Ustoppelige Rød herjet med Lillestrøm – Bækkelaget

Ustoppelige Rød herjet med Lillestrøm

Magnus Rød viste i søndagens kamp mot Lillestrøm hvorfor tyske Flensburg sikret hans signatur. I en periodevis rotete kamp, tok stortalentet ansvar og ledet laget til seier. 

Et Lillestrøm i desperat poengnød, prøvde alt de kunne for å stoppe Magnus Rød og Bækkelaget i helgens oppgjør. Laget som soleklart topper bestrafningsstatistikken i Grundigligaen, viste mot Bækkelaget at dette ikke var tilfeldig. Samme statistikk viser forøvrig at Bækkelaget hittil i sesongen er det snilleste laget i ligaen.

Stygt spill og ufine gloser fra bortelaget, samt en bortebenk som ofte gestikulerte mot delegat og dommere var litt av det man var vitne til i Oppsal Arena. Resultatet ble totalt seks 2-minuttere, hvor de fleste var helt fortjent.

Blivende utenlandsproff, Magnus Rød, var ikke imponert over det han fikk se.

– Jeg reagerer på etterslengene og måten de oppfører seg på. Det hører ikke hjemme på en håndballbane.

Lillestrøm gikk etter kampen ut i Romerikes Blad og klaget på forskjellsbehandling fra dommerne. Blant annet at Bækkelaget slapp unna identiske situasjoner, som Lillestrøm ble straffet for. Akkurat det forstår Rød lite av.

– De burde kanskje se kampen om igjen på TV.  Jeg føler ikke at vi spiller stygt. Vi drar ikke i noen arm når de er igjennom, eller takler bakfra. Kanskje de bør se seg selv i speilet?

Rød får støtte av trener Jan «Proppen» Karlsson.

– Det er ok at de slåss for å overleve, men de blir altfor hete. Noen ganger går Lillestrøm over streken i spillestilen, det er det ingen tvil om. Uansett går det utover dem selv, da de pådrar seg mange 2-minuttere.

Aggressivt bortelag

Lillestrøm viste tidlig i kampen gode tendenser. Anført av en meget god Stian Mathisen i bortelagets mål, var laget i starten foran med 8-5. Da hadde allerede Bækkelaget spilt fire minutter i overtall, uten å utnytte det.

Magnus Rød sier det ikke var lå noen form form undervurdering i starten.

– Når man spiller kamp er det full tenning uansett. Jeg ønsker å vise her hjemme at jeg er bra nok, og jeg vet alle kamper i Grundigligaen er tøffe.

Rød endte på seks scoringer totalt. Best på et BSK som varierte stort i perioder.

– Vi gjør fryktelig mange feil, og slurver på mange pasninger. Det er rett og slett ikke bra nok at vi ikke kommer opp på ønsket nivå.

«Proppen» sier Lillestrøm ikke var en lett motstander.

– Det er ikke bare å kjøre over Lillestrøm. De er ikke et dårlig lag, og de spiller et aggressivt forsvarsspill. Men det er unødvendig at vi slipper oss såpass mye nedpå.

Bækkelaget viste likevel hvorfor de er et topplag i Grundigligaen. Da Marius Haug Nysether scoret sitt første i Bækkelaget-drakt, var snuoperasjonen i gang. 7-8 ble til 13-8 fordel Bækkelaget, og Kristian Sæverås i hjemmelagets mål holdt buret rent nesten en halv omgang.

aug_6754

Kristian Sæverås med nok en sterk kamp

– Stian Mathisen stengte jo målet en periode, så jeg var nødt til å følge opp.

Kristian Sæverås har sammen med rutinerte Emil Jungman bidratt sterkt til at hjemmelaget ligger på en sterk 2. plass i årets serie. Sæverås sier tilliten har gjort han sterkere.

– Jeg er ikke så nervøs lengre, og jeg er blitt mer vant til å starte kamper. Samtidig vet jeg er god nok til å stenge målet i lange perioder. Det er en bra konkurranse med Jungman, så jeg vet jeg må stå veldig bra for å spille.

Etter at lettbente Fabian Sandven på elegant vis scoret, kunne Bækkelaget gå til pause med en 13-9 ledelse.

Kontrollerte inn til seier

Selv om Lillestrøm ikke helt slapp taket gjennom andre omgang, var det uansett ikke fare for at Bækkelaget skulle rote bort seieren. Lillestrøm prøvde det de kunne, men var stadig på etterskudd. Det lover ikke godt for Lillestrøm, ifølge hjemmelagets Nicolay Hauge.

aug_6757

Nicolay Hauge ikke imponert over Lillestrøm

– Kanskje de av og til blir behandlet dårlig, men de taklingene de gjør er typisk et lag som rykker ned fra Grundigligaen. De holder ikke tempo, og starter derfor med å rive motstanderne ned.

Ved kampslutt stod det 28-23 for Bækkelaget. «Proppen» er imponert over Magnus Rød.

– Magnus viser gryende høstform, og er blitt mer moden i spillestilen sin. Han virker ikke påvirket av det som har skjedd den siste tiden.

«Proppen» vil ikke tenke på medaljer.

– Det tør jeg ikke. Likevel er det bra at vi vinner kamper som vi forventes å vinne. Det kjennetegner et godt lag.

Magnus Rød sier man må ta den klassiske en kamp av gangen.

– Det handler om neste kamp. Vi vet vi er bare ett poeng bak Elverum, og vi skjønner at vi er nære.

– Men du har lovt medalje?

– Jeg har lovt medalje ja, så vi må nesten klare det, smiler Rød.

Kampfakta

Bækkelaget – Lillestrøm 28-23 (13-9)

Mål Bækkelaget:Magnus Rød (6), Anders Tverdal (4), Nicolay Hauge (3), Kevin Gulliksen (3), Kristian Rammel (3), Joakim Patriksson (3), Fabian Sandven (3), Emil Nedregård (2), Marius Haug Nysether (1)