Bækkelaget alene på tabelltopp – Bækkelaget

Bækkelaget alene på tabelltopp

Mens Elverum er opptatt med Champions League, benyttet Bækkelaget sjansen til å kapre tabelltoppen.

I en kamp hvor Bækkelaget ledet fra start til slutt mot Fyllingen, endte det tilslutt 29-27 i favør av Oslo-laget. Laget inntar dermed tabelltoppen, med to kamper mer spilt enn Elverum. Bækkelagets store spiller, Magnus Rød, er fornøyd når han ser på tabellen.

Magnus Rød_web

Magnus Rød med god kamp mot Fyllingen

– Det er alltid deilig å se at vi ligger øverst, og vi håper å komme så høyt opp som mulig.

Selv om Bækkelaget ledet gjennom hele kampen, var ikke Rød hele tiden sikker på seier.

– Vi kommer veldig godt ut og setter trykk fremover. Vi faller litt i andre omgang, hvor Fyllingen legger om, og dette stresser oss litt. Heldigvis ror vi det i land i sluttminuttene.

Våken fra start

I de siste kampene har Bækkelaget brukt tid på å komme i gang. Det var ikke tilfellet denne kvelden.

Fyllingen entret til 90-tallshiten «Get ready for this» av 2-Unlimited, men det virket ikke som Fyllingen var klar for noe som helst i motsetning til Bækkelaget. Etter fem minutter hadde Bækkelaget allerede opparbeidet seg en 5-1 ledelse, takket være godt keeperspill av Emil Jungman. Jungman som ikke har nådd toppform riktig enda, viste tidlig at klasse er ikke noe som forsvinner ved variabel form.

Fyllingen har brukt mye 7 mot 6 offensivt denne sesongen, men valgte å ikke bruke denne taktikken fra start i dagens kamp. Grunnen var mest sannsynlig suspensjonen til den viktige strekspilleren Marius Ferkingstad, og laget så ikke komfortabel ut med å gå tilbake til gamle dager med seks spillere offensivt. Raske og smarte bevegelser av Bækkelaget, gjorde at bergenslaget slet med å holde følge innledningsvis i kampen. Dette ble ytterligere understreket da Nicolay Hauge med en spektakulær flyver gjorde 13-9 etter fantastisk overblikk av Anders Tverdal.

Bækkelaget gikk til pause med 16-13 ledelse etter en kontrollert omgang.

Taktiske endringer av Fyllingen

Bækkelaget var ofte foran med tre-fire mål i første omgang, uten at de klarte å øke ytterligere. Fyllingen var nødt til å gjøre noe for å nærme seg, og valgte å endre defensivt og offensivt. Laget kappet stadig inn på forspranget til Bækkelaget, uten at det så ut til stoppe Magnus Rød. Den bevegelige og høyreiste bakspilleren, viste Barcelona-finesser offensivt. Etter å ha banket inn mål fra distanse, viste Rød et bredt repertoar. En nydelig pasning fant Kevin Gulliksen flyvende inn fra kant, som på lekkert vis gjorde 19-15. Dagens andre flyver fra Bækkelaget.

– Vi har gjort det endel ganger på trening, så det var godt å se det også lykkes i kamp, sier Rød.

Jan «Proppen» Karlsson valgte etterhvert å sette inn på Kristian Sæverås for Emil Jungman. Et taktisk grep, som gjorde at Fyllingen ble satt sjakk matt i disse sjakktider. Sæverås har tidligere stått frem som en matchvinner, og denne gangen var intet unntak. Da kampen lå og vippet, stod lysluggen fram med to klasseredninger fra kant i sluttminuttene.

Iskalde straffekast

En annen som stod frem da Bækkelaget var iferd med å bli tatt igjen, var Emil Richardsen Nedregård. Vingen som har hatt en god sesong, takket igjen for tilliten med å være sikkerheten selv på straffekast. Seks av seks med stor variasjon og rutine, var viktig utover i kampen. Selv mener Nedregård at nervene var lagt igjen i garderoben.

Emil Nedregård_web

Emil Richardsen Nedregård viste ro og rutine

– Jeg har tatt endel straffer denne sesongen og er komfortabel med det. Jeg prøver å gi litt f hvis jeg bommer, fordi alle bommer av og til. Jeg vet at hvis jeg bommer, får jeg en sjanse senere.

Den nyklipte vingen mener likevel det var en viss spenning utover i kampen.

– Jeg var litt redd for at de skulle ta oss igjen, men heldigvis stod Sæverås frem på slutten.

Dermed kunne Oslo-laget reise hjem med nye to poeng i bagasjen, og tabelltopp.

Kampfakta

Fyllingen – Bækkelaget 27-29 (13-16)

Mål Bækkelaget:Magnus Rød (7), Nicolay Hauge (6), Emil Richardsen Nedregård (6), Anders Tverdal (3), Kevin Gulliksen (3), Joakim Patriksson (3), Fabian Sandven (1).