Magnus Abelvik Rød klar for Flensburg-Handewitt! – Bækkelaget

Magnus Abelvik Rød klar for Flensburg-Handewitt!


Det er med stor glede og stolthet Bækkelaget Håndball Elite kan bekrefte at Magnus Abelvik Rød har signert for den tyske storklubben Flensburg- Handewitt. Den talentfulle 19-åringen fullfører årets sesong med Bækkelaget, før han slutter seg til sin nye klubb sommeren 2017.

Overgangen ble bekreftet lørdag, etter at Magnus Abelvik Rød bestod den medisinske testen hos Flensburg-Handewitt. Abelvik Rød har signert en kontrakt som strekker seg fra juli 2017 til juli 2020. Flensburg-Handewitt er en gigant innen håndballverdenen, og den tyske bundesligaen er den beste klubbhåndballserien i verden. Laget vant Champions League så sent som i 2014, og var bare ett fattig poeng unna å vinne Bundesliga i fjor. Laget vant imidlertidig den prestisjetunge tyske cupen i fjor, og ligger på 2. plass i årets Bundesliga.

Abelvik Rød innrømmer han har en forkjærlighet for den tyske klubben.

– Det å signere for en av verdens største klubber en en følelse som ikke kan beskrives. Jeg så da de vant final four i 2014, og forelsket meg litt i klubben. Det å stå her og kalle seg en fremtidig Flensburg-spiller, er er en guttedrøm som går i oppfyllelse.

Den tyske storklubben trenes av den tidligere svenske landslagsspilleren Ljubomir Vranjes. Flere norske spillere har vært innom klubben, blant annet Frode Scheie, Johnny Jensen, Glenn Solberg og Frode Hagen.

Fikk vite om interessen i sommer

Abelvik Rød sier han først fikk vite om interessen under Junior-EM i Danmark i sommer.

– Agenten min sa Flensburg var interessert, men jeg trodde først ikke på det, fordi det var mye snakk på den tiden og jeg fokuserte på EM i Danmark. Men da de sa de ville seg meg spille, og møte meg etterpå, skjønte jeg at det var noe på gang. Møtet ble det aldri noe av, men det var slik jeg fikk høre om interessen.

Det kommer til å bli en ny hverdag for Bækkelaget-spilleren, med drøye 6000 publikummere på hver hjemmekamp og et lag bestående av mange store stjerner. Abelvik Rød har hatt en strålende sesong hittil med landslagsdebut, og er en stor grunn til at Bækkelaget ligger i toppen av Grundigligaen.

Roser Bækkelaget

Bækkelaget er moderklubben og den eneste klubben Abelvik Rød har spilt for.

–  Bækkelaget har helt klart spilt en stor rolle for karrieren min.

Han trekker frem personer som har betydd mye for han.

– Jan «Proppen» Karlsson, Nina Markussen (fysioterapaut) og Even Ramsdal (fysisk trener), skal ha mye av æren for at jeg har kommet meg dit jeg er i dag. «Proppen» tok meg opp i a-lagsstallen da jeg var 16 år, og har alltid hatt tro på meg og lært meg masse. Nina og Even har betydd enormt mye med tanke på det fysiske. Jeg har hatt endel skader, og det å ha dem til å hjelpe å bygge meg opp har vært uvurderlig.

Han forklarer at «Proppen» har hatt en finger med i spillet rundt overgangen.

– «Proppen» har hatt sitt å si i denne overgangen, og selv om jeg tror han ønsker jeg skulle tatt et år til i Bækkelaget, så støtter han meg i valget jeg har tatt. Jeg tror «Proppen» skjønner at Flensburg er en klubb og et sted som vil passe meg bra.

Abelvik Rød sier videre at lagkameratene har vært viktig for hans utvikling.

– Ikke minst har lagkameratene mine spilt en stor rolle. Jeg har lært mye av å være i treningsgruppa til Bækkelaget, og vi er en fin miks av av unge og litt eldre spillere, som sammen har skapt en god treningskultur. Jeg vil takke alle alle sammen for det de har lært meg.

Vil ta medalje med Bækkelaget

Abelvik Rød legger ikke skjul på at det er godt at spekulasjonene rundt hans fremtid er over.

– Nå som avtalen er underskrevet med Flensburg, kan jeg fokusere fullt og helt på BSK resten av sesongen. Det har vært et par søvnløse netter med tenking, så jeg er glad det er over.

Bakspilleren har svært lyst på en medalje før han drar til Tyskland.

– Jeg ønsker å avslutte tiden min i Bækkelaget på en så god måte som mulig. Vi har hatt en fantastisk start på sesongen, og vi vet at vi kan slå hvem som helst både hjemme og borte. Jeg har veldig lyst å stå igjen med medalje når denne sesongen er over, og hvem vet hvor langt vi kan gå i sluttspillet.

Flere utenlandsproffer fra Bækkelaget

Det er ikke første gang Bækkelaget produserer en utenlandsproff, og klubben har vist seg å være dyktig på utvikling av spillere. Foran årets sesong dro Simen Strømberg til danske Randers. Stian Brevik dro i 2014 til tyske Emsdetten, men spiller i dag for Århus GF og skal fra neste år spille for Skanderborg Håndbold i Danmark. I 2014 forlot også Christan O’Sullivan Bækkelaget til fordel for IFK Kristianstad i Sverige, og spiller i dag for tyske SC Magdeburg. Det blir dermed en Bækkelaget-duell i Bundesliga!

Vi gratulerer Magnus Abelvik Rød så mye med overgangen, og ønsker han lykke til videre i årets sesong. Samtidig gratulerer vi Flensburg-Handwitt med en fantastisk signering.

Eventuelle spørsmål rundt overgangen kan rettes til trener Jan «Proppen» Karlsson mobil 405 25870