Bækkelaget med overbevisende seier mot seriefavoritten – Bækkelaget

Bækkelaget med overbevisende seier mot seriefavoritten

Anført av en strålende opplagt Emil Jungman i mål, vant Bækkelaget 33-28 over seriefavorittene Haslum.

Bækkelaget viste i kampen mot Haslum onsdag kveld, at laget absolutt kan hamle opp med de beste. Emil Jungman stengte i perioder buret, og fikk fortjent bestemannsprisen etter kampen. Han er veldig fornøyd med laginnsatsen.

– Vi gjør en veldig bra match, og jeg er stolt over prestasjonen. Vi har en bra følelse i spillergruppen nå, hvor alle drar i samme retning, sier Jungman.

Keeperen mener likevel at Bækkelaget møtte Haslum på et gunstig tidspunkt.

– Vi møter de på et bra tidspunkt. Haslum er ikke helt samspilt enda, og slitt med noen skader. Jeg tror de kommer å være i toppen ved sesongslutt, sier Jungman.

Valgte Jungman foran Sæverås

Kristian Sæverås spilte til tider stort i Bækkelagets mål i forrige kamp borte mot Drammen. Likevel valgte trener Jan «Proppen» Karlsson å starte med rutinerte Emil Jungman mot Haslum. Valget var ikke lett ifølge «Proppen».

– Vi diskuterte lenge før vi bestemte oss. Emil Jungman har stått bra på trening, samt han har tidligere vært dyktig mot Haslums skyttere, sier «Proppen».

«Proppen» innrømmer han har et hyggelig luksusproblem.

– Vi har vist lenge vi har to gode keepere, og det handler bare om å få begge i form. Det er en trygghet å ha så god dekning på keeperplassen, sier «Proppen».

Emil Jungman liker samarbeidet med Kristian Sæverås.

– Det er en fin konkurranse. Vi ønsker selvfølgelig begge å stå, men er glad på vegne av hverandre når vi presterer, sier Jungman.

Vanvittig sluttspurt i første omgang

Bækkelaget tok tidlig kommando i matchen, og ved hjelp av sitt kjente kontringsspill ledet laget med fire mål midtveis i omgangen. Haslum viste etterhvert hvorfor de er å regne som et topplag. På kort tid var ledelsen på fire mål til Bækkelaget spist opp, og med knappe fire minutter igjen av omgangen ledet Haslum plutselig 16-13. Der og da så det ut som laget fra Bærum var på vei til hyggelig pauseprat.

AUG_3351

Jungman var strålende i mål

Men det var før Emil Jungman bestemte seg for å mure igjen målet.

16-13 i favør av Haslum, ble til 17-16 til Bækkelaget ved pause. Publikum trodde knapt hva de så på slutten av omgangen, og Haslum virket å være dypt inni høstferien.

Jungman sier slutten av omgangen ga laget en vitamininnsprøytning.

– Vi fikk ekstra energi inn i pausen, samtidig var det veldig tungt for Haslum, sier Jungman.

Temmet Mamelund & Co

Selv om Bækkelaget havnet under i første halvdel av andre omgang, kom laget fryktelig sterkt tilbake. Kristian Rammel viste gryende høstform med å banke inn viktige scoringer, og midtveis stod det 23-23.

Fra dette tidspunktet så Bækkelaget seg aldri tilbake.

Jungman reddet skudd etter skudd, og da Nicolay Hauge med et lekkert underarmskudd banket inn 26-23, begynte nok hjemmelagets supportere å tro på seier. Hauge ble forøvrig lagets toppscorer med sju mål.

Tro ble til litt tvil, da Bækkelaget mottok en litt merkelig to minutter på Magnus Rød, og plutselig var bare Haslum ett mål bak. Men dette var kvelden Mamelund & Co for alvor ble temmet. Da Kevin Gulliksen elegant avsluttet til 33-28 var kampen over, og Haslum maktet kun å score tolv mål i andre omgang.

Fornøyd med sesongstarten

Emil Jungman er fornøyd med lagets start på sesongen.

– De yngre spillerne er blitt mer rutinerte. Forsvaret har satt seg mer, og det gjør det lettere å kjøre kontra. Vi har lagt ned veldig mye arbeid på trening. Nå spiller vi en slik håndball vi ønsker å spille, sier Jungman.

Jan «Proppen» Karlsson er enig med sin sisteskanse.

– Det er herlig å vite at vi kan slå lag både borte og hjemme. Det er viktig å vinne uansett hvem vi møter, men klart slike kamper gir selvtillit inn mot treninger og de neste kampene, avslutter «Proppen».

Bækkelaget Herrer Elite – Haslum 33-28 (17-16)

Mål Bækkelaget: Nicolay Hauge (7), Emil Nedregård (5), Kristian Rammel (5), Magnus Rød (5), Kevin Gulliksen (4), Anders Tverdal (3), Joakim Patriksson (2), Emil Sundal (1), Fabian Sandven (1).

Milepæler i kampen mot Haslum:

 Aksel Strupstad fikk sine første minutter i årets sesong.