Kontrollert seier til Bækkelaget – Bækkelaget

Kontrollert seier til Bækkelaget

Halden hang med de første femten minuttene av kampen, men Bækkelaget hadde få problemer med å sikre seieren på bortebane.

Det var på forhånd ventet en tett og jevn kamp mellom hjemmesterke Halden og Bækkelaget, men det ble tidlig klart at det var klasseforskjell på de to lagene. Halden fulgte Bækkelaget i starten av første omgang takket være en god Victor Skillhammer, men han ble etterhvert en ensom ulv ute på parketten. Da Magnus Rød gjorde 8-7 midtveis, var det i realiteten bare et lag på banen utover i kampen.

Fire måls ledelse til pause for Bækkelaget, ble til slutt til seier 34-27 over Halden.

DSC_0903

Jan «Proppen» Karlsson føler laget hadde full kontroll

Bækkelaget-trener, Jan «Proppen» Karlsson innrømmer pulsen var litt lavere enn normalt i sluttminuttene.

– Det var en ganske rolig kamp. Vi står bra bakover og har full kontroll i andre omgang hvor vi leder klart.

Han berømmer laginnsatsen.

– Det merkes at vi har vunnet noen kamper nå, og det er stor selvtillit i gruppen. Det er mange som leverer og bidrar, og kampen som helhet har den beste laginnsatsen hittil i år, sier «Proppen».

Ketsjup-effekt for Gulliksen

I kampen mot Halden løsnet det endelig for Kevin Gulliksen. Kantspilleren som har slitt litt i innledningen på sesongen, noterte seg for sju mål. Flere av målene kom etter at lysluggen fikk vist sitt ekstreme tempo mot et Halden-lag, som ikke hang med i svingene.

Kevin Gulliksen_web

Kevin Gulliksen hadde en god kamp mot Halden

– Det er veldig deilig å score noen mål. Halden legger seg høyt, samtidig som de blir litt passive, da blir det mye rom å boltre seg i. Det var et kampbilde som passet meg perfekt.

Flere andre spillere på Bækkelaget fikk fordel av dette kampbildet. Både Anders Tverdal, Nicolay Hauge og Magnus Rød utnyttet et Halden-lag som var overraskende passive på hjemmebane. Muligens savnet Halden venstre bakspiller, Simen Holm, som ikke var tilgjengelig denne kampen. Det kom ihvertfall til syne offensivt, hvor de prøvde ulike løsninger uten hell for å kompensere for at Holm ikke var med.

Sæverås igjen toneangivende

Utover i andre omgang ble det bare et spørsmål hvor stor seieren skulle bli til Bækkelaget. Ti minutter før slutt ledet laget med åtte mål, takket være meget godt keeperspill av Kristian Sæverås og dødelig kontringsspill. Kristian Sæverås har vært god i sesonginnledningen, og ble igjen sentral. I perioder så det ut som Sæverås visste hvor motstanderen skulle skyte, før de visste det selv.

– Posisjoneringen var bra, jeg visste hvor skuddene kom. Det kommer også av selvtillit. Får man en redning, er det lettere å følge opp med en ny redning, det gir en slags trygghet, sier Kristian Sæverås.

Sæverås følte han vokste mer og mer utover i kampen.

– Jeg slår meg løs, og da gjør jeg det jeg er best på, nemlig å redde skudd, sier han.

Jan «Proppen» Karlsson er fornøyd med sin sisteskanse.

– Han står bra i 2. omgang i dag. Kristian kan absolutt bli en stor keeper. Han har gode forutsetninger, men det kreves fortsatt mye jobb. Det er langt opp til høyeste nivå, men han er på rett vei. Vi er heldige som har både han og Emil Jungman, sier «Proppen».

Lærer av å studere seg selv

Bækkelaget har fått en strålende start på sesongen, og ligger for tiden på en 2. plass i Grundigligaen. Kevin Gulliksen mener de fant seg selv igjen i dagens kamp mot Halden.

– Mot Kolstad plukket vi poeng på en dårlig dag, men i dag viser vi at vi er tilbake der vi skal være. Det ser veldig lyst ut, og det blir spennende i fortsettelsen, sier Gulliksen.

Trener Jan «Proppen» Karlsson mener det ikke er tilfeldig at Bækkelaget plukker poeng jevnt og trutt.

– Vi tenker også prestasjon. Vi har brukt mye tid på å studere oss selv, og finne ut på hva vi kan bli bedre på. Det har gjort oss mer stabil bakover, og alle motstandere sliter når kontringsspillet vårt fungerer, sier «Proppen».

Han retter likevel en liten advarsel om ikke å ta av etter den gode seriestarten.

– Det er tidlig på sesongen. Vi må ikke sette oss på høye hester, da blir fallet tungt. Det handler om å være ydmyke, og vi må fortsette å jobbe knallhardt, avslutter «Proppen».