Bare nesten for Bækkelaget – Bækkelaget

Bare nesten for Bækkelaget

Bækkelaget var proppfulle av selvtillit foran møtet med serieleder Elverum. Oslo-laget hang med hele kampen, men måtte til slutt gi tapt i Terningen Arena. 

I en dramatisk kamp i Grundigligaen, viste Elverum mest rutine i sluttminuttene og vant 23-21 over Bækkelaget. Bækkelaget hang etter i scoringsprotokollen hele kampen, men var nær flere ganger å komme foran. Selv om hjemmelagets Morten Nergaard var solid i mål, føltes det som om Bækkelaget i perioder gjorde han vel god.

Jan «Proppen» Karlsson var fornøyd med laget sitt

– Det er en kombinasjon av at vi gjør Nergaard god, og at vi er udyktig. Samtidig spiller vi oss til de sjansene, og det er positivt, sier trener Jan «Proppen» Karlsson.

«Proppen» roser sitt eget lag etter bataljen i Elverum.

– Jeg er veldig fornøyd med guttene, og vi spiller alldeles utmerket. Det er surt at vi ikke klarer å vinne.

Bækkelagets beste, målvakt Kristian Sæverås, synes også tapet var bittert.

– Det er synd vi bommer så mye og gjør så mange tekniske feil, da vi er så gode i forsvar. Normalt skal vi vinne kamper når vi kun slipper inn 23 mål.

Det er lenge siden Elverum har scoret så lite mål i en obligatorisk kamp i Grundigligaen. Faktisk må vi helt tilbake til desember 2015, da laget tapte 21-22 mot Arendal hjemme. Kristian Sæverås mener styrkeforholdet mellom Bækkelaget og Elverum er helt likt.

– Vi er et like bra håndballag som Elverum, men det er små marginer i denne sporten. Hadde vi satt alle de klare sjansene våre, så hadde vi vunnet. Så enkelt er det.

«Proppen» mener på sin side mener de har et lite stykke igjen.

– Vi nærmer oss for hver eneste kamp. Det handler om å ta bort litt småting som ødelegger, og bli mer effektive. Men jeg synes vi spiller veldig bra håndball om dagen.

Intens kamp

Foran et entusiastisk hjemmepublikum oppildnet av allsang til Jan Teigens klassiker «Optimist», kom Bækkelaget litt skjevt ut i starten.

Kristian Sæverås var nok en gang Bækkelagets beste

–  Første omgang er ikke spesielt bra. Vi kommer litt dårlig i gang, selv om vi klarer å utlikne etterhvert. Vi har også en dårlig periode rett før pause, sier Kristian Sæverås.

Lagene gikk til pause med en 13-10 ledelse i favør av Elverum. En omgang som ikke var preget av direkte kunstnerisk håndball.

– Det er ikke alltid det blir så pent spill. Kampen bærer breg av mye fysisk spill og tøffe dueller, da blir det gjerne slik finspillet får lide. Det blir jo også litt «grinigt» der etterhvert, sier Jan «Proppen» Karlsson

Selv måtte den engasjerte svensken tåle et gult kort, for nettopp å være litt «grinigt».

Etter pause fortsatte Elverum å være foran med to-tre mål, uten at Bækkelaget klarte å utlikne.

– Selv om vi lå under med to mål, følte jeg fortsatt vi hadde en god sjanse og at vi var i sonen. Elverum er rutinerte og spiller lange angrep, der har vi noe å lære.

For lange angrep mente mange av Bækkelagets spillere og trenere. I perioder virket det som om Elverum kjørte bevisst intensiv kryssing uten å gå på mål, for å slippe å bli blåst av for passivt.

– Man vil jo ha tak i ballen, og man blir litt stresset av at ting ikke skjer. Man venter og venter, og blir sliten i hodet. Plutselig kommer det et skudd etter over minutter. Men jeg syns jeg håndterte situasjonen ganske bra, sier Kristian Sæverås.

Kan avgjøre selv

Tapet til tross, Bækkelaget beholder fortsatt andre plass på tabellen. En plass laget ikke ønsker å gi slipp på.

– Det positive er at vi har alt i egne hender, og det kjennes bra ut. Vi kan dermed påvirke utfallet selv, sier «Proppen».

Før han advarer.

– Arendal er nok svært lysten på den plasseringen, og vi møter de snart. Selv om vi spiller bra, er det viktig at vi er skjerpet fremover. Det er såpass jevnt, at vi ikke kan slippe oss nedpå. Nå er det endel lag som kjemper for overlevelse, og av erfaring vet vi at det gir mye energi.

Elverum – Bækkelaget 23-21 (13-10)

Mål Bækkelaget: Anders Tverdal (4), Joakim Patriksson (4), Kristian Rammel (3), Nicolay Hauge (3), Magnus Rød (2), Emil Nedregård (2), Fabian Sandven (1), Fredrik Løvberg (1),  Kristian Sæverås (1).