Bækkelaget skuffet – tapte mot Kolstad – Bækkelaget

Bækkelaget skuffet – tapte mot Kolstad

Bækkelaget hadde søndag muligheten til å befeste andre plassen i Grundigligaen, men slik gikk det dessverre ikke. Istedenfor var det Kolstad som tok med seg to poeng tilbake til Trondheim.

Foran glissne tribuner i Oppsal Arena, tapte Bækkelaget for første gang siden serieåpningen mot Elverum. I en ny jevn batalje mellom Bækkelaget og Kolstad, stod det 27-27 med kun seks minutter igjen av kampen. Derfra og ut, trakk Kolstad det lengste strået og vant tilslutt 32-29.

Bækkelaget var på forhånd var en oddsmessig stor favoritt, men det var ingen på hjemmelaget som forventet en lett kamp. Kolstad har tidligere vært et lag som har skapt problemer for gultrøyene, og gårsdagens kamp var intet unntak.

Kaptein Anders Tverdal, som har hatt en god sesong for Bækkelaget, sier laget ikke fant sitt vanlige nivå.

Anders Tverdal_web

Anders Tverdal ser fremover

– Tidligere i sesongen har vi vunnet og fremstått som et lag. I dag er det for mange som prøver på egenhånd, og flere er 10-15 % under normalt nivå. Da er Kolstad såpass bra at det blir tap.

Likevel mener han seieren var innen rekkevidde.

– Vi leder med noen mål midtveis ut i andreomgang. Jeg føler vi kunne dratt i land seieren. Det var små marginer mellom seier og tap.

Bækkelaget har hatt en strålende sesong hittil, og Tverdal nekter å la tapet ødelegge akkurat det.

– Det er ingen krise. Vi taper for første gang på lenge, og slik er det bare noen ganger.

Også trener Jan «Proppen» Karlsson, sier tapet ikke kommer i veien for en god sesong ellers.

–Vi har gjort en veldig fin høst. Noen gang spiller man under sitt nivå. I kampen mot Kolstad underpresterte altfor mange spillere, og slik er idretten noen ganger.

– Kunne du gjort noe annerledes?

– Jeg vurderte å bytte keeper, men så gjorde Sæverås det ganske greit de første 45 minuttene. Etter det ble han litt sliten som resten av laget, og da føltes det dessverre litt sent å bytte, sier «Proppen».

Jevnt store deler av kampen

Selv om Bækkelaget gjorde en rekke tekniske feil, holdt de følge med Kolstad i innledningen av kampen. Dette takket være blant gode innhopp av både Emil Sundal og Emil Nedregård. Lagene vekslet en ettmålsledelse gjennom store deler av førsteomgangen, og til pause stod det 15-15.

Bækkelaget så etterhvert ut til å feste et lite grep om kampen, og opparbeidet seg en tremålsledelse da Emil Nedregård satte inn 20-17 tidlig i andreomgang. Men gleden ble kortvarig. Anført av en opplagt strekspiller Pétur Pálsson på bortelaget, nektet Kolstad å slippe taket helt, og midtveis i andreomgang stod det 22-22.

På stillingen 26-25 til Bækkelaget, ble Fabian Sandven snytt for det som så ut til å være en soleklar straffe. Situasjonen viste seg å være en «game changer», da Kolstad utliknet i påfølgende angrep og deretter ledet fra kampen og ut. Anders Tverdal syns ikke dommerne skal ha skylden for at poengene uteble denne gangen.

– Noen ganger går avgjørelser mot oss, noen ganger for. Det jevner seg ut over en sesong. Jeg føler vi kunne avgjort dette selv.

Nullstilling

Kolstad hadde gjort hjemmeleksen sin rent taktisk, og fortsatte utover andreomgang å dra ned tempoet i kampen. Da Pétur Pálsson satte inn 32-27 til bortelaget med to minutter igjen på kampuret, var det liten tvil om hvor seieren ville havne. Sluttresultatet ble 32-29 i favør av Kolstad.

Anders Tverdal mener det ikke er tid å dvele for lenge ved tapet.

– Kampen mot Bodø er allerede onsdag. Vi må nullstille oss mentalt. Gutta er veldig revansjelysten, og alle ønsker å komme tilbake på vårt beste nivå.

«Proppen» er enig med sin kaptein.

Proppen_web

Jan «Proppen» Karlsson er fornøyd med sesongen hittils

– Vi skal fortsette med hodet hevet høyt, og tro på det vi har startet. Det fins ingen grunn til å la tapet mot Kolstad komme i veien for det. Vi er et veldig godt lag, avslutter «Proppen».

Kampfakta

Bækkelaget – Kolstad 29-32 (15-15)

Mål Bækkelaget:Emil Nedregård (7), Emil Sundal (5), Nicolay Hauge (5), Magnus Rød (4), Anders Tverdal (3), Joakim Patriksson (2), Fabian Sandven (2), Kristian Rammel (1).