Poeng på en dårlig dag – Bækkelaget

Poeng på en dårlig dag

 

Bækkelaget er fortsatt ubeseiret på bortebane i årets Grundigliga, etter de klarte uavgjort borte mot Kolstad.

Foran et entuasiastisk hjemmepublikum, så Bækkelaget lenge ut til å gå poengløs av banen. Halvveis ut i andre omgang ledet Kolstad med fem mål, og lite tydet på at bortelaget skulle få med seg poeng hjem i bagasjen. Det var før sju magiske minutter endret alt.

23-18 til Kolstad ble til 24-23 til Bækkelaget, blant annet etter strålende keeperspill av Kristian Sæverås. Bækkelaget prøvde å rykke fra i sluttminuttene, men Kolstad kvitterte hver eneste gang, og kampen ebbet derfor ut i uavgjort.

Magnus Rød_web

Magnus Rød viste gryende høstform mot Kolstad

Bækkelagets beste, Magnus Rød, synes Bækkelaget skal være fornøyd med det ene poenget.

– Slik kampen utartet seg, føles det helt klart som vi vant ett poeng. Vi lå bakpå store deler av kampen, og derfor bør vi være fornøyd med poeng mot Kolstad.

Assistenttrener for Bækkelaget, Jørgen Laug, er enig.

– Vi er godt fornøyd med ett poeng på en vanskelig bortebane, der vi ikke kommer på vårt beste nivå. Prestasjonen er ikke all verden, men vi vet det svinge i enkelte kamper og det handler om å få med seg de poengene man kan, sier Laug.

Svak første omgang
Bækkelaget virket noe energiløst i første omgang med dårlig tempo, tekniske feil og avventende duellspill. Det hjalp heller ikke at keeperspillet var under normalt.

Kolstad-trener Stian Gomo hadde på forhånd prøvd seg på mindgames, ved å bekrefte at Kolstad ville stille med den viktige spilleren Mishels Liaba, tiltross for blindtarmoperasjon noen dager i forveien. Det var uansett ikke noen stor overraskelse at Liaba ikke var å finne på banen, og hjemmelaget så heller ikke ut til å savne han noe nevneverdig. Anført av en god Lasse Balstad, gikk de til pause med en tomålsledelse.

Forutsigbart angrepsspill fra hjemmelaget

Kolstad virket veldig forutsigbart i angrepsspillet, men Bækkelaget slet likevel med å håndtere i til langt ut i andre omgang. Assistenttrener for Bækkelaget, Jørgen Laug, sier Bækkelaget visste hva som ventet på motsatt banehalvdel.

– Kolstad sitt angrepsspill kan virke forutsigbart når de kjører mange like oppstarter, men det er variasjon etter den første bevegelsen. Vi var godt forberedte på dette, men vi vant ikke nok dueller, sier Laug.

Pausen så heller ikke ut til å ha gjort Bækkelaget noe godt, og først halvveis ut i andre omgang våknet gjestene. Magnus Rød mener det var litt tilfeldig at det tok så lang tid å komme i gang.

– Vi var ikke i like bra slag som vi pleier, og vi fikk ikke satt det forsvaret fra start som vi ønsket oss. Da blir det gjerne slik som det ble, sier Rød.

Jørgen Laug_web

Jørgen Laug er fornøyd med at laget holdt roen

Jørgen Laug, synes ikke det stod på viljen hos Bækkelaget.

– Guttene vil så mye og prøver så hardt de kan, men noen ganger er det sånn at det bare vil seg ikke. I slike perioder er det viktig å holde seg til prinsippene våre og ikke la oss stresse, og det synes jeg vi klarte bra, sier Laug.

Snuoperasjon

Bækkelaget lot seg nemlig ikke stresse, selv da det så som verst ut. Gode lag tar som kjent også poeng på dårlige dager. Nede 18-23 og med femten minutter igjen, viste Bækkelaget hvorfor de har tatt steg denne sesongen. En taktisk blundert av hjemmelagets trener Stian Gomo, pluss smarte bytter av Jan «Proppen» Karlsson og godt forsvarsspill foran en god Kristian Sæverås, gjorde at Bækkelaget i løpet av kort tid var foran med 24-23.

– Det viser styrke å snu kampen etter å ha ligget under med fem mål, sier Jørgen Laug.

Særlig en opplagt Emil Sundal kom inn og endret kampbildet. Jørgen Laug gleder seg over at laget har bredde.

– Emil Sundal var avgjørende på slutten med sine flotte distanseskudd og godt forsvarsspill. Det er bra for laget at det er en bredde hvor alle kan bidra, og det er godt å se at spillere kommer inn og endrer kampen, sier Laug.

Magnus Rød roser lagmoralen.

– Vi viser stor moral ved å komme tilbake. Forsvaret blir bedre, og vi får redninger, som gjør at vi får muligheten til å snu kampen. All ros til gutta som klarer å ta poeng på en dårlig dag, avslutter Rød.

Kampfakta

Kolstad – Bækkelaget Herrer Elite 28-28 (15-13)

Mål Bækkelaget: Magnus Rød (6), Joakim Patriksson (5), Emil Sundal (4), Emil Nedregård (4), Anders Tverdal (4), Kristian Sæverås (2), Kristian Rammel (1), Kevin Gulliksen (1), Fabian Sandven (1).