To nye signeringer for Bækkelaget – Bækkelaget

To nye signeringer for Bækkelaget

Bækkelaget Håndball Elite har sikret seg to nye spillere.

Nå er det klart at Lillestrøms Anders Orning og Falk Hortens Tormod Hauane har signert for sølvvinnerne fra Oslo.

Med en rekke spillere på vei ut dørene, kommer det ikke som noen stor overraskelse at Bækkelaget er aktiv på overgangsmarkedet. Magnus Rød drar som kjent til tyske Flensburg, og trener Jan «Proppen» Karlsson har valgt å hente inn Anders Orning fra nedrykksklare Lillestrøm. Orning er en venstrehendt høyreback, som er hentet inn for å komplementere Emil Sundal.

– Han scoret fire mål mot oss i andreomgang i siste seriekamp, og viste både i den og andre kamper at han har et bra skudd og god på gjennombrudd. Det blir veldig spennende å følge Anders sin videre utvikling, sier «Proppen».

Done deal nr. 1 – Anders Orning

Samme karakteristikk gir Orning av seg selv.

–Jeg anser meg selv som en skytter som er bra på gjennombrudd. Jeg er fysisk sterk og bra i et 6-0 forsvar.

Orning har tre år på seniornivå, hvorav ett år i Fjellhammer og to år i Lillestrøm. Seneste året har han altså spilt i Grundigligaen for Lillestrøm, og nå skal han og Emil Sundal fylle tomrommet etter Magnus Rød.

– Det blir selvfølgelig vanskelig å erstatte Magnus, men jeg mener og tror jeg kan bli en bra bidragsyter til laget, sier en offensiv Orning.

Spennende kantspiller

En annen som kommer er Falk Hortens spennende venstrekant, Tormod Hauane. Hauane erstatter Anders Tverdal som har meddelt at han legger opp. Hauane har spilt for Falk hele karrieren, og debuterte på a-laget allerede som 16-åring. Videre har han vært på juniorlandslaget i flere år. Falk skal snart spille kvalikamper mot Sandefjord, som avgjør klubbens videre eksistens i Grundigligaen.

Done deal nr. 2 – Tormod Hauane

– Det blir rart å forlate Falk uansett om vi rykker ned eller ikke. Jeg har vært i klubben lenge og det blir vemodig å forlate den, men samtidig føler jeg det er på tide med nye impulser, sier Hauane.

Hauane beskriver seg selv som en relativt hurtig og spenstig spiller. Jan «Proppen Karlsson mener Hauane og BSK er en perfekt match.

– Han har vist lenge at han veldig god teknikk i sine kantavslutninger. Han er dessuten en veldig bra kontringsspiller, noe som er en viktig del av vårt spill.

Hauane Vingen vet det blir tøft å erstatte kaptein Anders Tverdal.

– Anders er en veldig god spiller, og det er en stor oppgave å erstatte han både på og utenfor banen.

Hauane danner dermed en «ny» duo med Fredrik Løvberg. Det er nemlig ikke første gangen disse to teamer opp.

– Fredrik kjenner jeg godt, og vi har også vært par på landslaget. Derfor tror jeg samarbeidet kommer til å fungere bra.

Dette er «Proppen» enig i.

– Tormod og Fredrik kommer til å danne en veldig sterk venstrekant, som kommer til å utfylle og inspirere hverandre.

– En fantastisk mulighet

Høyreback Anders Orning ser fram til å bli endel av en del av Bækkelaget.

– Jeg vet at Proppen er flink til å utvikle spillere, og jeg ser på det som en fantastisk mulighet til å utvikle meg som spiller. Jeg kjenner til endel av spillerne fra både å ha hatt dem som motstandere og gjennom juniorhåndball.

Tormod Hauane skal kombinere studier og håndball i Oslo, og har tro på at Bækkelaget kan prestere også neste sesong.

– Det passet veldig fint med BSK i min situasjon. Selv om noen spillere skal bort, tror jeg det blir en bra gjeng i Bækkelaget også neste sesong, avslutter Hauane.