Kristian Sæverås klar for Malmö HK – Bækkelaget

Kristian Sæverås klar for Malmö HK

Nok en spiller forlater Bækkelaget etter årets sesong. Målvakt Kristian Sæverås har signert en 2-års kontrakt med Malmö HK.

Kolbotn-gutten Kristian Sæverås har vært en åpenbaring i mål for Bækkelaget denne sesongen med en rekke fantastiske prestasjoner. Dette har tydeligvis også imponert den svenske toppserieklubben Malmö HK, som har valgt å hente stortalentet til den sørsvenske byen foran neste sesong.

– Jeg fikk vite om interessen da jeg var på landslagssamling før nyttår. Jeg var i Malmø for to uker siden, og førsteinntrykket var bra, sier Sæverås.

Sæverås forteller det var ulike grunner til at han velger å forlate Bækkelaget.

– Jeg føler det er et riktig steg for meg akkurat nå. Den svenske ligaen er bedre enn den norske, og kan være et bra springbrett for større ligaer. Det er også viktig at de har en norsk trener, slik at jeg kan utvikle meg innenfor trygge rammer.

Trener for Malmö HK, Stian Tønnesen, sier de har stor tro på det norske keepertalentet.

– Først og fremst signerer vi Kristian fordi han er en veldig dyktig målvakt med fremtiden foran seg. Han har store muligheter for å utvikle seg under årene hos oss, slik at han senere kan ta neste steg i sin karriere.

Teamer opp med svensk keeperlegende

I Malmö HK blir Kristian Sæverås en del av en sterk keeperduo sammen med veterankeeperen Dan Beutler. Beutler som fyller 40 senere i år, har 71 landskamper for Sverige og over ti sesonger i tysk Bundesliga. Den svenske keeperen har tredje beste redningsprosent i ligaen så langt i år.

Dan Beutler (Foto med tillatelse fra Malmö HK)

– Jeg har sett han spille noen kamper, og når han er på sitt beste er han helt utrolig god. Jeg har snakket litt med han på telefon, og han virker som en sympatisk type. Jeg gleder meg til å samarbeide med han, og forhåpentligvis blir samarbeidet like godt som jeg har hatt med Jungman.

Sæverås sier han begynner å bli vant til å være den yngste i et keeperteam.

– Jeg er fortsatt ung for å være keeper, så det blir fort sånn at keeperene man står med er eldre. Etterhvert håper jeg på å bli et klart førstevalg i en europeisk storklubb.

Stian Tønnesen ser frem til å få på plass keeperduoen.

– Vi har store forhåpninger om at Beutler og Sæverås kommer til å bli en veldig sterk duo. Jeg kommer til å starte med den keeperen jeg føler står best til motstander.

Sæverås håper på spilletid i viktige kamper.

– Stian har troa på at jeg skal bli veldig god, så jeg håper han ikke bare bruker meg i kamper hvor vi leder mye, men også hvor det står mye på spill.

Ønsker å spille i Europa

Malmö HK ligger for tiden på en fjerdeplass i serien, men kun tre poeng bak serieleder Allingsås. Klubben ble trent av vår egen Jan «Proppen» Karlsson fra 2008 til 2013. I denne perioden førte «Proppen» laget opp fra Allsvenskan, samt til flere sluttspill. Trener for Malmö HK, Stian Tønnesen, lover at Sæverås kommer til en ambisiøs klubb.

– Vi kommer til å ha en sterk tropp neste år der vi skal tilhøre toppen i ligaen, og forhåpentligvis spille i Europa.

Det er liten tvil om at en ny hverdag venter Sæverås, men unggutten føler seg klar.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden i Bækkelaget. Det har gått fort, men jeg føler det er riktig tidspunkt å dra ut. Jeg har hatt en bra utviking, og håper utviklingen fortsetter i Malmö HK. Det blir nok veldig bra, avslutter Sæverås.