Skaugseth hentes opp fra juniorstallen – Bækkelaget

Skaugseth hentes opp fra juniorstallen

Magnus Skaugseth (17) har signert en to-årig a-lagskontrakt med Bækkelaget Håndball Elite. Spilleren blir endel av troppen fra og med 1. juni.

Den talentfulle venstrehendte spilleren kan spille både høyrekant og høyreback, og kom til Bækkelaget fra Nordstrand i 2015. Siden både Magnus Rød og Kevin Gulliksen forlater Bækkelaget til sommeren, er klubben godt i gang med å bygge stallen foran neste sesong

– Å miste Rød og Gulliksen som begge er gode spillere, er selvsagt et tap for laget. Men jeg vet at konkurransen på høyresiden er fortsatt stor, og at jeg må gjøre meg fortjent til en plass, sier Skaugseth.

Unggutten har den seneste tiden trent med a-laget, og gleder seg til å fortsette utviklingen under Jan «Proppen» Karlsson.

– Jeg er veldig glad for at «Proppen» er trener, fordi jeg vet hvor god han er på å utvikle spillere og jeg ser fram til å trene under han i Bækkelaget. Jeg kjenner mange av lagkompisene fra før, og det er både en fin sosial gjeng og et godt håndballmessig miljø.

Ambisiøs

Magnus Skaugseth beskriver seg selv som en ikke spesielt høy spiller, men spiller på andre styrker som fart, eksplosivitet og tekniske ferdigheter. Ambisjonene er det ingenting i veien med.

– Jeg ønsker å en dag å kunne få spille på a-landslaget, og kanskje spille håndball i utlandet. Men først og fremst betyr det mye for meg å få kontrakten med Bækkelaget. Jeg vet hva jeg kommer til, og jeg føler meg klar til nye utfordringer de to neste årene.

Bækkelaget har i lang tid vært kjent for å utvikle egne unge spillere fremfor å hente flere spillere utenfra. Signeringen av Magnus Skaugseth fra egne rekker, viser at man ønsker å fortsette i dette sporet. Assistentrener for a-laget, Jørgen Laug, er full av lovord om den nye signeringen.

Jørgen Laug er glad for at Magnus Haugseth blir a-lagsspiller

– Jeg synes det er utrolig artig at Magnus har signert en a-lagskontrakt med oss. Det viser at det er mulig å komme seg opp og frem i Bækkelaget for de som legger ned en solid jobb på treningsfeltet.

Skaugseth har vært to år i juniorstallen, og ble tatt opp allerede som 16-åring, ett år tidligere enn normalt.

– Fra første sekund har han vist seg gjennom gode holdninger og fine ferdigheter. Han har sin styrke fremover med sin gode venstrearm, flotte temposkifter og god allsidighet.

Laug har stor tro på at Skaugseth lykkes, men understreker at det kan ta litt tid.

– Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra, men han er enda ung og det kommer til å kreve tålmodighet. Vi forventer at han kommer til å fortsette å utvikle seg, og etterhvert kan konkurrere med de mer etablerte spillerne, avslutter Laug.