Bækkelaget med tre resigneringer – Bækkelaget

Bækkelaget med tre resigneringer

Bækkelaget har gleden av å meddele at tre spillere fra dagens a-lagsstall har fornyet sine respektive kontrakter. 

Emil Sundal og Aksel Strupstad er klar for to nye år i klubben, mens Vetle Basma har signert for ett år.

Bakspilleren Sundal er en av lagets mest rutinerte spillere, og har hele 12 sesonger bak seg i klubben.

Sundal ønsker gull

– Jeg er veldig fornøyd med å være en del av BSK to år til, og jeg føler meg veldig hjemme her. Jeg trives godt sammen med gutta, og så lenge jeg har en arbeidsgiver som lar meg kombinere håndball og jobb så var dette det riktige valget, sier Sundal.

Sundal er klar på at han jakter enda edlere metall enn sølv.

– Jeg har en drøm om å vinne en tittel med denne klubben. Vi har noen andre- og tredjeplasser nå, men jeg vil stå på toppen av seierespallen en gang før jeg gir meg.

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen» Karlsson, er glad for at lysluggen tar nye år i den gule drakta. Han mener Sundal får en viktig rolle nå som Magnus Rød forsvinner til tysk håndball.

«Proppen» er glad for alle resigneringer

– Emil blir veldig viktig nå framover. Han er en spiller som har vært lenge i klubben, og på mange måter personifiserer Bækkelaget. Han har jobbet litt i motvind, med tanke på at Magnus har fått mye spilletid og oppmerksomhet. Likevel har Emil vært profesjonell og jobbet hardt i bakgrunnen. Han får mer ansvar og spilletid nå fremover, noe jeg er veldig fornøyd med, sier «Proppen».

Selv bekymrer ikke det Sundal at nøkkelspillere går etter sesongen.

– Vi mister noen veldig gode spillere før neste sesong, men slik har det alltid vært i BSK. Vi er en klubb hvor unge spillere utvikler seg, og deretter tar steget ut av landet. Vi har mistet klassespillere tidligere, men alltid klart å komme oss tilbake på høyt nivå. Det er jeg helt sikker på at vi gjør denne denne gangen også, fastslår Sundal.

Unge spillere forlenger

Vetle Basma og Aksel Strupstad forlenger også med klubben. Basma har vært litt skadeforfulgt denne sesongen, men håper og tror dette er et tilbakelagt stadium.

– Det hadde vært deilig å gå en hel sesong uten skader, og det er noen år siden sist.

Vetle Basma håper på skadefri fremtid

Basma trives veldig godt i Bækkelaget.

– Jeg vil fortsette på grunn av det gode miljøet i laget. Vi har noen unge og eldre spillere, men alle er kompiser. Jeg kan plukke opp mye verdifull læring fra spillere som Patriksson og Hauge. Videre er «Proppen» også flink med unge spillere.

Jan «Proppen» Karlsson ønsker å se en skadefri Basma.

– Jeg håper vi får se en skadefri Vetle. Han har mye kvalitet i seg, en klok spiller som er hensynsløs i sine satsninger.

Aksel Strupstad ble omskolert fra bakspiller til strekspiller, og er en spiller som har fått prøve seg flere ganger i årets sesong.

Aksel Strupstad er en lovende strekspiller

– Jeg har valgt å forlenge, fordi jeg får et godt treningsmiljø med trenere som vil satse på unge spillere. Mitt kortsiktige mål er å etablere meg på laget, og få enda mer spilletid, sier Strupstad.

«Proppen» forklarer hvorfor Strupstad ble omskolert.

– Han har kvalitet både forsvarsmessig og angrepsmessig i posisjonen som strekspiller. Aksel har vist store fremskritt, og både han og Vetle er to unge gutter jeg har stor tro på, avslutter «Proppen».

To fornøyde gutter med ferske kontrakter