Frykter tempoet til Bækkelaget – Bækkelaget

Frykter tempoet til Bækkelaget

Onsdag er det klart for toppkamp i Grundigligaen mellom Kolstad og Bækkelaget i Trondheim. Kolstad-trener, Stian Gomo, er klar på hva han frykter mest hos bortelaget.

– Tempoet. Det skremmer meg hos Bækkelaget. Når det fungerer går det utrolig raskt unna, og det blir viktig å stoppe dette, sier Gomo.

Det er ingen godt bevart hemmelighet at Bækkelaget ønsker å spille en type håndball som innebærer stort tempo. Flere motstandere har tidligere poengtert dette som et av lagets store styrker.Hittil i sesongen har Bækkelaget ofte lyktes med dette spillet, og det har resultert i seks poeng på fire kamper. Samme poengssum står Kolstad med, men trener Gomo er mer fornøyd med poengfangsten enn prestasjonene.

– Vi har fått mange poeng, men prestasjonene har svingt veldig. Vi har vært litt tung og uryddig i spillet vårt, og måten vi har tatt poengene på er ikke gjort til tjue i stil, sier Gomo.

Gomo mener at tabellplasseringen til Bækkelaget ikke er tilfeldig, og spår at et skadefritt Bækkelaget må regnes med når medaljer skal deles ut.

– Bækkelaget er en av favorittene til serie- og sluttspillgull. Unngår de skader, så har de et enormt lag på gang. De har gode spillere i alle ledd. Jeg tenker på Joakim Patriksson, Nicolay Hauge og Magnus Rød. Bakerst har de to gode keepere, og Kristian Rammel på strek har plutselig blitt en av seriens beste strekspillere, roser Gomo.

Trives veldig godt i Bækkelaget

Marius Nysether_web

Nysignering Marius Haug Nysether møter gamle lagkompiser

Bækkelagets nysignerte strekspiller, Marius Haug Nysether, har selv en fortid i Kolstad. Han mener overgangen til Oslo-klubben har vært veldig positiv.

– Det er utrolig artig og lærerikt å være med. Spillergruppen har en fin miks av rutinerte spillere og mer fremadstormede unggutter. Opplegget rundt treningene og laget er veldig bra. Det gir ekstra motivasjon og man gleder seg til å komme på trening, sier Haug Nysether.

Haug Nysether legger ikke skjul på at det blir noe helt spesielt å møte gamle lagkompiser.

– Det er en kamp jeg har sett fram til, og jeg skal ikke legge skjul på at det er en kamp jeg helst vil vinne, sier han.

– Håndball er en livsstil

Stian Gomo er en av Grundigligaens yngste trenere, og har på kort tid oppnådd gode resultater. Han mener mye av grunnen til fremgangene er den genuine interessen for håndball.

– Håndball er en livsstil. Man tenker på håndball hele døgnet. Det er det førtste man tenker på når man står opp, og det siste når man legger seg. I tillegg har jeg lært mye av dyktige folk rundt meg. Valery Putans (assistenttrener), har gitt meg veldig mye kompetanse, noe jeg er ydmyk og takknemlig for, sier Gomo.

Marius Haug Nysether sier også at samarbeidet med Putans er en av hovedgrunnene til at Gomo gjør det så bra, men at han har viktige egenskaper selv.

– Stian er veldig læringsvillig, og ydmyk på hva han kan bli bedre på. Han er en trener med stort engasjement, men også en god motivator. Han vet å trykke på de riktige knappene.

Kjenner Kolstad godt

Marius Haug Nysether kjenner Kolstad godt, og vet hva som kan forventes på motsatt banehalvdel.

– Det er et lag som har beholdt spillergruppa over flere sesonger, og er godt samspilte. Det er et lag som aldri gir seg, og de har et godt kollektiv som jobber for hverandre hele kampen. De har flere gode spillere som man ikke kan gi lillefingeren til, fordi da tar de hele hånda, sier Haug Nysether.

Stian Gomo mener også kontinuitet er nøkkelen.

– Vi har beholdt stammen, og stort sett bare erstattet de vi har mistet. Guttene er også blitt mye sterkere og smartere i spillet sitt, sier Gomo.

Han vet også hva hva man får i sin tidligere spiller.

– Marius er den perfekte lagspiller. Han stiller alltid opp, selv med selv om han har det vondt. Han er fin å ha i gruppa, og har alltid en morsom melding å komme med, avslutter Gomo.