Kevin Gulliksen blir Elverum-spiller – Bækkelaget

Kevin Gulliksen blir Elverum-spiller

Kantspiller Kevin Gulliksen har signert en 2-års kontrakt med serieleder Elverum. Gulliksen forlater dermed Bækkelaget etter årets sesong.

Bækkelaget er kjent for å utvikle gode talenter, og da er det kanskje ikke så overraskende at det skaper interesse også hos andre klubber. Kort tid etter det ble klart at Magnus Rød forlater Bækkelaget til fordel for tyske Flensburg, er en ny spiller på vei ut dørene i Oppsal Arena. Denne gangen er det stortalentet Kevin Gulliksen som bytter ut gult med hvitt og blir Elverum-spiller.

– Elverum tok kontakt med meg i månedskiftet november-desember. Jeg takket ja til deres tilbud, siden de gir meg meg mulighet til å kombinere studier med håndball på et høyt nivå.

Gulliksen innrømmer det blir vemodig å forlate Bækkelaget, men at tidspunktet kjennes rett.

– Det blir selvfølgelig synd å forlate Bækkelaget etter det som ser ut til å bli en veldig bra sesong. Men jeg følte det var på tide å prøve noe nytt.

Elverum-trener, Michael Apelgren, befinner seg for tiden på ferie i Thailand. Han er strålende fornøyd med sin nye signering. Han mener signeringen har stor betydning for hvordan Elverum ønsker å drive som klubb.

– Vi ønsker at norske spillere av Kevins kaliber skal synes Elverum er en attraktiv klubb å komme til. Denne signeringen er viktig for oss symbolmessig, og viser at vi har tatt steg som klubb. Kevin er en perfekt signering for oss.

Men Apelgren mener også Elverum er viktig for Kevin Gulliksen.

– Elverum kommer til å ta godt imot Kevin. Jeg har snakket med han, og sagt denne overgangen er viktig for hans utvikling. Det handler om å ta steg som profesjonell, og det er viktig at Kevin håndterer denne prosessen. Hos oss får han en profesjonell hverdag med et stort støtteapparat.

Apelgren sier Elverum ikke skal være en endestasjon.

– Vi er bare en naturlig del av en videre utvikling.Vi satser på å være en mellomstasjon hvor spillere kan utvikle seg. Det er bedre Kevin går til oss og får matching i Europa, enn for eksempel å gå tidlig til en bunnklubb i Danmark.

Vinnermentalitet

Michael Apelgren sier de flere ganger har prøvd å signere norske talenter, uten å lykkes. Han mener de nå har et bedre produkt å tilby, og det er en av grunnene til at de nå kan hente Kevin Gulliksen. En spiller som ifølge Apelgren har akkurat det Elverum ser etter.

– Han har en vinnermentalitet som passer bra i Elverum. Han er dyktig i avgjørende situasjoner, og har ødelagt mye for oss i tidligere møter. Kevin er i stor utvikling, og det går framover med han hele tiden.

Hvilken rolle er Kevin tiltenkt i Elverum?

– Han er tenkt som en erstatter for Tamas Ivancsik. Vi har tenkt å gi han en sentral rolle. Det ville vært for dumt å signert en slik spiller uten å gi mye spilletid.

Kevin Gulliksen er takknemlig for hvilken betydning Bækkelaget har hatt i utviklingen hans.

Kevin Gulliksen_web

Kevin Gulliksen ser frem til en ny utfordring

– Jeg har hatt en veldig fin tid i Bækkelaget, og er utrolig heldig som har vært en del av en så treningsvillig gjeng. Jan «Proppen» Karlsson, Even Ramsdal og Nina Markussen har også hjulpet meg mye for å komme dit jeg er i dag.

Bækkelaget-trener, Jan «Proppen» Karlsson synes det er kjedelig å miste enda en god spiller.

– Jeg beklager at han har valgt å gå til Elverum, men det er hans valg. Vi ønsker han lykke til!

Mener norsk håndball må utvikle seg

Mikael Apelgren mener norsk håndball må se til Europa, og tåle at sentrale spillere går mellom norske klubber.

– Det er et helt annet nivå på klubben nå enn for 3-4 år siden. Nå er vi et alternativ, også for norske spillere. For å slåss om titler, må vi signere spillere utenfra. Det er bra for norsk håndball at klubber henter spillere fra hverandre. Det er ingen konkurranse om hvem som utvikler flest spillere. Gjennom slike overganger vil statusen på ligaen bli høyere. Det tvinger andre klubber til å tilby en mer profesjonell pakke rundt hele klubben, slik at spillere ønsker å bli, forklarer Apelgren.

Et scenario kan bli at Bækkelaget og Elverum møtes i en eventuell sluttspillfinale, hvor Kevin Gulliksen kan avgjøre mot nye lagkamerater. På spørsmål om Gulliksen vil være velkommen til Elverum hvis så skjer, svarer Apelgren humoristisk.

– NEI!!!!!!!

Før han utdyper.

– For å være seriøs. Det beste ville vært om Kevin scorer 12 mål, og vi fortsatt vinner sluttspillet.

Kevin Gulliksen forsikrer han kommer til å gi alt for Bækkelaget resten av sesongen.

– Fokus blir nå å gjøre det så bra som mulig med Bækkelaget. Vi har såvidt passert halvveis av sesongen, og det er mange kamper igjen, avslutter Gulliksen.