Offensiv Hauge foran toppkampen mot Haslum: – Jeg spiller ikke for 2. plasser – Bækkelaget

Offensiv Hauge foran toppkampen mot Haslum: – Jeg spiller ikke for 2. plasser

Nicolay Hauge frykter ikke Haslum, selv om bæringene er en av tidenes største gullfavoritter i år.

Bækkelagets Nicolay Hauge har en innholdsrik karriere bak seg, blant annet i tysk håndball og i Haslum, en klubb hvor han vant både serie- og cupgull. Onsdag møter han gamle lagkamerater i Oppsal Arena, og Hauge har en klar melding foran kampen.

– Det er vår tur til å vinne de tette oppgjørene, sier Hauge.

Oppgjørene mellom Bækkelaget og Haslum har nemlig tradisjonelt vært tøffe, noe som ofte kjennetegner lokaloppgjør. Denne sesongen er Haslum blitt tippet som den store favoritten av nesten samtlige eksperter til å ta gull både i serie- og sluttspill. Anført av stjernespilleren Erlend Mamelund er det knyttet store forventninger til laget. Nicolay Hauge ser gjerne at edlere metall heller havner i Bækkelaget.

– Jeg spiller ikke for 2.plasser. Jeg spiller alltid for gull, sier Hauge.

– Så du er ikke mett på titler?

– Absolutt ikke. Jeg ser mulighetene i Bækkelaget, ellers hadde jeg aldri vært her. I beste fall kan kan det ende med gull eller annen medalje, sier Hauge.

Mener Haslum ikke har sett ut som tittelkandidat

Selv om Haslum altså på forhånd har vært lansert som en soleklar tittelkandidat, har ikke Bærumslaget overbevist i starten. De har forventet slått lag på nedre halvdel, men uten å overbevise. For en uke siden tapte de med hele sju mål borte mot Fyllingen. Haslum-trener, Tom-Eirik Skarpsno, mener de har en vei å gå.

– Vi har foreløpig ikke sett ut som en tittelkandidat. Vi har ikke levert etter forventingene, men det er endel nye spillere og ting vil ta tid, poengterer Skarpsno.

Særlig tapet mot Fyllingen ergrer Haslum-treneren.

– Vi slapp inn altfor mange mål, og hadde omtrent ingen redninger. Da blir det vanskelig å vinne håndballkamper, sier Skarpsno.

Skarpsno var lite fornøyd med at laget hans ikke klarte å stoppe Fyllingens utnyttelse av syv mot seks-regelen, hvor Fyllingen tok ut keeper og erstattet med en utespiller slik at de var i overtall.

– Er det ikke urovekkende at en tittelkandidat ikke er godt nok forberedt på alle kampscenarioer, som for eksempel denne regelen?

– Jeg kan love at vi var forberedt, men planen var for dårlig. Vi ble ikke overrasket på noen måte, men vi hadde ikke en fasit på problemet, sier Skarpsno.

Ser ingen svake posisjoner

Haslum-trener, Tom-Eirik Skarpsno, forventer en tøff utfordring i onsdagens kamp. Han mener Bækkelaget har få svakheter.

– Bækkelaget har et bra lag, og særlig offensivt er de sterke. De har mange talentfulle spillere, som varierer litt i prestasjonene. Det er vanskelig å plukke ut enkeltspillere å være oppmerksom på, fordi det er ingen posisjoner som er direkte svake, sier Skarpsno.

Skarpsnos gamle elev, Nicolay Hauge, tror også Haslum vet hvilken utfordring som venter.

– De undervurderer ikke oss. Vi møter et tent Haslum, som nylig har tapt mot Fyllingen. De kommer nok hit med nebb og klør, men de vet at det ikke blir en lett kamp, sier Hauge.

Skarpsno gleder seg til å møte Hauge, som han han har tidligere trent.

– Jeg har kjent Hauge i flere år, både som junior og før og etter han var utenlandsproff. Han har ekstreme kvaliteter når det gjelder tempo, og i mann mot mann dueller, roser Skarpsno.

Hauge er takknemlig for rosen.

– Det er alltid fint at man har en god relasjon til Haslum som klubb og personene rundt den, sier Hauge.

Har lært mye av «Proppen»

Proppen_web

Jan «Proppen» Karlsson får ros av Haslum-treneren

Tom-Eirik Skarpsno var tidligere assistenttrener under Jan «Proppen» Karlsson, da svensken trente Haslum for noen sesonger siden. Haslum-treneren mener «Proppen» har vært en viktig bidragsyter i hans trenerkarriere.

– Jeg lærte mye, først og fremst om sammensetningen av lag. «Proppen» er flink på å se på spiller- og mennesketyper, og sette folk som har gode relasjoner i en enhet. Han har også lært meg mye håndballfaglig, og totalt sett gitt meg mye kunnskaper. Det var en god erfaring for en ung trener å bli trent under «Proppen», sier Skarpsno.

Onsdag leder den tidligere eleven laget sitt mot sin gamle læremester i Bækkelaget. Skarpsno mener slike relasjoner skaper en ekstra nerve i matchen.

– Det er flere spillere som har gått mellom Haslum og Bækkelaget. Det setter en ekstra spiss på oppgjøret, sier Skarpsno.

Nicolay Hauge gleder seg til onsdagens kamp, og ønsker å bidra til ny seier etter å ha slitt med skader i forsesongen.

– Jeg har aldri vært glad i å sitte på benken, så jeg ønsker å bidra mest mulig. Det er veldig positivt at jeg har fått så mye tillit i årets sesong, særlig i forsvar. Hvis vi får til ankomstspillet og straffer Haslum slik vi har gjort med de andre lagene vi har møtt, vinner vi, avslutter Hauge.