Klar for å bidra – Bækkelaget

Klar for å bidra

Bækkelagets Magnus Rød er tatt ut i troppen som skal representere Norge i håndball-VM i Frankrike i januar. Selv om unggutten er førstereisgutt i et stort mesterskap for seniorer, er han mer enn klar for å sette sitt preg på turneringen.

Tidligere denne uken ble det klart at Harald Reinkind måtte melde forfall til håndball-VM på grunn av en strekkskade. Inn kom Bækkelagets talent, Magnus Rød. I et intervju med NTB, sier landslagstrener Christian Berge at Rød er mer enn god nok til å allerede bidra på landslaget. Rød er takknemlig for tilliten.

– Jeg har jo lyst å spille, det er derfor jeg driver med håndball. Men det er et sammensveiset lag, og jeg tar den rollen jeg får. For meg handler det om å komme inn i laget og bidra overalt, enten det er på banen eller benken.

Rød sier hva som må til for at han skal være fornøyd med egne forventninger i VM.

– Et godt VM vil være at jeg føler jeg har bidratt med noe i spillergruppa, på og utenfor banen. Det vil også være viktig å lære mest mulig.

Begivenhetsrik sesong

Det har skjedd mye for Magnus Rød denne sesongen. Han har bidratt til at Bækkelaget har en sterk 2. plass på tabellen i Grundigligaen. I desember signerte han for toppklubben Flensburg-Handewitt, og nylig tok han gull for Bækkelaget i junior-NM. Før han altså fikk vite i julen han var klar for VM i Frankrike. Rød innrømmer det har vært mye på kort tid.

magnus-rod_web-1000x1330

Magnus Rød har hatt en fantastisk sesong

– Det har vært et kjempebra år for meg personlig, men det har skjedd mye. Det har vært vanskelig å holde fokus til tider, men det handler om å ha beina på jorda og jobbe videre.

Landslaget befinner seg for tiden på samling i Sverige, hvor de skal møte Sverige i to oppkjøringskamper. Første kamp i VM er 12. januar mot Polen. Rød er ikke skremt over nivået.

– Det har gått bra på samlingen. Nivået her er høyere enn jeg er vant til, men samtidig ser jeg at det jeg gjør i klubblag fungerer. Det handler derfor om å gjøre det jeg gjør i Bækkelaget.

Rød rapporterer om harmoni i landslagstroppen kort tid før VM starter.

– Det er en lett gruppe å komme inn i, og det er god stemning her nå. Det er veldig spennende å være en del av noe så stort som VM.

Tøff gruppe

På landslaget gjenforenes Magnus Rød med tidligere Bækkelaget-spiller Christian O’Sullivan. Norge kom til VM gjennom å bli tildelt et wildcard, og er i en tøff gruppe med blant andre vertsnasjonen Frankrike. Videre er de i samme gruppe som Polen, Russland, Brasil og Japan.

Rød sier laget har en fair sjanse.

– Vår sjanse i VM er bra. Men vi er i en tøff gruppe hvor alle kan slå hverandre, bortsett fra Frankrike som er en stor favoritt. Det handler om å få en god posisjon inn mot sluttspillet, dersom vi kommer dit.

Rød ser fram til at VM med god atmosfære.

– Frankrike er et land med stor håndballinteresse. Jeg gleder meg til stemningen som kommer til å være der.

Flere fra Bækkelaget på samling

Bækkelaget har også Kristian Sæverås og Kevin Gulliksen i bruttotroppen til VM. De befinner seg for tiden på samling for juniorer i Skien. De kan få sjansen i VM hvis det skulle komme ytterligere forfall i troppen. Magnus Rød er stolt over at Bækkelaget har hele tre spillere i bruttotroppen.

– Det viser at vi gjør noe riktig i klubben, og at «Proppen» har et godt øye for å spotte talenter.

Videre har Bækkelaget Fredrik Løvberg på samling for juniorer i Skien. Løvberg kom nylig tilbake fra langtidsskade, og leverte en strålende kamp da Bækkelaget tok gull i junior-NM. Fabian Sandven som har hatt en veldig bra utvikling denne sesongen, er på samling for ungdomslandslaget.

Fredrik Løvberg_web

Fredrik Løvberg har slått tilbake etter skade

I tillegg er Kristian Rammel nok en gang på samling for rekruttlandslaget. Den fremadstormede og robuste strekspilleren har hatt en god utvikling i årets sesong, og blant annet blitt belønnet to ganger med plass på månedens lag i Grundigligaen.

 

Norges kamper i gruppespillet:

12. januar 20.45: Norge – Polen

14. januar 17.45: Norge – Russland

15. januar 17.45: Norge – Frankrike

17. januar 14.00: Norge – Brasil

19. januar 20.45: Norge – Japan