Klar for å bryte en ny barriere – Bækkelaget

Klar for å bryte en ny barriere

Søndag venter en tøff bortekamp mot Halden, i en hall hvor Bækkelaget aldri har vunnet før i seriesammenheng. Denne statistikken ønsker kaptein Anders Tverdal å gjøre noe med.

Etter at Halden rykket opp i Grundigligaen foran 2014/2015-sesongen, har Bækkelaget møtt laget fra svenskegrensen to ganger borte. Fasiten er dyster lesning, iallfall sett med Bækkelagets øyne. To kamper har gitt to tap. Kaptein for Bækkelaget, Anders Tverdal, synes det er på tide med poeng.

– Vi vant borte mot Drammen, og det viser at vi kan bryte barrierer på bortebane. Vi møter et veldig godt hjemmelag i Halden, men vi har selvfølgelig tro på at vi kan slå de, sier Tverdal.

Anders Tverdal_web

Kaptein Anders Tverdal gleder seg til kampen mot Halden

Innledningen av sesongen har vært preget av en rekke intense og spennende kamper, hvor de med tynnslitte nerver har fått testet seg. Tverdal mener vi kan vente oss noe av det samme i kampen mot Halden.

– Det var en jevn kamp der i fjor, og kampen blir like tøff som de vi har hatt hittil. Jeg tror den vil bølge litt, og bli avgjort på slutten.

Overrasket over egen utvikling

Jonas Wille er trener for Halden Topphåndball, og er hovedgrunnen til at Halden i dag har et lag i øverste divisjon. Den sympatiske treneren startet for noen år siden et prosjekt med å skape en toppklubb i Halden. Målet var å skape en klubb for ambisiøse spillere, og legge til rette for at spillere kunne utvikle seg i hjembyen. Sju år senere er klubben etablert i Grundigligaen, og Jonas Wille er overrasket over hvor raskt det har gått.

– Jeg hadde håp om å rykke opp, men jeg hadde aldri sett for meg at vi skulle prestere så bra som vi har gjort hittil i Grundigligaen. Det er moro for oss fra Halden, og det er atskillig mer enn jeg drømte om da jeg startet prosjektet, sier Wille.

Wille ønsker ikke å bruke ordet etablert, av fare for å jinxe laget.

– Det er farlig å si man har etablert seg. I det man sier det, rykker man vel ned, ler Wille.

– Bækkelaget har overbevist mest

Jonas Wille tror det er litt tilfeldig at de ikke har tapt mot Bækkelaget i seriesammenheng.

– For to år siden hadde Bækkelaget mange skader, og i fjor kunne kampen vippet begge veier. Bækkelaget har imponert meg i år. De har et voldsomt trykk i ankomstfasen, og jeg synes de er det laget som har overbevist mest i serien hittil i år.

Wille kjenner til mange av Bækkelagets spillere gjennom sin rolle som trener for LM-96.

– Jeg kjenner spillerne veldig godt. Bækkelaget er Norges beste kontringslag, faktisk bedre enn både Elverum og Haslum. Det er ikke bare vingene som kommer etter, de løper med hele laget.

Han er klar på hva som er nøkkelen til at Bækkelaget lykkes i større grad nå enn tidligere.

– De har fått fasong på forsvarsspillet. De slet tidligere med den defensive tryggheten, men denne er nå på plass, sier Wille.

Positiv start

Både Halden og Bækkelaget har fått en positiv start på sesongen. Kaptein Anders Tverdal, sier det er god stemning i laget.

– Vi er fornøyd med starten. I perioder har vi spilt veldig bra håndball, og det er all grunn til å bygge videre på dette, sier Tverdal.

Halden har også åpnet sesongen bra, men gikk på en totalkollaps senest mot Lillestrøm. Laget ledet med seks mål ved pause, men tapte likevel med tre mål. Trener Jonas Wille, mener dette var ganske utypisk for laget.

– Vi fikk en støkk. Normalt har vi vært flinke til å vinne de kampene vi «skal vinne», det har vært lite feilskjær. Vi har hatt en god start, men med seier mot Lillestrøm hadde vi hatt en fanatastisk start, sier Wille.

Anders Tverdal tror ikke tapet mot Lillestrøm gjør Halden mer motivert enn normalt.

– Kampen mot Lillestrøm var et arbeidsuhell for Halden. Det er ikke enorme forskjeller mellom topp og bunn i Grundigligaen. De er nok like tent som vanlig på hjemmebane, avslutter Tverdal.