Fantastisk andreomgang ga storseier – Bækkelaget

Fantastisk andreomgang ga storseier

Horten/Oslo (Falk – Bækkelaget 21-33) Etter en svak førsteomgang av Bækkelaget borte mot Falk, løsnet det for alvor etter pausen. Det endte tilslutt med en komfortabel 33-21 seier over bunnlaget fra Horten.

De første tretti minuttene i Holtanhallen i Horten var en mildt sagt svak prestasjon av et medaljejagende Bækkelaget. De blågule så rusten ut etter landslagspausen, og spillet var preget av svakt forsvarsspill, tekniske feil og lite rytme i angrepsspillet. Gang på gang gled hjemmelagets spillere gjennom et vidåpent forsvar hos Bækkelaget.

Playmaker Nicolay Hauge var skadet foran denne matchen, og laget så innledningsvis ut til å savne han, selv om Emil Sundal leverte viktige mål og holdt Bækkelaget i kampen.

14207859_10153900888186305_2001375307307687018_o

Joakim Patriksson tok ansvar

Joakim Patriksson leverte nok en god match i fraværet av Nicolay Hauge. Han mener det var en kombinasjon av mange ting som gjorde at Bækkelaget ikke kom ordentlig i gang i kampen.

– Vi får ikke til forsvaret, og blir bortkrysset en del ganger. Framover sliter vi litt uten Hauge, som har styrt spillet mye hittils i sesongen. Vi har også hatt en lengre pause nå uten kamper, men jeg tror først og fremst det handlet om at vi ikke fikk satt forsvaret i førsteomgang.

Assistenttrener for Bækkelaget, Jørgen Laug, synes Falk skal ha litt av æren for at førsteomgang ble som den ble.

– Falk hadde en god omgang, hvor de spilte bra håndball og straffet oss. Vi pratet før kampen at vi måtte være tålmodige og jobbe oss inn i kampen, fordi Falk er et lag som har fulgt de beste lagene lenge i kampene sine.

Resultatet til pause var 16-15 i favør av Falk.

Total forandring

Pausepraten må ha vært magisk, fordi det var et helt annet Bækkelaget som kom ut på parketten etter hvilen, anført av nettopp Joakim Patriksson. Den sympatiske svensken tok virkelig ansvar da kampen lå og bikket, og bidro med målgivende og skaffet flere straffekast. Straffekastene konverterte Emil Nedregård som vanlig sikkert i mål, og vingen ble lagets toppscorer med åtte mål denne ettermiddagen.

– Jeg ble litt forbannet, og tenkte vi skal ikke tape dette. Men jeg visste at fikk vi i gang spillet slik vi har hatt tidligere i sesongen, ville det løse seg, sier Joakim Patriksson.

Jørgen Laug_web

Assistenttrener, Jørgen Laug, er fornøyd med lagets prestasjon

Assistenttrener, Jørgen Laug, sier de ikke var spesielt bekymret i pausen.

– Falk er et lag som ofte faller utover i kampene. Vi var ikke spesielt stresset i pausen, men gjorde noen justeringer bakover for å løse kryssene til Falk bedre.

Enveiskjøring

En av de utløsende faktorene for snuoperasjonen var nevnte Patriksson. Svensken så ut til å få ekstra energi av svenskelufta, som kom langveisfra over grensen.

– Jeg var egentlig helt slutt etter femten minutter i andreomgang, men jeg fikk bare krige på.

Da Patriksson fant Anders Tverdal med en utsøkt pasning etter en kontring tatt ut av læreboka til 21-19 for Bækkelaget, var det i prinsippet takk og farvel til Falk Horten. Kristian Sæverås stengte buret som så mange ganger før i år, og  Bækkelaget ledet plutselig 28-19. 12 minutter uten scoring i mot, og kun seks innsluppne mål i hele andreomgang, hvor laget vant omgangen 19-6. Patriksson forklarer hvorfor det var så stor forskjell på omgangene.

– Kristian Sæverås står sykt bra etter pause. Falk prøver 7 mot 6, men lykkes heller ikke mot det og vi øker ledelsen. Fremover fungerer vi bedre som et kollektiv, og det gjør at vi skaper bedre sjanser for hverandre. Deres forsvar blir som en sveitserost, hull overalt, sier kommende osteekspert Patriksson.

Assistenttrener, Jørgen Laug, utdyper.

– Vi lykkes veldig bra i forsvar i andreomgang, der vi vinner flere dueller og løser kryssene. Samtidig står Kristian Sæverås veldig bra. Falk baserer mye av spillet sitt på distanseskudd, og når vi får et så godt samarbeid mellom keeper og forsvar, tar vi all energi og selvtillit ut av spillet deres. Jeg er ekstra godt fornøyd hvordan vi løser deres 7 mot 6 spill, slik at de ikke får noen tro og vi dreper kampen, avslutter Laug.

Bækkelaget trygger dermed 2. plassen sin på tabellen i Grundigligaen, og øker avstanden nedover siden både Fyllingen og Kolstad avga poeng. Neste kamp er hjemme mot St. Hallvard, et lag som står med åtte tap på åtte kamper.

Kampfakta

Falk Horten- Bækkelaget Håndball Elite 21-33 (15-14)

Mål Bækkelaget: Emil Nedregård (8), Emil Sundal (6), Anders Tverdal (4), Fabian Sandven (4), Joakim Patriksson (4), Magnus Rød (4), Kristian Rammel (3).