine da det behøvdes som mest.

– Jeg vet det er vanskelig for Drammen når de ligger under. Selv om de kommer i kapp, så er det vanskelig å komme foran i målprotokollen. Jeg tenkte bare at vi måtte sette noen baller, så ville det løse seg, sier Patriksson.

Intense sluttminutter

Bækkelaget slet med å omsette store målsjanser utover i andre omgang, samtidig som Johannes Hippe våknet for hjemmelaget. Hippe som tidligere har spilt for Bækkelaget, førte Drammen nærmere og nærmere. Plutselig stod det 25-25 på måltavlen. Jan «Proppen» Karlsson tok timeout i hektiske sluttminutter.

– Jeg ba dem spillerne roe seg ned, og ba de være rolige i avslutningsfasen. Vi hadde store sjanser, og de måtte gi hverandre bedre baller å jobbe med, sier «Proppen».

 

Emil Sundal_web

Emil Sundal hadde et positivt innhopp

På 27-27 med knappe to minutter igjen, valgte Drammen å sette mann på Nicolay Hauge. Hauge hadde en god match både defensivt og offensivt. Med frimerke på Hauge, dundret Emil Sundal inn 28-27 for Bækkelaget. Sundal hadde forøvrig et veldig positivt innhopp for Bækkelaget. «Proppen» mener spillere som kommer inn fra benk har en viktig rolle.

– Det er veldig viktig at spillere er «på» når de kommer inn. Emil vet han kommer til å få mer spilletid, og det er viktig med bredde. Det er tidlig i sesongen, og vi har derfor ikke brukt alle enda, sier «Proppen».

På 28-27 ga «Proppen» en klar kommando. «En redning nå, Sæverås!». Sæverås responderte som mange ganger før i matchen, og reddet mesterlig et skudd fra Johannes Hippe.

Med åtte sekunder igjen og kun det ene målet bak hadde Drammen ballen, men dommerne hadde allerede løftet armen for å signalisere passivt spill. Til stor frustrasjon for Johannes Hippe ble Drammen avblåst for passivt spill, og Emil Sundal kunne enkelt sette ballen i åpent mål til seier 29-27 for Bækkelaget.

Joakim Patriksson er fornøyd med innledningen på sesongen.

– Vi har spilt bra, og selv om vi tapte matchene mot Elverum, ledet vi i begge. Det kjennes veldig bra, sier han.

Patriksson er glad for mottakelsen i Bækkelaget.

– Man tenker alltid at man har det best der man er, og jeg hadde det veldig bra i Haslum. Men man får nye kompiser, og jeg trives godt i Bækkelaget, avslutter Patriksson.

Kampfakta

Drammen HK – Bækkelaget Håndball Elite 27-29 (12-16)

Mål Bækkelaget: Joakim Patriksson (9), Emil Sundal (5), Kevin Gulliksen (5), Nicolay Hauge (2), Fabian Sandven (2), Emil Nedregård (1), Kristian Rammel (1), Anders Tverdal (1) og Kristian Sæverås (1).