Årsverste av Bækkelaget – Bækkelaget

Årsverste av Bækkelaget

Bækkelaget hadde muligheten til å skaffe seg en luke mot Arendal i kamp om andreplassen. Istedenfor ble det årsverste og ni-målstap i søndagens bortekamp på Sørlandet.

– Dette var årets dårligste kamp hvor ingenting fungerte. Kampen blir avgjort i første omgang der vi har altfor mange tekniske feil, som fører til raske kontringsmål mot.

Anders Tverdal var ikke fornøyd etter kampen mot Arendal

Slik oppsummerer kaptein Anders Tverdal kampen mot Arendal, dagen etter laget hans tapte 25-34. Resultatet betyr at Arendal er kun ett poeng bak Bækkelaget og foran på innbyrdes oppgjør, etter at Oslo-laget «bare» vant med åtte mål tidligere i år på hjemmebane.

I en første omgang hvor gultrøyene gjorde hele elleve tekniske feil, og laget var langt under sitt normale nivå.

– Vi får gi honnør til Arendal som spiller et godt 5-1 forsvar. Vi sliter med timingen og får ikke noe flyt i angrepsspillet. Våre tekniske feil blir hardt straffet i form av kontringer, samtidig som våre returløp ikke er gode nok, sier Anders Tverdal.

Tverdal får støtte av assistenttrener for Bækkelaget, Jørgen Laug.

– Prestasjonen var dessverre årsverste. Selv om vi skal gi Arendal ære for en god kamp, er det ikke å legge skjul på at vi gjorde det veldig lett for dem.

Tung første omgang

Litt over halvveis av første omgangen lå Bækkelaget under med hele 5-11. Absolutt ingenting fungerte, verken defensivt eller offensivt. Kristian Sæverås som har stått som en levende vegg hele året, hadde for engang skyld en dårlig dag på jobben.

Laug så faresignalene tidlig i kampen.

– Man så fra starten av at ting ikke fungerte med masse tekniske feil og trøblete angrepsspill, samtidig som vi var passive i forsvarsspillet. Vi havner raskt bak med mange mål, som gjør at vi blir hengende etter og stresse.

Trener Jan «Proppen» Karlsson så seg nødt til å ta en timeout, uten at det hjalp. Istedenfor fortsatte feilene å florere, og ved pause hadde Arendal opparbeidet seg en komfortabel 20-13 ledelse.

Selv om andreomgang var hakket bedre fra Bækkelaget, var de aldri i nærheten av å true hjemmelaget. Til det var nivåforskjellen for stor denne ettermiddagen.

Jørgen Laug mener laget ikke kom opp på vanlig nivå

– Det er vanskelig å trekke konklusjoner når alle er så langt unna det vante nivået sitt. Vi får bare akseptere at det var en dårlig dag på jobben, sier Jørgen Laug.

Alt opp til Bækkelaget

Det positive etter denne kampen, er at det nå er opp til Bækkelaget selv om de havner på den viktige andreplassen eller ikke. Laget har fire kamper igjen, derav tre av kampene er mot nyopprykkede lag og Fyllingen hjemme. I tillegg skal Arendal og Haslum som jager bak møte hverandre i siste serierunde.

Kaptein Anders Tverdal er krystallklar på at ikke blir noen «walk in the park».

– Tre nyopprykkede lag som slåss for sin eksistent og Fyllingen kommer til å bli knalltøft. Det blir fire cupfinaler for oss, men vi har mer enn nok kvalitet til å klare det.

Tverdal mener det kan komme noe positivt ut av kampen mot Arendal.

– Dette tapet vil føre til at vi blir enda mer revansjelystne og skjerpet for kommende treninger og kamper.

Forutenom rett før jul da laget virket svært sliten, har de tidligere i år slått direkte tilbake etter tap. Senest etter tapet mot Elverum, hvor Halden i påfølgende kamp ble sendt hjem med stortap.

– Det som er veldig betryggende er at vi har prestert stabilt i hele år, og vi er ikke et lag ute av form. Jeg er helt sikker på at vi kommer sterkere tilbake etter tapet mot Arendal.

Jørgen Laug mener gode prestasjoner vil avgjøre hvor Bækkelaget havner.

– Spiller vi på det nivået vi kan, så kommer medaljene og resultatene etterhvert. Det blir viktig å ikke undervurdere lagene vi møter, men vi har tidligere vist vi er flinke til å holde fokus.

Anders Tverdal har en klar oppfordring før de siste seriekampene.

– Kampen om medaljene kommer til å bli en thriller, og jeg håper publikum støtter oss nå fremover. Vi er offensive og vi skal ha de sølvmedaljene, avslutter en positiv Anders Tverdal.

Arendal – Bækkelaget 34-25 (20-13)

Mål Bækkelaget: Emil Sundal (5), Nicolay Hauge (4), Kevin Gulliksen (4), Joakim Patriksson (3), Fabian Sandven (3), Magnus Rød(2),  Kristian Rammel (2), Emil Nedregård (1), Fredrik Løvberg (1)