Maktdemonstrasjon av Bækkelaget – Bækkelaget

Maktdemonstrasjon av Bækkelaget

Bækkelaget viste medaljetakter da fjorårets seriemester Arendal ble utklasset 38-30 i Oppsal Arena. Laget befester dermed sin 2. plass på tabellen.

Selv om det tok Bækkelaget drøye 12 minutter å komme ordentlig i gang, var det etterhvert aldri tvil at hjemmelaget skulle slå Arendal. Sørlendingene fikk en håndballeksjon i keeperspill, forsvar og kontra, i en kamp Bækkelaget fort kunne vunnet med mer enn åtte mål. Bækkelaget viste solid laginnsats, og da Kristian Rammel førte Bækkelaget for første gang foran med 7-6, så gultrøyene aldri seg tilbake.

Kristian Rammel_web

Kristian Rammel var igjen god for Bækkelaget

Linjespiller Rammel hadde problemer med å forstå hva som skjedde.

– Når vi leder med 14 mål halvveis ut i andre omgang, er det nesten så man må klype seg i armen, med tanke på at det er regjerende seriemester vi møter. Vi gjør en ekstremt bra prestasjon, og dette er en av de beste kampene vi har spilt så lenge jeg har vært med, sier Kristian Rammel.

Kampene mellom Bækkelaget og Arendal har tidligere vært jevne bataljer. Denne gangen var det alt annet enn jevnt.

– Jeg tror grunnen til at det ikke ble så tett som forventet, er at vi rett og slett er blitt bedre siden tidligere møter, og Arendal er kanskje blitt litt svekket. Vi har ikke alltid vært like gode på kontringer som vi er nå, samtidig som vi har fått på plass et bra forsvarsspill. Det er vanskelig å slå oss, spesielt på hjemmebane, sier linjespilleren.

Proppen_web

Jan «Proppen» Karlsson nyter tiden som Bækkelaget-trener

Jan «Proppen Karlsson» innrømmer at å være Bækkelaget-trener er ikke den verste trenerjobben akkurat nå.

– Jeg prøver å overbevise meg selv om å glede meg mer over medgang enn jeg depper over motgang. Man henger seg opp i det som er dårlig, men det som er bra tar man for gitt. Det gjelder å nyte når det går bra, og det gjør jeg nå.

Keeperduellen som det aldri ble noe av

På forhånd var det ventet en keeperduell mellom Bækkelagets Kristian Sæverås, og Arendals brasilianske keeper Cesar Almeida. Almeida ble hentet foran denne sesongen for å erstatte den tidligere toppkeeperen Svenn-Erik Medhus, men skuffet stort i gårsdagens kamp hvor han reddet minimalt. I andre enden viste Kristian Sæverås raskt hvorfor han er tatt ut på A-landslaget. I fraværet av Emil Jungman som var skadet, tok den unge keeperen ansvar med en rekke gode redninger og igangsettinger.

Kristian Rammel roser lagets keeper.

– Sæverås er Norges største keepertalent, og det gir en trygghet å vite at han står bakerst. Vi som står i forsvar vet at så lenge vi får presset motstanderen til å ta dårlige sjanser eller pressede skudd, så redder Sæverås. Jeg føler forsvaret har et godt samarbeid med både Sæverås og Jungman, som begge er klassekeepere.

Redningene fra Kristian Sæverås spredte energi til resten av laget som slet litt i innledningen. Nicolay Hauge, for anledningen kåret til dagens bestemann for andre gang på rad for Bækkelaget, viste glimrende «Spielführer-takter» ute på parketten.

Til pause stod det 18-11 i favør Bækkelaget etter en strålende oppvisning.

Overkjøring

De som trodde Bækkelaget ville prøve å kontrollere inn ledelsen etter pause, tok skammelig feil. Istedenfor fortsatte laget å pøse på, og en stund ledet de med hele 14 mål etter å ha løpt inn en rekke kontramål. Arendal hang rett og slett ikke med, og det fungerte heller ikke da laget la om til 7 mot 6.

– Jeg skjønner at de prøver 7 mot 6, særlig siden de ikke hadde noen suksess med 6 mot 6, sier Kristian Rammel.

Rammel mener videre at laget har lært fra tidligere sesonger hvordan de forsvarer en god ledelse.

– Vi har mistet store ledelser mot topplag før, og en 7-måls ledelse kan fort bli spist opp. Vi snakket i pausen om å bare fortsette å løpe på dem og ikke bli feige.

Bækkelaget var alt annet en feig. Ledelsen bare økte og økte, og selv med en litt dårlig periode midtveis og utover, var poengene aldri i fare.

Trener Jan «Proppen» Karlsson liker det han ser av laget sitt for tiden.

– Jeg er imponert over at vi spiller med en så stor ro og tro på det vi gjør. Vi stresser ikke når vi bommer noen angrep, eller når motstanderen gjør noen mål i starten. Vi fortsetter vårt spill. Vi har funnet en spilleform som passer det materialet vi har. Dessuten bidrar de som kommer inn godt, og det er veldig gledelig å se.

Landslagspause

Bækkelaget har nå en pause i Grundigligaen fram til de møter Falk borte den 11.november på grunn av landskamper på ulike nivå.

Kristian Rammel og Kevin Gulliksen er tatt ut på rekruttlandslaget, mens Kristian Sæverås er som tidligere nevnt på A-landslaget. Laget får dermed en periode med en kamp i G-20 cupen, samt treninger fram mot neste kamp i serien.

– Det har vært mye kamper i det siste, så jeg tror det er bra å få denne pausen nå. Vi har noen skader, så det er bra med pause for de det gjelder, slik at de får kjørt sine nødvendige øvelser og får behandling. Personlig gleder jeg veldig til å spille noen kamper for rekruttlandslaget i Ungarn.

«Proppen» har planene for landslagspausen klar.

– Først skal vi spille G20-kvartfinale i cupen, hvor mange av guttene er med. Senere drar jo noen på landslagssamling, slik at det blir litt fokus på individuell trening, avslutter «Proppen».

Kampfakta

Bækkelaget Herrer Elite – Arendal 38-30 (18-11)

Mål Bækkelaget:Nicolay Hauge (7), Kristian Rammel (6), Kevin Gulliksen (5), Magnus Rød (4), Anders Tverdal (3), Fabian Sandven (3), Emil Nedregård (3), Kristian Sæverås (2), Emil Sundal (2), Joakim Patriksson (2), Jonas Strøm (1).

Milepæler

* Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen fikk sin debut i Grundigligaen.

* Jonas Strøm fikk sine første minutter i årets serie, og svarte med en scoring.