Nicolay Hauge: – Det er gullet som er interessant – Bækkelaget

Nicolay Hauge: – Det er gullet som er interessant

Søndag tar Bækkelaget imot Kolstad i Oppsal Arena. Sist lagene møttes i Trondheim endte det uavgjort, i en kamp hvor Nicolay Hauge og Bækkelaget gjorde sin kanskje dårligste kamp så langt i årets sesong 

– Jeg er revansjelysten foran møtet med Kolstad. Jeg var litt syk mot Lillestrøm, men det er absolutt ingen unnskyldning nå.

Det sier Bækkelagets Nicolay Hauge. Bakspilleren som har hatt en bra sesong for gultrøyene, hadde sin dårligste kamp mot nettopp Kolstad tidligere i år.

– Jeg var ikke med i den kampen, så dårlig var jeg, sier Hauge ettertenksomt.

En seier mot Kolstad, samtidig som Elverum taper mot Arendal lørdag, vil løfte Oslo-laget opp på førsteplass i Grundigligaen. Hauge understreker at laget er bare halvveis i sesongen, men at man har lov å tenke offensivt.

– Det er en viktig kamp i helgen, det er det ingen tvil om. Vi har et godt utgangspunkt for å ta medalje, men vi har begynt å lukte litt på gullet. Det er det som er interessant.

Ferske utenlandsproffer

Søndagens kamp gir også publikum anledning til å se to fremadstormede spillere. Magnus Rød signerte som kjent nylig for Flensburg, mens Kolstads Mishels Liaba fra neste sesong spiller hos det svenske topplaget Allingsås. Begge er enig om at det gagner norsk håndball å produsere utenlandsproffer.

magnus-rod_web-1000x1330

Magnus Rød ønsker flere utenlandsproffer

– Det er kult at vi får utenlandsproffer, og det er veldig positivt for norsk håndball, sier Magnus Rød.

Mishels Liaba forklarer hvorfor det er viktig at han og andre kommer seg videre.

– Det handler om å utvikle seg som spiller. Man må ta steg for steg, og jeg hadde tilbud allerede for ett år siden. Da følte jeg det var tidlig, nå håper og tror jeg at jeg er klar.

De to talentfulle ungguttene viser en gjensidig respekt for hverandre.

– Magnus er veldig bra i ankomstfasen, men han er også en nøkkelspiller defensivt. Jeg tror ikke jeg kommer på noen venstrehendte internasjonalt i 3er posisjonen, som er like god. Han er sykt dyktig der, roser Liaba.

Magnus Rød sier Liaba er en av de mest effektive i serien.

–Han er veldig god å skyte, det er det han er best på. Han scorer mye mål, og står også bra bakover.

Dalende formkurve

Kolstad åpnet sesongen veldig bra, hvor de spilte med stor entusiasme. Men i det siste har det gått litt trått, og laget har tapt to kamper på rad. Blant annet gjorde en svært svak kamp mot Lillestrøm sist, hvor de tapte med tre mål på hjemmebane.

En av lagets sentrale spillereer kantspiller Truls Moe Fjeseth. Fjeseth er en av toppscorerne i ligaen, og har levert stort sett hele sesongen. Han etterlyser litt av det «gamle Kolstad».

– Det er frustrerende for hele laget for tiden. Vi har alltid vært gode på engasjement, tempo og krigersk holdning. Dette er forsvunnet. Uten dette, er vi bare en gjeng med middelmådige håndballspillere.

Fjeseth ønsker ikke at det blir et varig problem.

– Vi er bare nødt til å få snudd dette. Det er vanskelig å si hvorfor det er slik, men vi er svært interessert å snu ting mot Bækkelaget.

Mishels Liaba forstår heller ikke hvorfor laget ikke kommer opp på sitt normale nivå.

– Vi vet ikke helt selv hvorfor vi sliter akkurat nå. Det har vært lite engasjement, og vi håper å få det opp mot Bækkelaget.

Liaba sier han langtfra er ferdig med Kolstad, selv om han er klar for utlandet.

– Jeg tenker kun på Kolstad nå, og hvordan vi skal gjøre det best mulig. Neste sesong kommer når den kommer. Jeg har lyst å avslutte sesongen på best mulig måte.

Truls Moe Fjeseth sier laget vil savne Liaba.

– Selv om Liaba har et lavt bunnivå og har variert i prestasjonene, er han vår klart beste spiller. Han har betydd mye for Kolstad, og det vil absolutt være et tap når han drar.

Selv om Kolstad virker litt på retur, forventer Nicolay Hauge en ny tøff kamp mot trønderne.

– Det er et lag som ofte har fått oss ut av rytmen. Det er vanskelig å si hvorfor vi har slitt mot de, men vi har vært dårligere enn vi er i dag og Kolstad har hatt et ok lag siste årene. Noen lag passer oss bedre enn andre.

Sist lagene møttes stod Liaba over på grunn av en operasjon. Hauge vet hva som venter.

– Han er en av flere storskyttere på laget. Vi slet litt skytterne deres sist, nå får de enda en med Liaba. Forhåpentligvis har vi lært.

Frykter stortap

Mishels Liaba er imponert over Bækkelagets sesong.

– De har overrasket stort, og de er veldig stabile. Vi behøver å være sharp fra starten av, ellers kan vi fort tape med ti mål.

Kollega Moe Fjeseth er også imponert over Bækkelagets sesong, men sier laget har en annen utfordring før søndagens kamp.

– Vi reiser veldig tidlig fra Trondheim på søndag, siden kampen går allerede 15.00. Vi er nok nødt til å legge oss tidlig på lørdag.

Før han utdyper.

– Vi er nødt til å legge fra oss respekten. Både kampen mot Bækkelaget og senere mot Elverum, er to kamper hvor vi kan gå inn med lave skuldre. Vi ønsker gå inn i seriepausen med en god følelse.

Nicolay Hauge mener de andre lagene i Grundigligaen ikke ønsker å møte Bækkelaget akkurat nå.

– Vi er sterke om dagen, og de andre lagene frykter oss. Den posisjonen har ikke Bækkelaget vært i på mange år, avslutter Hauge.