Tung start på sluttspillet – Bækkelaget

Tung start på sluttspillet

Bækkelaget fikk ikke den starten de ønsket seg på sluttspillet. Hjemme mot Bodø ble det et noe overraskende tap.

Tremålsseier for Bodø borte mot Bækkelaget var fasiten etter første kamp i sluttspillet. Mange hadde nok forventet et omvendt resultat, særlig etter Bækkelagets overbevisende sesong i grunnserien. Legger man til at Bodø sjeldent lykkes borte mott topplag, lå det meste til rette for en festaften i Oppsal Arena. Det ble det ikke.

Magnus Rød 

– Det er mye å ta tak i.

Slik oppsummerer Magnus Rød kampen mot Bodø. Gultrøyene trøblet uvant mye, særlig defensivt der samarbeidet mellom keeper og forsvar satt heller dårlig. La man til en god porsjon tekniske feil, var det ikke mye som stemte i denne kampen. Bodø leverte en bra kamp, mens Bækkelaget slet med å komme opp på normalt nivå.

– Bodø er taktisk gode og utnytter feilene våre. Vi vet vi har nivået inne, så det gjelder å komme opp på det i neste kamp mot Bodø, sier Magnus Rød.

Kaptein Anders Tverdal mener at det defensive arbeidet var langt unna forventningene.

Anders Tverdal lover et skjerpet Bækkelaget i neste kamp

– Vi får ikke det til å fungere mellom keeper og forsvar, som det har gjort tidligere i sesongen. Videre brenner vi altfor mange sjanser fremover.

Men det var ikke bare Bækkelaget som feilet denne ettermiddagen. Også favorittene Arendal og Haslum, måtte gi tapt mot henholdsvis Fyllingen og Kolstad i en oppsiktsvekkende sluttspillrunde.

– Nivået i ligaen er jevnt, det er ingen lag som bare kan møte opp til kamp og forvente å vinne. Det er ingen overraskelse at slike skreller kommer. Så og si alle lagene i årets serie har slått hverandre, så det er ikke noe nytt, sier Magnus Rød.

Tidlig keeperbytte

Bodø kom best i gang i kampen. Den store forskjellen innledningsvis var keeperspillet, hvor bortelagets Joachim Christensen var solid fra start av. På den andre var ikke Kristian Sæverås sitt sedvanlige jeg, og det kom ikke som noen overraskelse at trener Jan «Proppen» Karlsson valgte å sette inn evigunge Emil Jungman etter omtrent ti minutter av kampen.

Det ga ingen umiddelbar effekt, men inspirert av Nicolay Hauge og Emil Sundal kom Bækkelaget gradvis inn i kampen. På stillingen 15-12 til hjemmelaget og utvisning for Bodø, var det nok mange som satt med godfølelsen av hjemmelagets supportere.

Bodø slapp likevel ikke taket, og ved pause var Bækkelaget kun foran med ett mål, takket være Fabian Sandven. Unggutten scorte et spesielt mål direkte fra innkast, hvor Joachim Christensen ble overrasket og slapp ballen inn mellom bena.

Temperatur i andreomgang

Det som var en underholdende, men ganske rutinemessig førsteomgang, skiftet brått karakter etter pause. Bækkelaget fikk god støtte fra et elektrisk publikum, som gjorde alt for å heie laget fram til seier. Det var rett og slett herlig stemning i perioder. Kampen var jevn lenge, men halvveis ut i omgangen hadde Bodø plutselig opparbeidet seg en tremåls-ledelse. En ledelse som stod seg helt til slutt.

Nå venter en tøff bortekamp i Bodø for å holde liv i sluttspilldrømmen. En kamp Anders Tverdal tror vil vise karakteren til spillergruppa.

– Denne spillergruppen har vist en rekke ganger vi presterer best under press. Jeg er sikker vi klarer å hente ut det lille ekstra i Bodø, og vi er utrolig revansjesugne foran den kampen.

Magnus Rød mener det handler om å finne tilbake til det vante.

– Vi må være godt forberedte, men jeg går mot den kampen med en følelse at vi kan prestere. Vi har gjort det bra i hele år, så det handler bare om å få tilbake tryggheten, sier Magnus Rød.

I fjor viste Bækkelaget klasse, ved å beseire Arendal to ganger på bortebane i sluttspillet. Magnus Rød håper på en reprise i år.

– Selvfølgelig kan vi komme opp på det nivået, men det skjer ikke av seg selv. Vi er alle nødt til å bidra, og lære av det vi ikke gjorde riktig i denne kampen.

Kaptein Anders Tverdal ønsker ikke å svartmale situasjonen helt.

– Det er snakk om små justeringer og ikke noe revolusjonerende foran kampen i Bodø. Vi har masse å gå på, og selv på en dårlig dag var vi nært å ta Bodø. Hever vi oss i de neste to kampene, er denne kampen fort glemt, avslutter Tverdal.

Kampfakta

Bækkelaget – Bodø 29-32 (18-17)

Nicolay Hauge (7), Emil Nedregård (5), Emil Sundal (4), Kevin Gulliksen (4), Kristian Rammel (3), Magnus Rød (2), Anders Tverdal (2), Fabian Sandven (2),