Bækkelaget tilbake på vinnersporet – Bækkelaget

Bækkelaget tilbake på vinnersporet

Bækkelaget slo tilbake etter to tap i Grundigligaen ved å knuse et tafatt Drammen søndag ettermiddag.

Bækkelaget hadde ingen problemer med å feie Drammen av parketten i helgens runde av Grundigligaen. I en kamp laget ledet fra start til slutt, var det aldri tvil om hvor poengene ville havne. Gultrøyene fra Oslo slet rett før VM-pausen, men så ut de hadde utnyttet pausen godt. Hele laget stod fram som et kollektiv,og Drammen var rett og slett aldri i nærheten.

Halveis ut i første omgang ledet Bækkelagete komfortabelt 13-5. Bortelagets trener, Kristian Kjelling, var tydelig ikke fornøyd med innsatsen til laget sitt, og tok to timeouter på kort tid. Hjemmelagets beste, Kristian Rammel, mener han så allerede under oppvarmingen at lagets hans var «på».

Kristian Rammel var tilbake i form for Bækkelaget

– Gutta virket ekstra tente og giret før kampen. Vi ønsket å revansjere oss etter to svake kamper før jul.

Rammel var tilbake til sitt effektive jeg offensivt, hvor han scorte fire mål på de første 15 minuttene. Totalt endte strekgiganten på fem mål, og viste også klasse defensivt.

– Jeg er fornøyd meg egen innsats, og følte at jeg klarte å bevise noe etter en litt tyngre periode. Jeg får mange gode innspill å jobbe med, samt at vi står bra som enhet i forsvar, som gjør det lettere for meg også.

Bækkelaget kunne gå til pause med en betryggende 18-12 ledelse.

Murte igjen Bækkelaget-målet

Om Drammen slet før pause, var det bare en forsmak på hva som ventet i andre omgang. De første 15 minuttene scoret Drammen kun en eneste gang, og Bækkelaget vant disse minuttene hele 9-1. Bakerst stod Kristian Sæverås, som nok en gang murte igjen målet. Rammel mener det er Bækkelagets fortjeneste at Drammen slet.

– På papiret er Drammen et vesentlig bedre lag enn tabellposisjonen skulle tilsi. Selv om de ikke hadde helt dagen, gjør vi en kanonmatch defensivt som gjør det vanskelig for dem. Vi jobber og sliter for hverandre i 60 minutter, og når Sæverås i tillegg bestemmer seg for å stenge helt bakerst, er det vanskelig å gjøre mål for oss.

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen» Karlsson rullerte etterhvert mye på laget og ga flere sjansen til å viktig spilletid. Før jul så man et ganske slitent Bækkelaget, og Rammel tror rulleringen er viktig.

– Vi får hvilt spillere med tanke på det tette kampprogrammet fremover, men vi får også opprettholdt trykket i ankomstfasen. Den temposterke håndballen vi spiller koster krefter, og jeg føler vi har spillere på benken som både kan komme innpå å bidra og avlaste.

En av de som virkelig stod fram var unggutten Fabian Sandven. Han spilte som om han hadde flere års erfaring i Grundiligaen, og endte på totalt fire scoringer. Et av målene var av det spesielle slaget, da han elegant fintet bortelagets Johannes Hippe ned i parketten, før han iskaldt plasserte ballen i mål. Hippe pådro seg i samme duell en utvisning.

Fabian Sandven viste eksplosive finter

– Jeg føler jeg griper muligheten når jeg får den. Jeg har slitt noen uker med skade, men følte meg veldig fresh og i god form, sier Sandven.

Sandven har fått et lite gjennombrudd i årets sesong på seniornivå.

– Er man god nok er man gammel nok. Det er viktig at våre unge spillere får prøve seg mot de beste i Norge. Når man har muligheten til å rullere, tror jeg det er lurt å gjøre det. Det gir flere sjansen og skaper ekstra lyst. I fjor spilte jeg nesten ikke, og det periodevis ganske tøft å sitte på benken og ikke kunne bidra. Man ønsker jo å bidra.

Sandven sier viser en herlig offensiv innstilling når vi spør han om årets sesong.

– Jeg har hatt en fin sesong både sportslig og sosialt. Nivået har jeg vist jeg mestrer, og jeg føler det går bedre for hver eneste kamp, særlig bakover. Vi er en fin gjeng, og jeg gleder meg alltid til trening.

Selv om Drammen etterhvert fikk noen mål, var det en ren transportetappe resten av kampen, som tilslutt endte 34-24 i favør av Bækkelaget.

Toppkamp venter

Bækkelaget må nå omstille raskt. Allerede onsdag venter Haslum i Nadderud Arena, i en kamp som er viktig med tanke på å beholde 2. plassen. Lagene har like mange poeng, men Bækkelaget har en kamp til gode. En seier vil derfor gi et viktig momentum fram mot sluttspillet.

Fabian Sandven ser fram til kampen.

– Hele laget gleder seg til å møte Haslum nå! Det er en viktig kamp for å befeste sølvplassen, og siden vi kjenner mange på Haslum er det ingen som har lyst å tape. Jeg har troen!

Kristian Rammel kan heller ikke vente på at kampen skal komme.

– Jeg gleder meg veldig. Det er det nærmeste vi kommer lokaloppgjør, og det er alltid bra stemning og trykk rundt disse kampene. Det er et lag vi kjenner godt, og som vi har møtt veldig mange ganger. Jeg tror på en helt jevn kamp.

Rammel har en oppfordring til lagets supportere.

– Det er en utrolig viktig kamp, så jeg håper så mange BSK-tilhengere som mulig tar turen til Bærum på onsdag, avslutter Rammel.

Bækkelaget – Drammen 34-24 (18-12)

Mål Bækkelaget: Magnus Rød (6), Kevin Gulliksen (6), Kristian Rammel (5), Fabian Sandven (4), Anders Tverdal (4),  Emil Nedregård (3), Nicolay Hauge (2), Emil Sundal (2), Joakim Patriksson (1) og Fredrik Løvberg (1).

HYLLET: Før kampen fikk Magnus Rød sin fortjente hyllest for VM-sølvet av hjemmepublikummet. Rød svarte med å bli toppscorer med seks scoringer sammen med Kevin Gulliksen.