Bækkelaget overlegen i toppkampen – Bækkelaget

Bækkelaget overlegen i toppkampen

Bækkelaget hadde ingen problemer med å feie Haslum av banen i onsdagens toppkamp.

Det var en kamp som på papiret skulle være jevn, men endte i en overbevisende 33-27 seier for Bækkelaget i lokalderbyet mot Haslum. Haslum hadde ikke tapt siden starten av desember, og var stinn av selvtillit etter NM-gull. Likevel fikk de seg en leksjon i effektiv håndball. Dermed kan Bækkelaget se tilbake på to strålende kamper på kort tid, etter de nylig også nedsablet Drammen. Kjennetegn i begge kampene: Et sterkt kollektiv.

Kristian Sæverås imponerte igjen med keeperspill av høy klasse, i godt samarbeid med Emil Jungman fra benk. Forsvaret var solid, og offensivt spilte Bækkelaget på mange strenger. Magnus Rød ble for andre gang på rad lagets toppscorer med 8 scoringer, og viser at han presterer med økte forventninger. For Nicolay Hauge og Joakim Patriksson ble kampen ekstra spesiell, da de begge har en fortid i Haslum.

Joakim Patriksson trivdes på gamle trakter

– Det er alltid fint å komme tilbake til Nadderud. Det er deilig å vinne viktige kamper mot topplag, sier Patriksson etter kampslutt.

Patriksson satte totalt fem scoringer, og stod veldig bra bakover.

– Det gikk bra for meg personlig, spesielt bakover. Men også offensivt løsnet det mer, og det er morsomt.

Nicolay Hauge var overalt i starten, og på tre minutter hadde han allerede gjort tre scoringer. Kort tid etter ble det noen minutter på benken, og Hauge forklarer hvorfor.

Nicolay Hauge var svært delaktig i seieren mot Haslum

– Jeg fikk en veldig bra start, men så surrer jeg litt. Det var vel riktig av «Proppen» å gi meg noen minutter på benken for å roe meg ned. Jeg liker jo å møte Haslum og gamle lagkamerater, så det var vel litt overtenning der i starten.

Kampen startet ut i et vanvittig tempo. Allerede etter fjorten minutter var stillingen 10-10. Patriksson innrømmer at han virkelig fikk kjenne på tempoet.

– Kampen startet jo i verdens høyeste tempo fra begge lagene. Jeg følte nesten at jeg måtte bytte etter 10 minutter.

Selv om Bækkelaget vant komfortabelt, mener ikke Patriksson at resultatet forteller hele sannheten.

– Det var ikke så enkelt som resultatet tyder på, men takket være bedre forsvarsspill og bedre keeper, drar vi etterhvert ifra og får en ledelse Haslum ikke kan ta igjen.

Hauge føler Haslum ga mye spillerom enn forventet.

– Jeg er kanskje mest overrasket hvor lett vi kommer til avslutninger i denne kampen, og jeg synes Haslum virket slitne etter VM-pausen.

Til pause ledet Bækkelaget med ett mål, blant annet etter fire mål av Emil Sundal. Sundal kom inn ti minutter ut i omgangen, og hadde flere scoringer hvor ballen føk som et prosjektil inn i nettet. Lysluggen fikk da også velfortjent skryt fra Eurosport-kommentatorene, som mente han holdt Bækkelaget inn i kampen.

Viktige poeng

Omtrent fem minutter ut i andre omgang opparbeidet Bækkelaget seg en 3-måls ledelse. Fra det tidspunktet så de aldri seg tilbake.

Da sluttsignalet gikk stod det 33-27 på resultattavlen i favør av Bækkelaget.

Dermed har Bækkelaget slått Haslum i begge grunnspillkamper i år. I tillegg vant Bækkelaget semifinalen i junior-NM over Haslum, hvor gultrøyene senere ble cupmester. Patriksson er ikke helt enig at det har skjedd et tronskifte i Oslo-håndballen.

– Visst har vi slått dem i to kamper i årets serie, men man vet jo ikke hva som hender resten av sesongen. Plutselig kan vi ryke mot de i sluttspillet, og det vil ikke være bra.

Hauge velger å vinkle det litt annerledes.

– Det er alltid deilig å slå Haslum, siden fordi jeg kjenner mange av deres spillere. Kanskje vi heller skal kalle Haslum for storesøster, og vi er en lillebror som blir stadig sterkere?

Mange mener dette var en veldig viktig kamp i forhold til å havne i topp to. Et faktum Patriksson forstår.

– Siden vi har Haslum på innbyrdes og hadde like mange poeng før vi tok to poeng, så er denne seieren veldig viktig.

Samtidig advarer han med en klassisk svenskeglose.

– Om vi taper mot andre lag som ligger nede i bunnen av tabellen, er det jo «skitsamma» hva som skjedde i kampen mot Haslum.

Hauge er enig at kampen var viktig.

– Selv med tap neste gang mot Elverum, vil vil holde Haslum bak oss. Haslum kommer ikke til å gi fra seg så mange poeng fremover, så det var veldig viktig å vinne.

God start etter VM-pausen

Bækkelaget har funnet tilbake til sitt gamle jeg etter VM-pausen, med sterke seire mot både Drammen og Haslum. Patriksson er fornøyd med at ting er tilbake til sitt normale.

– De første kampene etter et opphold er alltid vanskelig, men vi har kommet godt i gang med målvakt, forsvar og kontringer. Det var ting vi kanskje ikke fikk til i de to siste kampene før pausen. Vi får bare fortsette slik vi har gjort mot Drammen og Haslum, så får vi se hvor langt det rekker.

Hauge vil ikke dvele for mye med de to dårlige kampene rett før jul.

– Vi hadde to dårlige kamper, men det er vanskelig å si hvorfor. Men det viser seg at vi ikke vinner kamper hvis vi faller 10-20 %, avslutter Hauge.

Haslum – Bækkelaget 27-33 (16-17)

Mål Bækkelaget: Magnus Rød (8), Nicolay Hauge (7) ,Joakim Patriksson (5), Emil Sundal (4), Kristian Rammel (3), Anders Tverdal (2), Emil Nedregård (2), Fabian Sandven (1), Kevin Gulliksen (1).