Forventer en tøff bortekamp – Bækkelaget

Forventer en tøff bortekamp

Marinko Kurtovic har ikke tro på noen lett kamp, når regjerende mester Arendal gjester Oppsal Arena søndag ettermiddag.

Suksesstrener Marinko Kurtovic har på få sesonger ført Arendal fra nedrykksstrid til seriemester to år på rad. Den hardtsatsende Sørlandsklubben ble slått ut av nettopp Bækkelaget i fjorårets sluttspill, og Kurtovic tror ikke på noen enklere oppgave denne gangen.

– Jeg ser ikke på det som noe revansje å slå Bækkelaget etter det som skjedde i fjor, men å slå Bækkelaget i Oppsal Arena er en av de tøffeste oppgavene som fins.

Han mener det ikke er noen overraskelse at hjemmelaget ligger på 2. plass.

– Bækkelaget har hatt et fint lag i flere år, og jeg har ventet på at de skal slå igjennom. Det er et utrolig spennende lag å se på når de fungerer, og laget skal og bør ligge i toppen.

Variabel sesongstart

Arendal startet sesong med to minus poeng foran årets sesong, og laget har variert i prestasjonene. Det bekymrer ikke Marinko Kurtovic.

– Det er ingen panikk enda. Vi har tapt borte mot Elverum og Fyllingen, men der vil de fleste tape poeng. Men vi svinger fra å være veldig bra til å være helt elendig, det er liksom ingen mellomting.

Han oppsummerer sesongstarten med en klassisk førjulsfrase.

– Det har vært litt bob-bob.

Arendal har mistet viktige spillere foran denne sesongen, blant annet Magnus Jøndal, Eirik Køpp og den solide målvakten Svenn-Erik Medhus. Han er erstattet av brasilianske Cesar Almeida.

– Det er tre spillere som er tøffe å miste. Almeida har vært vært veldig opp og ned, og kom sent fra deltakelse i OL, sier Kurtovic.

Offensiv Sundal

Bækkelagets rutinerte bakspiller, Emil Sundal, har hatt en god start på sesongen. Lysluggen har kommet inn og bidratt med mange viktige mål, og ønsker å bidra mest mulig foran møtet med Arendal.

Emil Sundal_web

Emil Sundal er fornøyd med sesongen hittil

– Det gikk mye opp og ned i fjor, men når jeg først fikk ordentlig mulighet gikk det bra. Jeg føler jeg har tatt godt vare på mulighetene jeg har fått i år, og bidratt til laget. Fortsetter det sånn, skal det bli vanskelig å ikke gi meg spilletid, sier Sundal.

I fjor tapte Bækkelaget hjemme mot Arendal i både serien og sluttspillet. Sundal tror ikke det spiller så stor rolle.

– Det har ikke så mye å si. Vi har vist så langt i år at vi er blitt mer stabile både hjemme og borte.

Ønsker seier før landslagspause

Etter kampen mot Arendal, er det landslagspause i Grundigligaen fram til midten av november. Emil Sundal mener den gode sesongstarten gir en god følelse inn mot pausen uansett resultat mot Arendal, men er klar på en ting.

– Pausen smaker selvfølgelig best hvis vi slår Arendal.

Oppskriften på seier tror Sundal ligger i å spille på det laget er god på.

– Det er viktig at vi får satt forsvaret, slik at vi får mange kontramål. Blir vi spillende etablert mot de i 60 minutter blir det vanskelig.

Trener for Arendal, Marinko Kurtovic, tror på en tett batalje.

– Det kommer til å bli jevnt. Det handler om å ikke gjøre for mange tekniske feil. Vi ønsker å være kyniske, og gripe de mulighetene som kommer, avslutter Kurtovic.