Løvberg: – Veldig gøy at det løsner – Bækkelaget

Løvberg: – Veldig gøy at det løsner

Bækkelaget forventet en tøff kamp mot et Falk i desperat poengnød, men istedenfor kjørte hjemmelaget og Fredrik Løvberg over gjestene.

Vadsøværingen Fredrik Løvberg scoret fem mål i 34-19 seieren mot Falk, og viste tegn på vårform etter at en skade holdt han ute før jul. Selv vil ikke kantspilleren snakke så mye om skaden.

Fredrik Løvberg herjet fra kantposisjon

– Skaden er historie. Jeg er fornøyd med kampen for min egen del, og det er veldig gøy at det løsner. Det har gått bra på treninger i det siste, og det er spesielt godt for selvtilliten i en periode med masse tette kamper. Jeg føler definitivt jeg er i utvikling.

Løvberg scoret alle målene i andreomgang, hvor han var våken defensivt og brutalt effektiv offensivt. Falk hadde hentet Johnny Jensen som trener før kampen, men det ga ingen umiddelbar effekt. Istedenfor kontrollerte Bækkelaget kampen fra start til slutt.

– Luften går fort ut av dem når vi scorer i nesten hvert angrep, og de virkelig sliter med å score på Kristian Sæverås. De tenkte sikkert etterhvert at det var ikke i denne kampen de kunne ta poeng og klappet derfor sammen, sier Fredrik Løvberg.

Hang med i seks minutter

Falk hang med i innledningen av kampen, og etter seks minutter stod det 3-3. Men da Kristian Rammel satte inn 4-3 for hjemmelaget, viste Falk at tabellposisjon sjelden lyver. Ved pause ledet Bækkelaget med 15-8, blant annet etter periode på over ti minutter uten baklengs. Mye takket være at keeper Kristian Sæverås igjen var solid.

– Sæverås gjør en glimrende kamp og vi får satt bra trykk etter. Selv om vi ikke helt kommer igang offensivt i starten, tar vi etterhvert med oss selvtilliten fra forsvar med i angrep. Totalt sett gjør vi en god kamp defensivt og offensivt, oppsummerer Fredrik Løvberg.

Selv om en 7-målsledelse ved pause fort kan snu i håndball, var det liten tvil om at to viktige poeng ville bli igjen i Oppsal Arena. Bækkelaget økte gradvis ledelsen, og trener Jan «Proppen» Karlsson benyttet anledningen til å rullere på laget inn mot sluttspillet. En av de som fikk etterlengtede minutter, var strektalentet Aksel Strupstad. Strupstad kvitterte med å tegne seg på scoringslisten.

Aksel Strupstad var en av flere som bidro godt fra benk

– Vi hadde full kontroll i andreomgang, som gjør at alle i troppen får mulighet. Jeg føler jeg gjorde en god figur og tok vare på sjansene. Videre er jeg veldig fornøyd å få så mye spilletid.

Strupstad trekker frem to spillere fra eget lag.

– Jeg synes Løvberg og Sæverås gjør en kjempekamp. Sæverås slipper nesten ikke inn mål i perioder, og Løvberg leker seg på kanten, roser Strupstad.

Den unge strekspilleren er likevel ikke imponert over Falk.

– Jeg er overrasket over hvor liten vilje det var fra Falk, som kjemper for å holde seg i Grundigligaen.

Første mål i Grundigligaen

En annen som fikk slippe til i andreomgang var Vestbygutten Roald Lien. Bakspilleren som i likhet med Fredrik Løvberg har slitt med skade, brukte få sekunder på å markere seg. Rett fra benk satte han inn sitt første mål i Grundigligaen.

Roald Lien fikk sitt første mål i Grundigligaen

– Første målet er utrolig deilig å få og egentlig en liten lettelse. Jeg har alltid vært klar på at jeg ville gripe sjansen dersom den bød seg, og det følte jeg at jeg lyktes med.

Lien poengterer at kampen var avgjort da han kom innpå, men at det var en stor opplevelse.

– Det var spennende å komme utpå. Gutta gjør en såpass bra kamp, at jeg får sjansen. Kampen var relativt død da jeg kom innpå, men det var likevel gøy å få prøve seg.

Den talentfulle bakspilleren håper skadene er historie.

– Det har vært endel skader og sykdom som har plaget meg denne sesongen, og har nærmest vært en «ond sirkel». Det er veldig godt at ting begynner å ordne seg, og at jeg kan trene for fullt. Håper ting holder seg slik, siden opplevelsen ga mersmak.

Tror på seier i neste kamp

Regnestykket videre er enkelt for Bækkelaget. Vinner laget de resterende tre kampene av sesongen, ender de som nummer to i grunnspillet. En plassering som vil gi de fordel av hjemmebane og mulighet til å velge motstander i sluttspillet. Første hindring er fortapte St. Halvard, laget som plutselig har vunnet to kamper på rad. Før det stod de med null poeng (!).

Likevel advarer Aksel Strupstad mot å ta lett på oppgaven.

– De har jo to seire på to siste kamper, så vi må ikke undervurdere St. Hallvard. Det blir viktig å holde fokus, selv om de allerede har rykket ned.

Fredrik Løvberg mener poengene bør bli med hjem til Oslo.

– Det er vanskelig å forutse resultater, også i kampen mot St. Hallvard. Jeg skal bidra med det jeg er god på, og forhåpentligvis gjøre en god kamp. Vi har en uke på å forberede oss, så jeg har stor tro på at vi skal kjempe oss til to poeng, avslutter Løvberg.

Kampfakta

Bækkelaget – Falk 34-19 (15-8)

Fredrik Løvberg (5), Emil Nedregård (5), Kristian Rammel (4), Magnus Rød (4),  Joakim Patriksson (3), Emil Sundal (3), Nicolay Hauge (3), Kevin Gulliksen (2), Fabian Sandven (2), Aksel Strupstad (1), Roald Lien (1), Kristian Sæverås (1).