Bækkelaget et skritt nærmere sølvet – Bækkelaget

Bækkelaget et skritt nærmere sølvet

Selv uten en syk Magnus Rød, hadde Bækkelaget små problemer med å slå St. Hallvard.

Det startet likevel tungt for et sølvjagende Bækkelaget på bortebane i Lier. Glenn Solbergs mannskap var allerede klar for nedrykk før denne kampen, men viste tidlig at laget fortsatt var motivert. En av Bækkelagets beste spillere, Joakim Patriksson, mener kampen ikke var så lett som den så ut på papiret.

Joakim Patriksson leverte nok en god kamp

– St. Hallvard har jo ingen press på seg, og kan spille avslappet. Det spiller jo ingen rolle tabellmessig om de vinner eller taper, og slike lag kan være vanskelig å møte.

Lagene fulgte hverandre tett i en førsteomgang preget av høyt tempo, men svakt forsvarsspill av Bækkelaget ga lite hjelp til en ellers god Emil Jungman i mål. Trener, Jan «Proppen» Karlsson viste flere ganger han var misfornøyd med det han så defensivt, og Bækkelaget merket nok i perioder savnet av Magnus Rød.

– Kristian Rammel og Magnus Rød har jo spilt sammen hele sesongen, så ting blir litt annerledes i forsvar, sier Joakim Patriksson.

Spilte som et lag etter pause

Mens førsteomgang var svak av Bækkelaget, var det tydelig at pausepraten til Jan «Proppen» Karlsson hadde satt sine spor. Offensivt løsnet det med gode kombinasjoner, og defensivt stod laget meget bra .Og lengst bakerst, en fantastisk Kristian Sæverås i mål. Sæverås erstattet en kneskadet Emil Jungman i pausen, og markerte seg raskt.

– Vi hang ikke med i forsvar i førsteomgang, og de kommer til gode sjanser. Det gjør det ikke lett for Jungman, men han gjør en god omgang tross at han slet med kneet.

14-14 ble til 20-14 fordel Bækkelaget, i en periode hvor St. Hallvard ikke scoret på åtte minutter takket være glimrende redninger av Sæverås.

Kristian Sæverås leverte en fantastisk omgang i mål

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, og det var deilig å få være med på å snu kampen. Det gjorde det også lettere for meg at forsvaret var bedre etter pause.

Særlig Kristian Rammel tok ansvaret i fraværet av Magnus Rød. Forsvarsbautaen svarte med solid forsvar og fem mål framover, og ble senere belønnet med bestemannsprisen. Etterhvert så det ut som St. Hallvard var redd for å gå sentralt mot Rammel, og flere og flere avslutninger kom fra kant. Det hjalp heller lite, da Sæverås tok fram den ene redningen etter den andre.

– Jeg følte jeg fikk god kontroll på kantspillerne. Det er en mental duell mellom kantspillerne og meg, og jeg føler jeg vant den duellen.

Selv om St. Hallvard svarte med å svarte med fire scoringer og reduserte til 18-20, virket Bækkelaget å ha kontroll på oppgjøret. Særlig våknet Joakim Patriksson til liv i andreomgang. Svensken som dagen før hadde vært tilskuer under femmila i Holmenkollen, viste at han hadde fanget opp et tips eller to av Martin Johnsrud Sundby når det gjelder å dra ifra etterhvert.

– Haha, joda jeg var ute en tur i skogen og sjekket ut femmila. Det var syk stemning, og jeg tenkte jeg skulle gjøre som Sundby å gjøre dem sliten, og plutselig kjøre på da de minst trodde det. Ingen var forberedt på at jeg skulle være så svak i førsteomgang, for deretter å være en rakett i andreomgang, sier en taktisk smart Patriksson.

Sluttresultat ble komfortable 31-24 til Bækkelaget.

Kan få sølvmedaljer allerede søndag

Samtidig som Bækkelaget vant, rotet Arendal bort poeng hjemme mot Bodø. Hvis Elverum i midtuken slår Haslum, samtidig som Bækkelaget slår Fyllingen hjemme førstkommende søndag, er sølvmedaljene allerede sikret.

Kristian Sæverås har ikke tenkt så langt.

– Jeg personlig tenker ikke så mye på tabellen, men mer på å gjøre gode prestasjoner og kamper. Spiller vi en god kamp, slår vi Fyllingen.

Joakim Patriksson håper avgjørelsen faller så tidlig som mulig.

– Det høres veldig fint ut om det blir slik, men dessverre vet man jo aldri hvordan det går. Haslum har jo slått Elverum to ganger i år, så det blir en hard kamp. Men selvsagt håper jeg at vi stikker av med sølvmedaljen, avslutter Patriksson.

KAMPFAKTA

St. Hallvard – Bækkelaget 24-31 (14-14)

Emil Nedregård (6), Kristian Rammel (5), Joakim Patriksson (5), Fabian Sandven (4), Anders Tverdal (3), Kevin Gulliksen (3), Emil Sundal (3), Nicolay Hauge (2).