Anders Tverdal (28) legger opp – Bækkelaget

Anders Tverdal (28) legger opp

Kaptein Anders Tverdal ønsker å bruke mer tid på ting utenfor håndballen. Derfor legger han nå opp med umiddelbar virkning.

Anders Tverdal kommer ikke lenger til å spille for Bækkelaget Håndball Elite. Det bekreften vingen selv, men insisterer på at det ikke er kjærligheten for håndball som har rustet.

– Jeg er ikke lei håndball, men jeg har fått en ny og spennende jobb i Nordea som jeg ønsker å priortere fremover. Skulle jeg fortsette med håndball på toppnivå, så vil jeg gjøre det helhjertet av respekt for mine medspillere, støtteapparat og meg selv. Det er mulig å kombinere jobb og håndball, men da ville det blitt svært lite tid igjen til familie, venner og andre interesser. Det er noe jeg ikke ønsker, forklarer han.

Jeg vil ikke være en kaptein på 80-90 %, og da er valget egentlig enkelt. – Anders Tverdal om å legge opp.

Anders Tverdal legger opp

Tverdal forteller at avgjørelsen ble tatt for en stund siden.

– Jeg har hatt en løpende dialog med «Proppen» underveis, slik at klubben skulle få mulighet til å hente inn en erstatter. Men det har vært bevisst at jeg har holdt en lav profil, slik at det ikke skulle bli forstyrrende i serie- og sluttspill. Avgjørelsen ble offisiell forrige mandag da jeg informerte spillere og støtteapparat.

Trener, Jan «Proppen» Karlsson synes det er trist at en av hans mest betrodde spillere legger opp.

– Dessverre legger Anders opp for å satse på en sivil karriere innen bankbransjen. Han har gjort en veldig sterk sesong, og vært ekstremt stabil og pålitelig i sitt spill. Man kan definitivt si at han legger opp mens han er på topp, roser «Proppen».

Anders Tverdal feirer foran kollegaer

«Proppen» har likevel forståelse for valget til Tverdal.

– Det er «tråkigt» at Bækkelaget mister sin kaptein og en særdeles fin representant for klubben, men vi har samtidig forståelse for prioriteringen han gjør.

Merittert spiller

Anders Tverdal som altså sjelden gjør en dårlig kamp, kan se tilbake på en innholdsrik karriere. Med Drammen i 2007/2008 tok han seriegull og sølv i sluttspillet. Påfølgende sesong ble det bronse i serien, og spilte Champions League mot lag som Barcelona, Kiel og Metalurg Skopje. Senere ble det en rekke medaljer for Bækkelaget, og de tre siste sesongene har han vært kaptein for klubben. Han trekker frem årets sølvmedalje som et av karrierens beste minner.

Vi har spilt en fantastisk og flott håndball vi kan være stolte av. – Anders Tverdal om årets sesong.

– Årets sesong var et høydepunkt med tidenes beste plassering i Grundigligaen med Bækkelaget. Vi har hatt et utrolig bra lag.

Videre trekker Tverdal fram jubelsesongen i 2013/2014, hvor Bækkelaget tok bronse i serien, sølv i cupen og sølv i sluttspillet. Bækkelaget var det andre laget i historien som klarte å ta medaljer i alle tellende turneringer i en og samme sesong. En bragd bare Drammen hadde klart før, da også med Tverdal på laget.

– Vi var ekstremt stabile i den sesongen, og spilte underholdende kollektiv håndball. Etter min mening er det vår beste sesong.

Tverdal nevner også sesongen 2012/2013, som var et gjennombrudd for BSK/NIF, og året man tok sin første medalje. Dette attpåtil i en sesong laget var spådd rett ned av alle eksperter.

– Det var ekstremt gøy å motbevise alle eksperter og «forståsegpåere». Vi tok bronse etter en thrilleravslutning på serien. Jeg husker også det var mye snakk om å legge ned laget dennes sesongen, og det synes jeg gjorde prestasjonen enda mer imponerende.

 

Anders Tverdal nok en gang sikker på straffe

Savn

Selv om Anders Tverdal legger opp, er det all grunn til å tro at han kommer til å se en kamp eller to. Men vingen innrømmer det blir vemodig å ikke være spiller lenger.

– Jeg kommer til å savne gutta på laget, og det sosiale livet i garderoben. Jeg kommer også til savne adrenalinet og spenningen i toppkampene.

«Proppen» er takknemlig for Tverdal sine bidrag for gultrøyene.

– Jeg som trener vil takke Anders for sitt gode spill og som samarbeidspartner han har vært både som spiller og kaptein under mine år i Bækkelaget.