Nikolai Wiig (18) om tilbudet fra BSK: – Jeg måtte slå til – Bækkelaget

Nikolai Wiig (18) om tilbudet fra BSK: – Jeg måtte slå til

Den tidligere Haslum-keeperen har signert toårskontrakt med Bækkelaget Håndball Elite.

Etter å ha tilbrakt hele karrieren så langt i Haslum uten spill på øverste nivå, kunne ikke Nikolai Wiig takke nei da Bækkelaget kom på banen.

– Målet har alltid vært å spille i Grundigligaen, og det er noe jeg har jobbet for i mange år. Når muligheten for å kunne spille i BSK dukket opp var det klart at jeg måtte slå til, sier Wiig.

Vår nye keeper Nikolai Wiig

Wiig har denne sesongen spilt for Haslum i 1. divisjon, og har NM-gull i junior og tre landskamper for LM98.

– Jeg har gjort det bra på juniornivå, og er klar for å ta det neste steget. Nå får jeg muligheten til å trene på et høyt nivå hver dag.

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen» Karlsson, har dermed løst keeper-kabalen. I den seneste tiden har det vært usikkerhet rundt Emil Jungmans videre karriere.

– Det er litt uavklart rundt Jungman. Han ble far før jul, og det gir endel utfordringer tidsmessig fremover på grunn av pappaperm. Videre har kroppen fått mye påkjenning, og vi må se hva som skjer videre.

Men «Proppen» garanterer ingen dører er lukket.

– Jungman er en dyktig keeper, og viktig person i spillergruppa. Vi kommer til å gi han tid til å komme i gang, og inntil videre blir han en kombinasjon av keeper og keepertrener. Det er uansett en veldig trygghet å ha Jungman i bakhånd.

Ser likheter med Sæverås

Jan «Proppen» Karlsson ser endel likheter mellom Nikolai Wiig, og Kristian Sæverås som forlater Bækkelaget til fordel for Malmø HK.

– Det er litt som Kristian da han kom fra Follo. Nikolai er en ung og lovende keeper med stor rekkevidde, som er flink på å lese spillet og plasserer seg bra. Vi tror og håper han kommer til å få en fin utvikling nå som han får en større rolle.

Men «Proppen» er klar på at man må være realistisk i forhold til forventingene rundt Wiig.

– Det blir en omstilling i starten. Han slutter på videregående, og må nå ta videre studier eller jobb. Det blir en ny hverdag, med ny klubb og nye lagkamerater. Vi får være litt realistiske med hvilke krav vi stiller i innledningen.

Selv er Wiig offensiv, og gleder seg til å jobbe sammen med Henrik Ruud Tovås og Emil Jungman.

– Jeg er ung, sulten og har store ambisjoner. «Henki» (Henrik Ruud Tovås) er en jeg så opp til da han var i Haslum, og en del av grunnen til at jeg ville bli keeper. Jungman har stengt buret mange ganger mot Haslum, og vært dyktig i flere år. Jeg kommer til å lære mye av disse to, slik at jeg utvikler meg ytterligere.

Kan bli nye signeringer

Nikolai Wiig blir Bækkelagets femte signering foran neste sesong. På spørsmål om det kommer flere, er «Proppen» relativt hemmelighetsfull.

– Nja, jo..Vi er mer eller mindre ferdige, men det kan komme ytterligere. Vi får se, det er ikke helt avgjort enda.

Førstkommende mandag starter oppkjøringen foran neste sesong. Henrik Ruud Tovås kommer først i juni, men Nikolai Wiig er klar til å starte i sin nye jobb.

– Jeg ønsker å ta meritter med Bækkelaget, og utvikle meg videre. På sikt drømmer jeg om landslaget, og bli utenlandsproff, avslutter Wiig.